Monday, July 13, 2015

Update 1st Week Bekerja After Cuti Bersalin

Kelam kabut! Itu yang aku boleh simpulkan. Baru anak 2 dah kelam kabut. Rutin kerja so far for me still nice and easy. Ayu siap jahit butang baju anak dekat office kot. Maybe sebab sekarang mood raya, so office pun cam slow sikit. Tapi after raya, naik kerja, ha mulalah macam2 cerita. 

Sekarang rutin pagi sama je cuma 5rz kena mandikan 2 anak dah sekarang. Memang rutin dia mandikan anak waktu kerja. Aku pakaikan baju. Tq husband sebab tolong isteri :) Extra task for me sebab nak kena siapkan ebm Faiz. Alhamdulillah as for now, Faiz is still on breastfeeding. Harap berkekalan sampai 2 tahun, amin. 

Last week, ada jela benda yang tertinggal bila hantar anak2 ke rumah FIL. Paling sedih bila tertinggal puting botol susu adik. Dah macam mana si adik nak minum susu? Sudahnya minum guna botol abang. Tapi puting si abang fast flow. So suruh Nilam kasi slow2. Alhamdulillah nasib Faiz ok je that day yang tertinggal puting tu. Lepas tu ebm x habis, tapi tetiba habis. Siapakah yang minum? Siapa lagi kalau x si Faris sebab botol dia kan? Hahaha x pe. Susu ibu jugak. Minumlah nak.

Lepas tu ape lagi? Tertinggal botol Faris pun ye gak. Tapi dia x pe minum dalam cawan pun boleh. Haish macam2 lah. Biasalah baru nak adapt. Insya-Allah lama2 pro la tu. 

Sekarang memang penat sikitlah sebab now nak kena basuh sterilize all the breast pump + bottles etc. Nak siapkan susu malam2. Pagi2 tuang susu dalam botol pulak. Well sama je rutin time Faris still on breastfeed dulu. Untuk kali ni x sure lah boleh bertahan sampai berapa lama. Harap lamalah, amin.

Till then!    

{From Ayu with ♥}

3 comments:

Cik Belle said...

tahniah ayu atas kelahiran faiz hehe.

Ayuni Hj Rosli said...

Thanks kak Belle

Chekgu Azrine said...

Semoga cekal dlm bf ye sis..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...