Monday, October 25, 2010

Dh Lama X Dating

What’s your definitions of dating? Me? I guess klu dpt tgk movie then having lunch or dinner dh cam considering dating. But for some people including 5rz, dating means perjumpaan antara 2 belah pihak. You know, klu klua jln2 and then g minum kt kedai mamak or tmn 5rz g kedai beli something pun dh kira dating. Dia kate yg pntg jmpa.  Baiklah 5rz. J

So supposedly this entry nk ckp betapa lamanya saya x tgk wayang kot? Mmg sgt lama. Last tgk wayg cite ape eh? Karate Kid kot? Staring Chakie Chan and that was before Ramadhan! Skrg mmg sgt jarang nk go out for a movie. Every week memikirkan wedding preparation yg satu ape pun masih x bergerak-gerak lg. L On top of that maybe this is the time for us to save that entertainment expenses for our big day. X pelah. Tgk star movie and HBO jela kn?

So ni nk cite first time kami tgk movie kt Wangsa Walk beberapa bln yg lalu. Before movie start, 5rz dok ajk main game. So pg jela. Then dia suruh Ayu pilih game mane yg Ayu nk main. Actually Ayu cr game yg ada lubang2 then akan klua muka binatang and then kte kena ketuk kepala dia. Korg paham x huh? Turn out, that game was nowhere to be found except similar to that. Boleh la dr x de lnsg. 


Lebih kurang game dia cam ni cuma yg ni dia guna screen. Yg Ayu suka tu dia ada lubang2

Main skali then 5rz ajk main tembak2 zombie plak. Ok ikt kn aje. Then token ada lg. Dia tanya nk main ape lg. Ayu tnjk game yg mula2 Ayu main. Then dia pun kasi token. Tp game tu ada budak tgh main. So, I wait for my turn. Sementara tggu budak tu abis main, 5rz ejek la ckp ntah pape la nk main game tu je. Ckp game tu game budak2 la ape la. Heh? Mmg game budak2 pun tp saya suka okies?

Bila budak td dh sudah, then turn Ayu plak. Second time main, Ayu ketuk ngan penuh semangat smpi lenguh2 tangan kanan. Then bila dh game over, 5rz ajk main racing keta tp Ayu x nk. So dia main la fighthing2.




Game fighting2 eh?


Smpi kaki2 naik ke atas

Lps dia abis main dia kasi token lg utk Ayu main game Ayu plak.

“Nk main ape lg ni?”

Sengih

“Yg td”
“3 kali main benda yg sama x bosan ke?”
“Abis org x tau nk main benda2 lain.”
“Yela2”

Hehe J Kesimpulannya 3 kali Ayu main game yg sama. Tu je nk ckp. Oh nk ckp jgk yg Ayu dh lama x dating, boleh?

{From Ayu with ♥}

5 comments:

iedayah said...

kak ayu..i pn sm..da lm xg berjimba2..last tgk wayang sama2 bln may..owh sadis..skrg da xbyk masa tuk wat wedd prep..so lg2 xd masa pk dating2 ni..uwa...

jenanese said...

wow..menarik gak idea dating bawak gi maen game..bawak maen snooker boleh?

Mia-Ina said...

mia pulak..langsung x nah dating...tunggu dating bile dah kahwin kot...huhu.

Khumaera Ismail said...

ta ajak pun dating~!!
er--saje na kaco owg dating.muahahaha~ ;)

~Ayu BnSyg~ said...

Dayah : X pe Dayah. Sat je lg Dayah dh leh berjimba jimba puas2 ngan hubby k?

jenanese : Klu gf/tunang/wife suka snooker boleh je. Klu dia x suka pun, ajr jela.

Mia : Nape x pnah dating sayang? Long distance relationship ke?

Khumaera : Lorrr klu ajk awak x besh la sbb awak dh boleh hug2 hubby, Ayu x leh lg. belum sah. Hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...