Monday, August 2, 2010

Review On Karnival Pengantin

Ok at last I manage to go to Karnival Pengantin. Finally! Yela this is my first time wat benda2 cam ni. 5rz and I went there on Saturday. We get there (Jusco AU2) around 1500 but then 5rz was so hungry so we went for lunch first. Then misi tgk2 gerai pun bermula. Semua org dok sibuk kasi flyers here and there. Then Ayu tertarik ngan satu catering ni. Ambik package dia, dpt free honeymoon ke Bali or Phuket. Whoah! Besh2. Tp promotion dia up until yesterday je. I mean klu booking and byr deposit on Friday-Sunday (30-31/7 until 1/8) br entitle for that honeymoon tickets. At first mmg la teruja tp bila pk blk x payah la. I think better settle kn benda2 lain dulu. In fact, I was thinking nk ambik kwn mak punya catering je. We’ll see. Most of the catering dkt sana semua boleh test food. Adeh klu tau x yah g lunch td. Ambik jamah mkn kt semua catering yg ada kt situ lg bagus. Huhu buruk punya perangai!

Ok after spending a few times at the carnival, we went to banks (RHB, Maybank & CiMB) Biasala bila dh dpt duit gaji, byk la benda2 yg kena dibayar and utk simpan skali. Itu mmg dh routine 5rz. End of the month je akn pg ke semua2 bank tu. But I think that’s good coz 5rz displin kn diri dia jd mcm tu. Dia jenis x tangguh2.


Ini mmg menjadi kebiasaan kami. Beli air kotak besar2 then kongsi. Senang and jimat. Kadang2 tu beli kotak besar cam ni then msk wayg tgk movie. Save duit. :)

Couldn't remember what I'm mumbling about.

Then after that, we went to Masjid Jamek. We went there by LRT. Klu drive alamatnya x tau kul brape br smpi kt sana. Plus it’s Saturday. Ada pasar mlm lg. Yg si 5rz ni plak excited gle nk naik LRT. Dh bertahun dh dia x naik LRT. Smpi kn dia beria-ia nk naik LRT gerabak yg br tu. Ala yg ada 4 gerabak tu. Before this kan ada 2 gerabak je. Huhu kesian org dh lama x naik LRT ye. X mcm Ayu yg mmgla suka ke sana ke mari ngan LRT. Not that I cannot drive but tau jela jln kt KL ni mcm mane. Jammed bkn main lg!

Budak semangat naik LRT

Smpi je kt Masjid Jamek tetiba hujan lebat plak. Adeh td kemain panas. Tup2 boleh hujan. Sudahnye belila payung 5 hengget kt tepi2 jln tu. Payung pink you! I loike! Ok then bila settle urusan kt Masjid Jamek, sggh jap g kedai pakcik 5rz. Borak2 then next destination ke KLCC.

Smpi KLCC, first destination, Celcom. Byr segala bil bagai. Told you. End of month je mmg gini la kami. Next destination was supposed to be Swatch, but then Ayu plak boleh sggh kt gerai Dior kt tgh2 alam KLCC tu. What attracts me was the arch. Lawa sgt. Ape lg posing la.

Mamat tu mesti tgh tgk Ayu posing kn? Mesti dia pk, ni ape minah ni posing cam ni nih? Lama ok dok posing cam ni sbb kamera 5rz ni wat hal plak.

Tgk tu. Payung pink yg br beli ngan plastik pasar mlm nye. (Ada pulut panggang dlm plastik tu)

Ok back to Swatch thing. 5rz ada problem ngan jam dia yg Ayu kasi time tunang. 5rz kate asyik terlambat la, tercepat la. Jam ni complicated ckit sbb dia x guna bateri tp guna nadi kte. So klu jam tu terlmbt, adakah nadi 5rz yg lmbt? Hahaha. Igtkn boleh siap on the dot. Skali kena tggu another 2 weeks br boleh ambik jam tu blk.

Amoi ni mcm wat x tau je ape yg 5rz dok ckp.


Then next destination, McD. All this becoz Ayu teringin sgt nk mkn ice-cream walaupun kt luar tu hujan. Duk kt food court mkn ice-cream, minum air ngan mkn pulut panggang yg 5rz beli kt Masjid Jamek.

Ni la ice-cream yg Ayu nk sgt tu.


Ni betul2 candid! Ngan muka terkejutnye. Haish!

Then dh settle mkn, g tmn tgk air pancut jap. Mula2 x hujan but tetiba hujan blk.


Ok time nk blk, Ayu masih boleh sggh kt booth Dior tu blk sbb nk tgk bunga2 arch dia. Oh I thought it was a fake flowers but it’s not. They were using fresh flowers. Klu dpt arch mcm ni kt my wedding kn besh! Arch dia byk plak tu.

Byk kn arch dia? Tu br ckit. Ada pnjg lg!

Then kami pun blk la. Dh penat dh pun.

{From Ayu with ♥}

7 comments:

farahfatihah said...

wahhh air soya..sedap!!!

Sya Sakura said...

waaa cantiknye arch Dior tu... kalau dpt cmtu ms wedding nti mmg terbaik lahh!! tp mungkin hanya impian je sbb mesti mahal giler kan cost if nk buat? habis duit den nti.. huhu..

Anyway, ade pameran pengantin ek kt JJ AU2 tu? Sy slalu pg situ dgn family, tp lately dh lame x pg.. Kalau tau mesti nk singgah jugak.. Best x pameran tu? hehe..

Btw, i follow ur blog eh. Boleh kan? :)

~Ayu BnSyg~ said...

farahfatihah : Vsoy lg sedap kn? Tp Vsoy kena minum ckit2 je. Klu minum byk2 mual la tekak Ayu. Home soy minum byk ok :)

Sya Sakura : Itu la. Mesti besh klu dpt kt wedding Ayu jgk. Tentu la mahal. Ngan fresh flowers lg. Last weekend mmg ada pameran pengantin tu. So far pameran tu besh la tp x la ramai sgt vendor klu nk compare yg slalu ada kt Mid Valley. Follow jela dear. Free je x yah byr yuran pape. :D

Nora a.k.a Aira said...

waaa dah lama nora tak jejak KLCC , KL pun dah lama xgi..huaaaaaaaaa =) btw air soya bagus untuk kesihatan hehe

ElyaElmo said...

ayu...gi tak kerja kawen kat pusat kraftangan tu??
butik Al finaz pun ade kat sana..he3

~Ayu BnSyg~ said...

ElyaElmo : Dear!!!! Nape Ayu slalu terlepas psl Alfinaz ni???? Arggghhh!!! X de jodoh kot. Ayu x g la. Elya g eh? How was it? (Adoiiii menyesal x sudah) Sabar Ayu sabar..... (-_-)

Alia said...

hahaha.... dont worry ayu, ramai je posed kt situ... last friday, i ade gak g usya2 booth Dior tu - after my officemate told me that it's fresh flower.... at 1st we thought it's artifical flower... cantek kn? :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...