Friday, June 29, 2012

Malam Pertama

Amboi tajuk wat suspend je.  Smalam 5rz berangkat ke Sabah sampai la hari Isnin depan. Flight dia petang dalam 1840 hours cam tu. Both of us half day. Ikutkan, Ayu tak nak pun apply half day. Tapi bila fikir balik, kesian isteri tak hantar suami outstation. So, ambik la half day. Itu pun lepas 5rz ambik Ayu kat office, kami sibuk uruskan urusan lain plak. Daripada 5rz nak tukar jeans before ke airport, terpaksa la pakai je seluar kerja sebab dah lambat sangat2. Kelam kabut dibuatnya. Itu pun tak sempat nak peluk dia. Eh? Sebab segan depan family in laws. Keadaan tergesa-gesa. Sempat salam cium pipi jela. *sobs*sobs*

Jadi, bermula la malam pertama Ayu tanpa suami disisi. Malam sebelum 5rz berangkat tu, I said to him

"Selama kita kawin kan, ni la first time kita tido berasingan kan?"
"X la. Sekarang pun berasingan jugak. Ni."  sambil tunjuk Faris yang ada kat tengah2 katil antara tempat tido Ayu and 5rz. >.<

I thought I can do just fine without him but huwaaaaaa..... Rasa kehilangan sangat! Menangis tahu tak? Tapi x menangis depan dia. Menangis after he left. Then cakap sorang2 ngan Faris

"Ibu rindu ayah la Faris. Malam ni Faris teman ibu tido eh?" sambil air mata meleleh-leleh. :'(

Barula ku tahu peritnya long distance dengan spouse. Nasib la sampai hari Isnin je. Bila dah berjauhan ni, kami kembali ke zaman bercintan cintun dulu. Sms, call lama2 menghabiskan kredit. At least berjalan la juga kredit tu. Kalau tak beratus-ratus simpan kredit tu. Yela dah kawin. Nak cakap ape cakap je senang. Dulu time sebelum kawin, kadang top up RM30 pun x cukup untuk sebulan. Ini, bila kredit tu guna bila perlu je, ha jadila beratus-ratus dalam tu.



Ni caption nya, kasih seorang ayah
Rinduuuuu

 We've got to stay strong k Faris? Next week ayah balik. Ibu can't wait! :D 

{From Ayu with ♥}

8 comments:

Cik Tqah said...

lama ke 5ruz outstation? sabar ea..

cikpingu said...

sbr2...xpe faris leh jd peneman setia.. :)
kne kuat cm kite gak ni... (pdhal kdg2 rse xkuat jugak) hihihi..

Mommy_Cha said...

taksanggup berpisah jauh-jauh huwaaa!

ctmz said...

huhu.. sbr eak.. i lagi la jauh.. uwaaa.. rindu hubby..! kitorang sejak kawen mmg jrg jumpe.. sbrg laut.. tiket mahal plak.. uhuk3.. :'(

~Ayu BnSyg~ said...

Tqah : Next week Isnin dia sampai KL. =)

cikpungu : You LDM ke?

Mommy : Bila jauh tu, rindu dia lain macam!

ctmz : Alahai. Lagi kesian. Kalau Ayu la, huwaaaa memang x sanggup! Nehi2

Si Tuyuk said...

Assalamualaikum..kak..after baca ur belog kan..ase tak sabar nak kawen..macam suweettt je hubungan akak and ur hubby..hehe..sy baca belog akak since akak sebelum kawen lagi..heheh...singgah lah belog sy..tapi belog budak2 yang tak berape nak matanglah..perangai macam2 budak2..entah canelah esok lusa sy nk g mengajar..hahaha..

mia-ina said...

itulah manisnya perkahwinan..ble pjj mcm kami ni..lg la rindu tu menusuk ble sesekali je jumpa..mcm mlm pertama kawin gi2 ayu..hehe

~Ayu BnSyg~ said...

Si Tuyuk : Tq yang sebab sudi baca blog akak from the start. Akak ni pun umur je meningkat tapi perangai still mcm budak2. Hehe.

Kak Mia : Ahaks!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...