Tuesday, March 29, 2016

Dining Review: NY Steak Shack on My Birthday

Assalamualaikum.

It was my birthday last Sunday actually but seriously nothing special. Celebrate makan2 je. 5rz nak belanja makan dekat Shah Alam but dinner so I suggested to have lunch dekat NYSS sebab selalu tengok Cha makan sana. Saja nak try. Ikutkan memang nak Menate but since Menate dh pernah try 2 kali, hey why not give NYSS a try.

We went to Mid Valley sebab nearest to our place. Kebetulan ada baby fair. Pun jalan2 skali. I ordered Rib eye steak medium rare for me, lamb chop medium for 5rz & fried chicken fingers for Faris. 2 side dishes boleh pilih ikut suka hati. 

Budak ni nangis sebab kena marah. Naughty sangat kan?



Personal view, my daging was liyat! X feel makan! Rasa menyesal. Lamb 5rz ok sedap sampai Faris pun makan. Sayur yang ada dekat meal 5rz pun sedap. Mashed potato was so banyak tapi cepat muak. Banyak tu sampai 5rz pun x habis nak makan. Aku apetah lagi. Tapi sedaplah mashed potato dia. Cuma muak. Aku punya side dishes pun ok cuma daging liyat!!! Fried chicken fingers OMG why goreng sampai cam tu skali? Hangus! Cam mana budak2 nak makan oiii? Apparently, kami x buat complaint pulak regarding the matter. Faris pun agaknya dah kenyang makan lamb 5rz, dia x usik pun chicken fingers tu. Air plak Ayu order banana choc shake. Ok sedap.

Inilah daging yang liyat itu. Tapi sayur brokoli & corrot tu sedap. Lembut je

Ini ok memang sedap. Daging lembut.

Tengoklah kehangusan itu. Masya-Allah

Bila dah ordered hari tu baru ternampak rosemary chicken. Not sure nak repeat makan sini lagi ke x sebab rosemary tu macam memanggil-manggil. Tapi mengenangkan kenangan pahit daging liyat tu rasa cam, no more already. Hahaha. Will see.

Ok itu je nak review kali ni. Nanti review tempat yang 5rz bawak dekat Shah Alam plak. Next.     

{From Ayu with ♥}

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...