Monday, October 11, 2010

Open House Here And There

Attention : This entry was suppose to be publish last week but due to some circumstances, I have to delay to post this. So some words might be out of date. L


Selagi x abis Syawal, selagi tula memanjang je jam kt KL ni (Tp skrg Syawal dh abis la). Weekdays, jam nk g keja and nk blk keja. Kadang2 time lunch pun jam. Weekends plak jam ngan open house here and there. Kadang2 kte dh boleh budget untuk attend semua open house yg dijemput, but then bila jam melanda ni, abis segala planning x jd. Teruk sgt la jam penangan open house ni!

Last Saturday (which was last2 Saturday) ada 3 open house. Alhamdulillah I manage to go all 3. First g umah Acan (Geng Corner 7E). Slalu klu g open house kwn2 high school, mesti Ayu and 5rz yg smpi dulu and yg akn blk dulu. Yela sbb later on kami ada umah lain plak nk kena attend. Budget klu attend open house ex school mate dpt la borak lama2 ngan kwn2 kn tp nk wat cam mane. Diaorg pun dtg lmbt. Kami pun nk blk awal. Sudahnye, dpt jmpa tuan umah je and kirim salam jela kt sape2 yg dtg later on.

Next station ke umah cousin 5rz kt area Bangsar. Td kt umah Acan dh mam mee kari and nasi impit + kuah kacang. Ni kt umah cousin 5rz haruslah pekena laksa Penang! Terus direct mam walaupun perut still kenyang. Nafsu2. Cam mane nk kurus cam ni??? 




This is 5rz's sister. Nilam Citra. Sedap x nama dia?

5rz hntr Ayu blk before Maghrib sbb mlm tu plak along ajk mkn2 kt umah dia. Planning nk bertolak after Maghrib tp tggu adik Ayu (Adib) x blk2 lg. Adib kate jam. Mmg jam teruk sgt2. Bayangkn Adib kate dia dh klua umah kwn dia kul 1800 then smpi umah kul 2045. Glo (Gilo) 

Kul 2100 bkn kami terus bertolak ke umah along pun. Sggh jap kt UM pick up Ain (younger sister). Smpi umah along pun almost 2200. Mam lg. Bknye saya mam utk hr itu. J 

Blk dr umah along pun dlm kul 2315. Igt boleh terus blk. Oh tidak. Kami sggh umah mak chu plak which is nun jauh di sana tu utk hntr wan (nenek). Wan nk tdo sana mlm tu sbb esk mak chu ada wat mkn2. 


Ok so the next day, bertolak ke umah mak chu agak lewat gak la sbb tggu parents came back from other open house. Smpi umah mak chu terus mam. Mcm2 la jgk yg mak chu wat. We left from mak chus' after Maghrib tp sebelum tu hntr Ain blk UM dulu.



Ni semua mak chu wat.


Including this.


But I only ate this. (Macaroni Cheese) Twice.


With my nephew. 



I look boring in this pic coz the pose was so boring and so stiff?

ps:// Perasaan x, Ayu pki tudung yg sama utk 2 hr berturut-turut. Cuma tukar style je. Ayu mmg cam tu. Malas nk cr tudung. Lg plak tudung ni Ayu ada 2. Satu Ain punya and satu lg Ayu punya. (Nk cover line la tu!)

{From Ayu with ♥}

2 comments:

Mia-Ina said...

wah sakan open house ayu..suke tgk ayu.penuh ber style tudung..manis gi2

~Ayu BnSyg~ said...

Mia-Ina : Thank you awak :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...