Friday, October 1, 2010

Wedding Nawal

Sambungan entry sebelum ni

Selesai Maghrib, kami turun ke blk mandi utk bersiap-siap. After that, bermulalah perjalanan kami utk mencari umah bakal pengantin baru. Sesat2 la jugak walaupun Ayu ngan Nizz dulu pnah sama2 belajar kt UiTM. Sana sini kami tanya org kt mane nk gi jalan sekian sekian. Last2 setelah lama mencari at last jmpa jgk. Alhamdulillah.

Smpi2 je kami terus disuruh mkn. Hajat di hati nk jmpa Nawal dulu but we understand. Mayb Nawal busy tgh bersiap. Ayu cr jgk blogger2 lain tp Ayu rabun di waktu mlm so x brape nk nmpk sgt. Yg Ayu nmpk was Linda from http://hazlynda.blogspot.com/. Linda duk skali ngan meja2 bloggers yg lain kot. Ya Allah segan gle nk tegur blogger2 yg tegar seperti korg. Ampun korg. Bkn niat Ayu utk sombong tp tula Ayu mmg sgt2 pemalu. L Anyway happy tgk korg yg looks like have been known each other for so long. Ke mmg korg dh mmg rapat? Anyway Ayu ngan Nizz kt meja satu lg duk terconggok je. Segan jgk sbb x de sape pun yg kenal kami. Tp memikirkan dtg sbb dh diundang, redah jela.

Right after we finish our meal, rombongan pengantin lelaki pun smpi. Ayu pndg Nizz

“Nk msk dlm x?”
“Ntah. Boleh ke Ayu?”
“Rasa dh penuh tp klu you nk try, boleh je” (Maaf Nawal. Kami menyibukz je)



Sebelum dinikahkan


We try our best nk tgk akad nikah tu secara live. Berhimpit himpit la ngan org lain and we manage to get though and dpt la tgk acara depan mata kami. Suka2! Alhamdulillah dgn 2 kali lafaz, Nawal selamat bergelar isteri kepada Firdaus. 



Saat batalkan air smayg


X sempat nk snap a pics ngan Nawal pki bj pink belacan tu. Yela Nawal mesti la sibuk kn nk layan sedara mara lagi ngan kwn2 rapat lg. Suddenly, Ayu and Nizz pg duk depan2 belah tepi pelamin dgn harapan Nawal akn naik pelamin skali lg so that dpt la kami bersalaman ngan Nawal.



Bosan x de benda nk wat sementara tggu Nawal tukar bj. Nk borak, sape pun kami x kenal.



Rupa2 nya Nawal kena tukar bj plak. Aduss melepas. Nizz tanya sama ada Ayu nk tggu Nawal tukar bj atau nk blk je (Time tu dh mlm dh. Nk blk KL lg kn) Ayu ckp x kisah klu Nizz nk tggu, Ayu ok je. So kteorg pun stay. Around 2245, Nawal turun with new dress. Time ni acara nk merenjis dh and time ni jgk ramai gak la blogger2 kental yg lain dh blk. Ayu and Nizz stay sbb nk jgk bersalaman ngan Nawal. Akhirnya penantian kami berbaloi. Sebelum kami beransur pulang, kami sempat bersalaman and tgkp gmbr ngan Nawal. Wee~~ suka2!





Bila time nk salam ngan Nawal tu, Nawal pndg je kt Ayu then Ayu nk kenalkan diri Ayu (yela dia mesti ramai kwn2 blogger so mana la dia nk igt satu2 kn unless yg betul2 rapat) tp sebelum Ayu sempat nk ckp, Nawal dh ckp dulu

“Ayu?”
“Ha’ah!”

Ya Allah Nawal kenal I ok. (Haha gle jakun!) Habis salam2 and peluk cium ngan Nawal, kami pun beransur pulang. Hari dh mlm sgt woo. Tp Nawal. Ayu x sempat nk merasa cendol mendol kamu tu. 



X aci tau Nizz. Gmbr you lawa je I ambik


Gmbr I nmpk senget. Huhu


Tp gmbr ni ok. Center. I loike


ps:// To all bloggers yg hadir pd mlm tu, Ayu minta maaf sgt2 sbb x tegur korg. Segan sgt2 la. Yela I’m no body no body but you! (Wonder girls) Lg plak Ayu tetiba pg tu pun last minute. X rancang pape pun. Insya-Allah klu sape2 kawin mayb we can plan together k? Harap x de yg kecik hati. Bkn niat Ayu nk menyombong diri.

 {From Ayu with ♥}

13 comments:

Atiqah Adnan said...

alololoo sweetnye entry nieh..
seyesly ni baru 1st time kot buka belog nih..
kalau dah lama boleh borak2 kan hari tuh..
takpe2.. mane tau ade peluang ke eak lepasnie..

^___^
selamat hari raya ayu!

farahfatihah said...

amboi2 ada rupanya yer mlm tu!!! sampai ati xg kat tempat kitorang tau...fara follow blog kamu la..siap letak kat side my blog lagi tau...huhu sure la kenal kalau bgtau nama blog..n kitorng pun baru jumpa mlm tu...ish2..nak kecik ati la huhuhu

amElyn said...

ayu! i follow u!!
hehe.nanti wedding b2b kita jumpa, then borak sama2 eh!
hehe.ramai b2b gather time wedding nawal.sayang tak join.i ada wedding lain have to attend..

fati said...

ok la tu! Ada jugak keberanian datang :p
I pon boleh katakan follow sume B2B blog, tapi tak berani nak datang.. keseganan!

~Ayu BnSyg~ said...

Atiqah : Selamat Hr Raya dear :)

farahfatihah : Ala x mo la kecik2 hati. Sorry la. Ayu ni pemalu orgnye. Huhu

amElyn : Thanks for following me sayangs. Nnti I follow you back k? Ok2 nnti kte jmpa semua. Tp Ayu malu. Huhu

fati : Ada keberanian sbb ada kwn yg tmn kn. Kwn tu kebetulan kwn Nawal gak. So x la kekok sgt. Fati dtg wedding Ayu nnti k? X mo segan2. :)

lovelyadibah said...

salam cik ayu...kamu kawan kak nawal ea??ke kawan blogger dia??kita xchange link..nice meeting u~~..:D

♥ hazlynda kushairi ♥ said...

lahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!

ayu, nape tak ke meje kami je mlm tu?
ramai yg dtg mlm tu, baru jumpe n kenal
tu yg sume borak sakan mcm dah lame kenal
kekdg keep in touch kat fb

nape mlm tu tak datang tegor lynda?
lynda kenal kamu le! haish!
apedaaaaaaa............
kalau tak, leh kite dok nyembang.
rase bloggers dok 3 meje

lenkali tegor je ek?
haishhhhhhhhhhh!!!!
tak best lak rase nye.
sbb mlm tu lynda tak perasan kamu :(

Mia-Ina said...

wp mia belum kenali nawal,melihat wedding nawal..rata2x dikatakan blogger b2b ....mmg best..suke warna baju dia ayu...

akak mia link ayu ya :-)

~Ayu BnSyg~ said...

lovelyadibah : Kwn blogger aje dear. Done linked you back sayang :)

Linda : Malu la Linda nk tegur kamu. Linda x perasaan Ayu mlm tu pun x pelah dear. Ayu ni mmg pemalu orgnye :(

Mia-Ina : Ok link la. Silakan. Ayu pun link akak jgk k? Muax!

NahWaL said...

masa berinai muke comot gile hjaha redah je la labu

NahWaL said...

mestila kenal ayu! tapi a yu kecik je . huhuhu. thanks sangat tau datang!!! kalau tak pasal ayu tak masok tu mesti tak dapat tengok video tok kadi buat lawak hehehe

saiful said...

owh...
ptutla mcm kenal je...
korg la yg mkn semeja ngan aku aritue...
haha...
kalo tk sbb nawal post link video tue, mesti tk jmpa korg... :D

~Ayu BnSyg~ said...

Nawal : Comot apenye? Chumel lawa jelita lg tau. Ayu kecik ke puan Nawal? Berat badan dh naik dh ni ha. Pastu turun blk. Tp nk kurangkn lg ni. Video ni Nizz yg ambik so kredit to her. *clap*clap*clap

Saiful : Ha yela tu kot. Kte tetiba jd kwn plak kn? Hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...