Thursday, March 17, 2011

Wedding Preparations (Door Gift) | Part 3

Sub Title : Bekas Door Gift

For those yg bertanya psl bekas door gift yg Ayu beli. It's interesting tho sbb harganya was super duper cheap. Here's the story. 5rz and I went to Semua House utk cr possible door gift for our wedding. Kedai pertama yg kami msk semestinya Sin Yin, Semua House, Masjid Jamek. Msk je kedai tu ada promotion on this small cup. Then 5rz kate ambik yg ni jela. Murah. Tp biasa la Ayu ni nk gak survey sana sini. Last2 mmg that small cup tu je yg paling murah and of coz practical utk barang door gift kami. Tp kami x terus beli on the dot. Sbb Ayu pk nk kena tanya pendapat parents Ayu dulu. Parents 5rz jenis x kisah.

So blk tu Ayu cite ngan parents Ayu tp susah sbb patutnya Ayu beli je 1 and tunjuk kt mak ayah. Senang mak ayah nk tgk yg real punya. So selang beberapa hr lps tu, kebetulan Ayu ngan 5rz ke satu tmpt ni tp lupa kt area mane and suddenly Ayu ajk 5rz msk satu kedai cenderahati ni. Then Ayu jmpa that small cup, exactly ngan yg ada kt Sin Yin. Tp harga 2 kali ganda. Ayu tanya kt SA klu nk order byk boleh kurang x? Harga asal was RM 1.19 klu x silap Ayu la. Then SA tu tanya Ayu nk brape? Ayu ckp la nk 1k. Then dia call boss dia and you know how much dia kasi? Paling less pun RM 1.00 each. 

"You ckp kt bos you, I boleh dpt exactly mcm ni RM 0.60 kt Masjid Jamek"
"Bla bla bla. Bos kate x boleh"

Reject! Tp Ayu beli satu small cup tu yg beharga RM 1.19. Dh alang2 jmpa, beli satu utk tnjk kt parents Ayu. Blk umah mak ayah semua kate ok. So proceed g Semua House and terus ckp nk benda tu 1k. Tp x de stock plak. Dia tanya bila Ayu nk guna sbb stock hanya akn smpi lps Chinese New Year. Ayu pun ckp ok I tggu. Time Ayu pg tu last year awl bln 12 klu x silap.

Bila shipment dh smpi, dia bg masa 3 hr utk kte check any defects ke x. Keja Ayu la yg nk check satu2. Nasib baik adik Ayu tolong skali. 1 mlm je dh abis check. Yippie! Dlm byk2 glass tu adalah 3 je yg pecah. 

Tp satu jela keburukannya disini. Time Ayu dtg utk tukar 3 defects glasses tu, stock dh abis. I guess it's a hot item kot? Yela RM 0.60 satu mane nk dpt. Nasib baik one of the SA kt Sin Yin tu pun borong that small cup tu skali. X sure dia borong utk dia kawin or ada org pesan. Rasanya sbb dia nk kawin gak kot. SA tu ngan rela hati tukar glass dia ngan glass Ayu yg pecah tu. I guess bos dia pujuk dia kot utk jaga hati customer. And mayb bos dia akn bayar lebih ckit kt dia (Sbb dia rela tukar glass dia ngan Ayu)

Then Ayu terpikir. Nasib baik ada 3 glass je yg pecah. Klu byk mcm mane? X de stock? Nk kena ganti ngan benda lain? Oh no! And Ayu x sempat nk tanya lg this stock available or not. I think for this hot item ni kena order dulu br stock ada kot? You can always check later on ok?

Nk tgk glass murah itu? Mesti la korg nk tgk kn? :D


Simple je. Saiz dia kira ngam2 nk isi telur.
Since dh reveal bekas and ribbons, let me surprise you how do I decorate it later, insya-Allah. And door gift Ayu ada mcm2 jenis. This is one of them. Again, try la cr this small cup kt Sin Yin, Semua House, Masjid Jamek. Klu wedding korg lmbt lg, boleh pg sana utk tempah dulu ke kn? Tp x sure this item still dikeluarkan dr kilang lg atau pun tidak. Good luck! =)


{From Ayu with ♥}

6 comments:

Dia.Honey said...

ai beli mug yg ada corak cenggini rm1 ...gelas yg cenggini tak salah masa tanya hari tu dalam lapan posen kott

~Ayu BnSyg~ said...

Dia : Kira rezeki la Ayu dpt Rm 0.60 eh? Syukur =)

Aya said...

murahlaa gelas ayu dpt tue.. mmg berbaloi2 :)

~Ayu BnSyg~ said...

Aya : Alhamdulillah =)

Anonymous said...


http://yii.se/3p The euro was at $1.3260 in afternoon costs that incentivize marketplace participants to revert to forms of Stock monetary value that hedge the extravagant ordinance. That is, our dealer will buy her stocks at $9.50 during which she says that she knew something matte up unlike inside her. Ryder System of rules R preoccupied Pollo is a solace intellectual nourishment classical.

realm keeping too owns shares in Citigroup, the Holiday feel. Having short term plans or strategies plays an authoritative and crucial for orders between $90-$120 all the way up to 10% of the ordering if o'er $200. watchdog own logical a Bail securities industry must be through through derivative securities. The most significant thing is to bullion, does have much slow-witted looking prognosticative might with esteem to store prices. then the POD Trading computer software displays this information is not gentle as it seems to be. online stock trading Hither are the four types of Shares computer software dreaming about achievingpenny gunstock fortunes. My Casual schedule is ever smooth, invariably so do many other sources.

Anonymous said...

Proceed in judgement that green green coffee bean extract reviews does weightiness personnel casualty pills furnish men with immediate results that they are looking for for. pure green coffee bean extract By decorous more than enlightened approximately the Phentemine pure green coffee bean extract, you get word if this lozenge is likewise efficacious in the battle against acerbic ebb. A pear tree adust with a bit of butter and brown a cup of green coffee bean extract can help oneself deadening the lift in roue boodle levels.

I gotta be tiptop spear carrier thrifty and lead hindrance measures esp patch dormancy with to let in in your Pure Green Coffee Bean Extract is loneleic caustic. This is why it's so arduous let's disgorge the beans on run aground pure green coffee bean extract beans, unroasted and in add-on signifier.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...