Monday, April 18, 2011

Akademi Fantasia 9 | Nk Sokong Lena Plak

Ayu jenis x brape tgk sgt permulaan AF ni. Klu tgk pun, gitu2 je. Tirai AF9 hr tu ada la tgk dlm 2 3 org. Time tirai tu Ayu paling suka Miza time dia nyanyi lagu English tu. Tp bila dia nyanyi lagu Melayu cam x kena plak suara dia. Then first konsert, mmg x besh. Oh sedey plak sbb suara Miza x sedap time tu.

Konsert pertama hr tu Ayu paling suka persembahan Raqib. Raqib ni mula2 tgk muka dia cam sejuk je. Dia ada smart look (bg Ayu la kay. Masing2 ada taste masing2) And persembahan paling Ayu x suka was from Erul. Euwww tolong la klua Erul. Mcm poyo bila dia ckp ada audition kt Korea tp sedey x dpt joined bla bla bla whatever!

Konsert ke dua hr Sabtu lps plak, Ayu terlepas persembahan the first two (sbb masih belum addicted. Tu sbb nk dok depan tv pun lmbt2 lg. Tggu bila dh addicted nnti. Heh?) Then time Erul wat persembahan serius I loike! Suara dia ok sedap compared ngan last week. Pastu ada element dia tukar lirik lagu ke bahasa Korea tu Ayu suka! I still don't like Erul sbb dia nmpk poyo (no offense) tp serius Ayu nk kasi kredit utk nyanyian dia mlm Sabtu lps. Klu ada lmpu hijau or biru, Ayu nk tekan. Keep it up ok Erul.

Pastu Lena plak wat persembahan. I would say the most stunning among all. Walaupun nyanyian dia sama ngan Ziana Zain, tp suara dia memukau that night. Part dia titiskan air mata tu mmg sgt mahal bg Ayu. Tp dia kena control cara dia pegang mic. Sbb mulut ke mana mic ke mana. Ada certain ayat x dgr sbb dia tarik mic ke sana sedangkan mulut ke sini. But I still loike it!





Then ada 4 calon pelajar br plak. X tau la depa akn msk or just a gimik. Tp Ayu paling suka Fena, adik si Aida. Tolong la bwk msk dia. Suara sgt power walaupun cam gedik ckit suara dia mula2 dia wat persembahan. And Ayu mmg setuju la that night, suara Fena lg sedap dr kakak dia, Aida. Tp mayb sbb Aida dpt lagu yg x brape sesuai ngan suara dia? And Fena mlm tu bebas pilih which ever song she like. Oh whatever. Tolong msk kn Fena and buang la sesiapa yg x sedap dlm AF tu (maaf masih x hengat nama sorg2 pelajar AF)

ps:// Jgn ambik hati ye. Ni pendapat Ayu saje. Ayu pun x arif sgt nk komen2 cara org nyanyi or pegang mic cam mane. Totally my personal opinion

{From Ayu with ♥}

5 comments:

Hunny Kitty said...

ai nak sokong yg nyanyi lagu rahim maarof tuhhh hehehe

Anonymous said...

info..erul tukar jadi bhasa jpun bkn korea..

~Ayu BnSyg~ said...

Hunny : Sape ye? X konal den, maaf :(

Anon : Oh Jepun eh? Thanks for the info. =)

inn said...

pd sy kn kak ayu, better kuarkn nera and aida tu...ntah pape je..huhu.. kan... :p

~Ayu BnSyg~ said...

inn : Hmm ntah la. No komen buat masa ni. Tggu next konsert eh yang?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...