Friday, October 22, 2010

How Do We Met | Part 1

Attention : Contains lots of conversation and trust me it's a long story. As usual, if you get board, go read others’ blog or read a journal perhaps? Babe, pnjm journal you jap :p

By we I mean 5rz and me la k? I first met him in high school (S.M.K Desa Tun Hussein Onn) Ayu msk skolah tu time Ayu form 2 and 5rz dr form 1 tp kteorg first time jmpa time form 3. Time form 3 tu la kami 1 class (3 Dinamik) Walaupun 1 class tp Ayu x brape perasan ngan 5rz. Ayu duk bhgn tgh class and tepi tgkp while 5rz plak duk  bhgn blakg class. But of course ada la perasan dia sikit2. In fact time tu 5rz dh ada girlfriend and Ayu pun x de pape feeling ngan dia. Mcm kwn2 jela tp x rapat pun. Kwn 1 class je. (Ayu single time tu. X pnah bercinta pun lg time form 3 tu. Hehehe)

Bulat2 tu kami ye. Ex 5rz pun ada dlm ni but no need to point la eh?


Dekat2 je kami kn? Tp dulu x pnah ada feeling pun

Then after finish PMR, Ayu x apply mana2 sekolah teknik ke ape ke. Just nk continue study kt skolah yg sama. So Ayu ambik aliran sains tulen (4 Cemerlang) while 5rz ambik aliran sains kejureteraan (4 Dinamik) Then suddenly 5rz dpt offer msk skolah teknik. So dia pun pg la. Oh before that 5rz dh x de pape ngan ex girlfriend dia. Time dia dpt msk teknik tu pun Ayu x tau. Yela kami x rapat sgt time skolah. Tau2 dia dh x de.

So in 2006, 5rz yg jmpa Ayu dlm Friendster. Dulu pki Friendster tp skrg mostly semua pki Facebook. Bila Ayu accept dia as one of my friend, dr situ la kami rapat blk. X de la rapat sgt. Still biasa2 lg. Mula2 tu biasa la masing2 tanya skrg kt mane and tgh watpe. Time tu 5rz tgh praktikal in order for him to finish his diploma. Ayu plak time tu nk fly ke Jepun. Time tu 5rz ada sidikit kecewa. Huhu yela br ketemu tetiba Ayu nk fly plak.

Masa sesi perkenalan dlm friendster tu, we found that we were both in the same university plus umah duk dekat2 plak tu. 

“5rz watpe skrg?”
“Praktikal kt Boustead”
“Study kt mane?”
“UiTM”
“UiTM? Course ape?”
“Building”
“Building? AP116?”
“Ha’ah. Kenapa? Sama course ke? Ayu part brape skrg?”
“X dela. Ayu ramai kwn course tu”
“Sape?”
“Ijad, Nik, Zul bla bla bla”
“Oh diorg tu senior 5rz. Mcm mane kenal diorg?”
“Hmmm adalah”

Long story short, kami klua for the first time utk berjumpa face to face kt JJ Wangsa Maju. Time tu dia br blk dr praktikal. Ayu mintak my bff, Qayum tmn sbb rasa cam segan. Yela kat skolah x rapat mane, tetiba ajk klua. Actually Ayu malas nk klua ngan 5rz sebenarnya tp dia slalu ajk Ayu byk2 kali. So I think it’s not nice kot asyik tolak je. Lg plak dia satu class and kira kwn jgk la. So x pelah. Klua jela utk jmpa.


Ni plak kt umah lama Ayu time nk celebrate b-day Ayu.J

Ayu and Qayum smpi dulu. Then masa nk tggu tu entah kenapa hati ni berdebar-debar la plak. Padahal jmpa kwn lama je kn? Cari punya cari, 5rz ternampak Ayu. Dia pndg je Ayu kot2 salah org. Ayu pun perasan sorg mamat ni dok asyik pndg je. So Ayu senyum smbl wat muka curious. Step by step kami menghampiri to each other. 

“5rz eh?”

Senyum smbl angguk

“Oh halluuu” Dgn tgn melambai-lambai smbl badan senget2. For those who know me sure korg boleh agak gaya den ni kn? :D
“Ni Qayum best friend Ayu. Dia ni pun satu skolah ngan kte gak tp sbb form 4 5rz pindah teknik, so maybe x pnah jmpa kot”
“Pnah tgk gak la. Ayu dh lama smpi ke?”
“Boleh la. So nk g mane ni?”
“Minum2 kt food court jom?”
“Ok”

Smpi kt food court, 5rz ngan gentleman nye tanya

“Korg nk minum ape?”

Serius Ayu lupa ape Ayu order tp Ayu igt sgt2 5rz order teh tarik. Time 5rz nk smpi kt tmpt duduk kami smbl membawa tray tu, Ayu dh rasa cam air teh tarik dia cam nk tergelincir dh. This may be course of the slippery tray kot? Skali tumpah daaa teh tarik dia. Tau tmph kt mane? Kt baju den! Dh la Ayu pki bj warna putih time tu. Ayu menjerit kecik la sbb air panas pastu plak kena kt bahagian dada. Malu okies. Ayu siap pusing kt Qayum then lap2 bahagian yg kena air tu kt dia supaya 5rz x nmpk. Hehehe *blushing*

“Sorry2. “
“Hmmmmmmmmmmmm x pelah”
“Sorry sgt2. 5rz x leh kawal td. Tray ni licin sgt kot”
“X pelah tp tula nmpk la plak air ni sbb dok pki bj putih”
“X pelah jom 5rz beli bj br nk?”
“Eh x pelah” Ecece malu2 kucheng plak haku time nih. Nyampah!
“Hmm rasa serba salah plak wat Ayu cam ni”
“X pelah. X sengaja pun kn?”

Lps minum and sembang bla bla bla, kami jln2 kt JJ tu. Pok pek pok pek then came to this conversation where Qayum was nowhere near us.

“Ayu dgn sape skrg?”

Wah. Straight to the point you tp Ayu plak main2. J

“Ngan family la smbl senyum” Lawak bodoh kn? Tumbuk skali. *dush*
“Serius 5rz tanya ni”
“Betul la smbl senyum2 lg” Tumbuk 2 kali. *dush*dush*


Then Ayu smbg blk

“5rz kenal **** x?”
“Kenal”
“Dulu Ayu ngan dia la. That’s why Ayu ramai kwn kt course 5rz”
“Oooo…. Skrg?”
“Skrg ngan family jela. Ngan kwn2. I’m happy this way” Ayat standard taik kucheng hangus!
“5rz kenal rapat ke ngan ****?”
“X dela sgt tp boleh la sbb 5rz slalu sign attendant utk dia”

Oh kantoi sudey class rep ni. Mentang2 pegang attendant sheet, so suka hati dialah nk sign kn utk sape2 eh?Ok sebelum blk, 5rz tanya

“Betul ni x nk beli bj br?”
“X pelah. Dh nk blk pun”
“Ok nnti pape, kte jmpa lagi k?”
“Ok insya-Allah” Dlm hati x de niat pun tau nk jmpa tp kn after that, setiap kali dia ajk klua, setiap kali tu jgk la Ayu x menolak. J

To be continue…….


{From Ayu with ♥}

10 comments:

cik syahira said...

assalamualaikum ayu,

sy link kamu k. baca cerita kamu dan tgk gambar-gambar lama ni teringat kisah sy dan sweetheart.
kami satu kelas juga dulu, tapi di matrikulasi la. hi2x

♥ balkidz_hunny ♥ said...

shooooooo shcwiiiiiiitttt! :) pewwittt! nak lagi.. nak lagi.. HEHE

K.I.N.A said...

kisah kite sama..kina & pudin 1 sekolah jugak..tp xpnh bckp pun walaupun 1 kelas 3 tahun!

Khumaera Ismail said...

ooo~ same la..kenal kt friendster jgk.. ;)

Mia-Ina said...

x sbr nk tau cite setrusnya

~Ayu BnSyg~ said...

cik syahira : Tq sayang and Ayu pun dh return link blk ye. :)

balkidz : pewwwitttt :)

Kina : Wah 3 thn satu class tp x pnah berckp. Lama tu

Khumaera : Kenal kt skolah tp jmpa blk kt fs

Mia : Penat nk menaip. Insya-Allah ada smbgan. Draft dh ada, just nk publish je. :)

misz_atiey said...

wah..2 le dinmekan nye jodoh :)

Squarecut Ring said...

Ayu....sorry...boleh x...xperasan entry ayu. May be I on off blogging kot. asyik xde internet je do rumah. hmpph =/

Anyway...cute la u all. sure 5rz kamu segan sampai skrg sbb tertumpahkan air teh tu kan? hikhik

Azlina.Azhar said...

alamak,gambar lama aku pun terselit kat situ..hahahaha...weh ayu baru nampak,jodoh korg kot..sbb kalo diamati betol2..ko n 5ruz tu bergambar suke dekat dekat...finaly dh nk kawen pun korang kan?hehehe..congrats dear..

~Ayu BnSyg~ said...

misz_atiey : Yup. Itulah di namakan jodoh :)

Kak Yana : Mmg pun. Every time g JJ Wangsa Maju, mesti akn igt kejadian itu :D

Ina : Ha'ah mmg bila pk blk. Nk tgkp gmbr mesti nk dekat2 tp time tu mmg x de pape. Tulah dinamakan jodoh. Amin :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...