Friday, October 15, 2010

Transformation of My Bedroom

Assalamualaikum.

Hr ni nk cite psl bedroom Ayu yg dh di transform sejak mggu lps lg. Bilik bibik kt bwh sebenarnya dh lama x de org guna. So kami pun wat blk tu sebagai blk stor. Punyala byk stor dlm umah ni. Umah ni dh mcm muzium pun ada gak. Barang antik byk sgt. Mak ngan ayah yg suka sgt ngan antik2 ni. 

Short story shorter J(hehe), last week kami kemaskan bilik bibik tu utk menjadikan bilik tu sebagai sebuah bilik yg betul2 bilik. Meaning bkn bilik stor la. Penat wooo. Tu belum nk wat kenduri lg tu. Jadinya, satu hari suntuk mengemas dan hasilnya sgt mengkagumkan. Tp kn. X sempat nk snap bilik stor tu di transform menjadi sebuah bilik tidur. Klu x, korg mesti sgt kagum dgn mak dan ayah saya yg gigih mengemas bilik tu tau.

Utk bilik Ayu plak hmmmm..... Meh Ayu cite sedikit sebanyak dulu. Ayu duk sorg. (Sbb tu takut nk tgk cite seram2 walaupun kadang2 hati meronta-ronta nk tgk) Even duk sorg, bilik Ayu ada 2 katil single yg dicantumkan menjadi 1.


Ni keadaan asal blk Ayu


Umah ni mmg byk wood2 mcm ni. Semua coklat.

So, ayah and mak plan nk bwk turun 1 katil dr blk Ayu ke bilik bwh. Yg lg 1 tu kira utk Ayu wat tdo la sementara nk tggu set katil br utk kawin nnti. Berat woo nk bwk turun katil ngan tilam tu. Ayah ngan Adib (adik) yg bwk turun semua tu. 


Mcm ni rupanya setelah dibuang 1 katil. Huhu kecil sudey L


X leh nk guling2 dh

Then dh discuss2 ngan 5rz 

"Ayah ngan mak dh kemas2 bilik bibik and then bilik syg dh tggl satu katil dh"
"Cepatnya!"
"Ha tu tandanya mak ayah x sabar2 nk suruh kte tawen!" Ok cam tipu je kn? Padahal tuan empunya diri ni yg x sabar! Then Ayu smbg lagi
"So, bila nk beli katil?"
"Hmm rasa better g time Year-End-Sale (YES) nnti kot?"
"Ok"


Need to get rid of this. Enough of teddy meddy. Ada lg. Igt nk sedekah je kot? Tp Ayu paling sayang yg coklat and putih tu. Yg paling besar tu plak igt nk kasi je sape2 yg nk. Sapa mau angkat tgn!


ps:// X sabar nk beli katil baru. Wee~~~

{From Ayu with ♥} 

5 comments:

iedayah said...

gigih btui r family kak ayu..kagum diwatnye..

Aya@Pansy Princess said...

meh nak angkat tgn! x syg ke bear yg plg besar tuh? hehehe

Mia-Ina said...

hehe..ada teddy tue ayu....

amElyn said...

omaigod!!!
i ada that pink butterfly comforter!!!
huhuhuhuu

~Ayu BnSyg~ said...

iedayah : Mmg sgt gigih okeh! *terharu*

Aya : Yg besar tu x sayang sgt. Hehhehe

Mia : Mmg byk lg teddy meddy ni. Yela dulu suka skrg bkn x suka just mcm x nk byk sgt.

amElyn : Iye? Sama la kte. Wee~~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...