Friday, July 16, 2010

Ruginya x pg Pameran Pengantin Hr tu!

I’m sure ramai b2b yg pg Pameran Pengantin hr tu kn? (2-4 Julai 2010) Mula2 Ayu pun rasa cam nk ajk 5rz pg tp last min Ayu pk x payah la kot. 5rz pun x tau adanya pameran pengantin. Klu dia tau pun, x tentu dia akn ajk kot. Mula2 Ayu rasa x la rugi sgt sbb x pg pameran tu tp bila dh baca cik Elya punya entry, rasa sgt menyesal.

Actually main reason Ayu x nk pg bkn sbb ape. Ayu sendiri x tau when is the perfect time to start preparing for my wedding. Sound weird but that’s the fact. Klu korg nk tau time merisik and tunang hr tu, kedua belah pihak x de menetapkn tarikh utk kami melansungkn perkahwinan. So we just follow the flow jela. Frankly speaking, Ayu and even 5rz pun x tau bila kami akn menikah.So that’s why la x de pk ape2 sgt. Klu tgk org lain, after tunang je mesti akn bz ngan wedding prep tp Ayu je yg cam x de rasa ape2. Rasa cam x de semangat nk prepare skrg (sbb ape eh?)


Ok so semua dh tau eh. Ayu and 5rz x tau bila kami akn menikah. X de perancangan lg. Tp la kn. Bila terbaca entry Elya, rasa cam sgt rugi. Sbb nye teruja plak tau yg Butik Alfinaz ada bukak booth kt situ. Ayu teringin nk ajk 5rz g butik Alfinaz tu 1 hr nnti. Tp alang2 dia dh ada kt Mid Valley hr tu better tgk je kn package yg ada kt sana. Klu Ayu tau Alfinaz ada bukak booth, insya-Allah Ayu pg. Sbb lain plak bila terbaca yg Elya kate kathering yg dia booked tu ada masakan dendeng. Oh Ayu suka sgt ngan dendeng! Elya, I think I have to calling2 you la utk tau package2 yg kathering you sediakn. Nnti you help2 me k? Yg si Elya ni pulak punya la advance dlm segala benda! Dh siap ada checklist lg. Takut la hr2 duk baca dia punya blog ada je update psl wed prep. Klu tgk blog Ayu plak x de lnsg cite psl nk kawin bagai kn? Kn kn kn???








Nk menyesal pun x guna. It’s over dh pun. X pelah. Mayb next time. Tp… klu ada next time pun rasa x de semangat nk g. Actually la kn, nk plan utk wedding ni kena brape lama eh? 1 year ke? 6 month ke? OMG! I’m so lost. I don’t even bother pun nk beli majalah pengantin utk tgk koleksi2 dlm magazine tu. Klu b2b yg lain sure akn beli like every month kn? Tp Ayu, bila lalu je kt kedai, tgk majalah. Belek2. Ckp cantik dlm hati then that’s it. X de pun rasa semangat nk beli ke, prepare ke. Smpi kn Ayu slalu ckp ngan 5rz nk ikat pertunangan ni selama 2 thn. Serius. Ayu x kisah je. Tp tu la. 5rz kate lama sgt ikt 2 tahun tp ada je yg manage ikat 2 tahun pastu kawin. Contoh cam Zla. Entah la labu. X tau la ape masalah nye skrg ni.

Ps://Ayu x gaduh ye ngan 5rz mahupun dgn sape2. Takut2 korg pk I have second thought plak about marrying 5rz. I still love him.


{From Ayu with ♥}

11 comments:

~ thalhazlin ~ said...

ayu, kite pun tunang lama 1 1/2 tahun tapi hanya akan start prepare utk kawen bila tarikh dah di tetapkan :) gitula baru semangat.hee

~Ayu BnSyg~ said...

Ooo kena tetap tarikh dulu ye br ada semangat? Hmm tp cam susah la sbb nk budget duit kenduri lg. Takut nnti dh tetap skali duit x ckp plak. Ha cam mane tu?

ElyaElmo said...

ayu!!!ha3..patut laa syyik tersedak jee..rupenye ade org bnyk kali sebut2 nama elya..ha3
oowh sebenarnye..elya nye wedding dh ditetapkan next yr..so elya kene buat list cepat2..cuz elya bnyk bende kene handle..takot dh nk buat last2 min ni..ha3
ayu, dr skang bolehjee ayu start prepare2,cari idea2 untuk wedding ayu nnt..he3.
macam Al finaz tu, elya suke tgk design baju die....tu yg nk try dgr package die...ri tu masa expo tk tgk secara detail :D
jgn tunang lama2 sgt yee...kang bnyk sgt dugaan...better cepatt jee :D ( cehh ckp org!! )ha3

~Ayu BnSyg~ said...

Dear Elya : Insya-Allah Ayu pun akn kawin next year just x tau bln brape. So mcm Elya mesti dh tau nk kawin bln brape kn? Tu la betul kate thalhazlin. Kena ttp dulu bln brape nk kawin then br ada semangat kot nk prepare. Tp tu la. Nk tau jgk budget actually mcm mane? Huwaaaa :(

lily_i-me said...

hye ayu.. samela kite.. semangat je bace blog B2B wat preparation.. tapi lily mcm mls je nak stat wat preparation lg.. dahla ujung thn dpn.. huhu..

~Ayu BnSyg~ said...

Lily : Dear, awak kawin hujung tahun depan ke?

lily_i-me said...

a'ah.. insyaallah 20.11.2011.. tu yg tak stat wat preparation lg tu.. just booked dewan je dl.. ayu pon ujung thn ke?

~Ayu BnSyg~ said...

Lily dear. Ayu actually nk kawin dlm bln 11 cam tu jgk tp tula family and 5rz x nk. So dipercepatkn. Huwah! At least walaupun awak kawin hujung thn, at least dh booked dewan, Ayu ni, dewan pun x tau nk booked kt mane. :( Semangat nk kawin mmg x de la *sigh*

lily_i-me said...

oo yeke.. mule2 je kot takde semangat.. nanti bile awk dah stat tau tarikhnye mesti semangat nye.. hehe.. kitorang wat kenduri sekali.. so byk my MIL yang wat preparation. haha

~Ayu BnSyg~ said...

Dear, tarikh dh ada (tetiba je ada. hahaha) Ada dh tarikh. Tp nape still x de rasa semangat. Huwaaaaa tulun tulun tulun. FYI, Ayu pun wat majlis skali tp kteorg yg wat sendiri.

ElyaElmo said...

ayuuu..better discuss balik kott..kang buat nye tiber2,tunang kamu nk kawen pertengahan bulan depan..takke haruu nnt..hu3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...