Wednesday, July 14, 2010

Puasa Ganti Dh Abis

Last week puasa ganti Ayu dh abis. Alhamdulillah. Ayu puasa skali ngan kakak ipar tp kakak ipar x abis2 lg puasanya. Bila dh ganti puasa sama2, time bukak puasa tu rasa la cam bln Ramadhan. Everytime bukak puasa, air yg wajib ada ialah air bandung. So mmg sentiasa buat jela air bandung time puasa ganti hr tu.


Mula2 nk start puasa ganti hr tu mmg kelakar. Ayu x janji pun dgn sape2 nk puasa ganti. So pg tu Ayu bgn sorg2 and panaskn lauk2 lebihan smalam utk sahur. Time tu Ayu x tau pun subuh kul brape. X prepare pun nk tgk paper smalam waktu subuh. Slalunya Ayu bgn subuh pun kul 630. So time nk sahur tu Ayu bgn kul 520 dgn harapan subuh akn msk around 545 cam tu. Ok then tgh2 mkn tu tetiba tgk kt tv3 gmbr masjib (ala yg slalu klua sebelum azan) Adeh kira dh x sempat la nk sahur. Boleh je sempat klu nk tekuk air kosong tp Ayu x boleh la klu x sahur ngan air milo. Milo ni plak minuman wajib utk Ayu sahur. Milo kn bg tenaga. (Ecece, tenaga la sgt! Tgh hr je Ayu asyik lapar la haus la) And slalunya lepas minum milo, Ayu nk kena jgk minum air kosong utk bersihkn mulut ni. (Time nk puasa jela sbb time x puasa ok je) Yela takut asyik rasa milo je esk. So last2, x jd la nk ganti puasa. Kira burn jela Ayu penat2 bgn pg sorg2.

Insya-Allah bln depan dh nk msk bln Ramadhan. Kejap je kn? And x lama lg raya. Then the end of 2010.

ps://Korg dh settle puasa ganti korg?

{From Ayu with ♥}

9 comments:

mysarah said...

alamak, belum ganti sehari pown lagi!! hahaha. ok2 lepas period ni i ganti =))

~ thalhazlin ~ said...

tengah pose hari neh. hehe

Xora said...

saya puasa hari ketiga last. kalau selesai hari ni, tinggal lagi 2 hari. kadang2 puasa yg last2 ni yg liaaaat sgt kan?

~Ayu BnSyg~ said...

mysarah : cepat2 ganti. Ayu ganti hr tu pun lps period. Time2 subur. Huwahahaha :D

thalhazlin & Xora : Selamat menjalani ibadah puasa and selamat berbuka (walaupun wish lmbt)

ElyaElmo said...

elya ingat2 lupe dah berapa hari patut ganti puasa....hu3

~Ayu BnSyg~ said...

Elya : Klu igt2 lupa, wat mcm Ayu. Ayu slalu period dlm 6-8 hr. So klu Ayu betul2 lupa, Ayu ganti je 8 hr. Senang :)

Alia said...

ayu, syukur sgt2 sbb last year i kna ganti 3ari je.... i sgt xkesah kalo 'bestfren' i tu dtg lmbt kalo bln pose.... hehehe....

~Ayu BnSyg~ said...

Alia : Bestnye dear! Ayu x pnah plak kena cam tu. Harap2 puasa thn ni jd cam awak la. Amin....

misz_atiey said...

nasib baek aty dah ganti sume..ni tengah raye d kalangan kakak2 ofis..hihii

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...