Thursday, August 19, 2010

Wedding Preparations (Hall) Part 3

This was supposed to be a happy entry or I would say a happy story but then when you read it through it would be a sad story. Well at least for me lah. Alkisahnya, Selasa malam hr tu Ayu dh sent surat kebenaran nk sewa Dewan A. Previous story [here] Then the next day I called and talk to respective person. He said that the approval for the venue will only be done 3 month before the event. Ok fine with me. Then I double confirm with him that the rental of the hall including the banquet chairs and tables or not. Tetiba dia ckp hall rental without chairs and tables. Whoaaaa! Hr tu ckp lain ni ckp lain plak. The rental of the hall actually RM 2k which still in our budget tp klu RM 2k for hall saje mmg mahal la. Ke korg rasa murah? Klu RM 2k include skali kerusi meja even without covers pun, we still take it. Covers semua tu boleh rent from catering je.

Nmpk sgt sign dibuat buat. Kerja Ayula tu :p

About this hall thingy ni mmg Ayu yg slalu liaise ngan en …… but when this thing happens, 5rz will take over from here. So he will call and discuss about this matter with en ….. Adoiii mcm mane ye? Ayu dh malas nk searching for other halls. Igt dh boleh settle dh psl dewan ni. 5rz kate dia nk ckp blk dgn org tu sbb hr tu bila kteorg g jmpa and tanya sendiri psl dewan tu dia kate RM 2k include semua kecuali red carpet, projector, PA system and lain2. Skrg mcm ni plak.

Disebabkan perkara mcm ni dh jd, so we decided to take alternative hall just in case. Setakat ni x sure lg nk search hall mane. Mayb beralih kepada dewan2 DBKL. So smalam after Isyak ngan semangatnye ajk Nizz my dear friend tmn g tgk dewan2 DBKL. First aiming was Kompleks Sukan Datuk Keramat. I like the colours of the hall. Then bila msk nmpk kecik la plak. Dgn parking lg. Susah la plak. Tp dewan dia mmg ok and cantik la. It's fine for me la. Ayu target klu x dpt Dewan A tu nk ambik je Kompleks Sukan ni tp tgk kecik la plak. Dgn parking problem lg satu hal. 

Get what I mean?

Tp dr atas nmpk cam besar plak.

Ok boleh x smalam dh berangan-angan ngan Nizz yg Ayu akn melambai-lambai org ramai dr atas ala2 cam Siti kawin dulu. Ahaks!

Serius dewan ni cantik pada pandangan Ayu tp kecik and Ayu rasa ayah x berkenan kot. Lps g dewan ni ada jgk dewan2 lain yg Ayu g tp semua cam x brape berkenan. Huh semangat cr dewan mlm2 ngan hujan lebatnya. Thanks babe sudi layan kerenah I ni. (you know who you are)

Bila dh x de dewan nk g lg, kami pun blk. Sempat lg sggh McD sbb kepingin ice-cream. (Hujan lebat x mematahkan selera nk mam ice cream! Heh merepek plak!) Ok2 so bila dh smpi umah, ayah and mak dh blk dr terawih. That time around 2230 kot. So discuss ngan mak bla bla bla (ayah dh naik blk time tu). Then boleh plak mak ni wat cerita chumel eh. Mak kate la yg mak frust x dpt Dewan A tu sbb mak dh ckp ngan kwn2 mak semua insya-Allah Ayu kawin kt situ. Ya Allah mak mak. Semangat seh mak dok cite2 kt kwn2 mak. Kesian + chumel plak tgk reaksi mak. Ok so skrg ni mmg x de kate putus lg. Buntulah! Ayu betul2 berharap sgt2 nk bersanding kt Dewan A tu. Huwaaaa tolong la en ...... Well, let’s just hope for the best. Amin.

{From Ayu with ♥}

5 comments:

Nora a.k.a Aira said...

Ayu, nora doakan moga ayu dapat juga ek Dewan A.. biasala ibu memg hepi sangat kalo anaknya mao kawen k, for me mahal jugala kalo sewan dewan tanpa kerusi meja harga mcm tu, but up to you k all the besh dear

didieadila said...

itu la ssh ble janji xde hitam putih kan..mcm2 leh jd..try bncg blk ngn org dwn A tu xblh ke?tabah ok! :)

ElyaElmo said...

ayu jgn putus memohon perolongan dr Dia k...doa bnyk2 tauu dearr....moga2 dpt Dewan A tu...:)

iedayah said...

kak..kompleks sukan dtuk kramat tu dkt gk ngn umah kite kn.dlu ad terpk nk wat kt situ.tp pk bout parking pn pening gk.so xjd amek situ.hrpkan tmn rekreasi dtuk keramat yg kt dpn tu je r kn.sabar ea kak.hope link dbkl yg sy bg akk tu bergune..akk ad mtk emel add sy kn,ni add hidayah@cidb.gov.my

choclairissa said...

gudlak babe :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...