Monday, February 7, 2011

Chinese New Year's Dinner

Ehem! I'm not the one who celebrates CNY. This is company dinner and for the first time Ayu dpt ikt 5rz g dinner under company dia. Before this, company policies mmg x kasi. Kau dh tunang ke, lg sebln nk tawen ke, still x boleh unless you legally married. Got it? But then new policies plak dh start from Raya thn lps tp pihak HQ x kasi tau. Ape lg. Marah la dak2 yg dok kt Melaka. So lps tu, semua staff boleh bwk partner. X kisah la klu takat gf/bf ke or nk bwk kwn saje2 ke but you have to pay la. Hahaha. Staff free jela.



By the way this dinner mmg right after my holiday with families kt PD (dlm previous entry) So tema dinner kali ni kuning. Payah kot Ayu nk cr kuning sbb I'm not 'in' to that colour. Personally Ayu suka g CNY Dinner. I tell you why. Food dia sedap and nasi akn di serve last2 skali. Kira mam lauk2 je dulu. So bila nk mam nasi kte dh kenyang kn? So boleh la diet ckit sbb x mam nasi tu. Jom2 tgk hidangan dia! Step by step ok.



Prosperity salomon & pear yee sang. Benda ni kena gaul ramai2. Kepercayaan diorg, makin lama korg gaul, makin byk la 'ong' korg


Braised shark's fin soup with dried scallop & shredded abalone & crab meat (This is my all time fav)


Roasted chicken with garlic


Steamed pomfret with soya sauce (This one pun sedap gle!)


Baked white prawns with special sauce


Braised mushroom with fish maws, black moss oyster, gluten & vegetable

Then ada fried rice with seafood tp lupa nk snap pic. Last but not least, dessert.


Chilled soya bean with glass jelly & sago

Every occasion mesti ada lucky draw. Best thing about this lucky draw was, semua staff akn dpt hadiah. And the best price dr dulu smpi skrg was the television (not sure if it's plasma, LED, LCD or what-so-ever) Sape2 nama yg dipanggil mula2 lucky draw tu slalu dpt hamper. The longer you wait for your name to be called, the special the price you will get. 5rz? Hmm sokmo dok dpt voucher. Sipi2 je lg nk dpt camera. Cian dia. Tp x pelah. Allah maha adil kn? We used that voucher for a good reason tho.

I have met 5rz's big bos and he was so nice. So that his wife. Baik sgt2. Bos 5rz ni dok la puji2 5rz. Me as his fiance of course la suka klu tunang kte kena puji oleh big boss lg. 

"Oo 5rz. This is your fiance?"


I just smiled at his big boss.


"Your fiance was so good. He's very honest. Some people when I interviewed them, they always said that I know this I know that. But you fiance, if he don't know, he really said that he don't know. You very lucky to have him"


Ecece. Big boss puji lebih nmpk! 5rz pnah ckp klu dia di interview oleh org lain, confirm dia x dpt job tu. Mmg ada certain soalan dia x dpt jwb. Actually first job, first interview plus nervous lg sure la mcm2 kn? And sometimes, kte x tau soalan tu jwpan ape tp bila kte betul2 kt tmpt keja, kte tau plak. Betul x? That's why big boss dia cam surprise bila 5rz keja ok and turns out soalan yg dia x dpt jwb tu rupanya dia tau. Cuma dia x tau ape nama benda tu. Ala tu kira rezeki dia jgk la dpt keja tu. Even klu kte rasa kte wat yg terbaik during interview pun x bermakna kte akn dpt job tu kn? Dpt kepuasan diri, mayb la kot.

Overall mmg sgt best g dinner company dia. Food wise, sedap! After this mayb time bukak pose plak la kn? By that time, we officially husband and wife! Insya-Allah. Amin....


Nk pose bagai model tp x jd. Haha not naturally a model


{From Ayu with ♥}

9 comments:

K.I.N.A said...

shark fin!!suke sgt..huhu..
gambar last tu mmg tak tahan..;P..

ElyaElmo said...

hamboihhhh!!! heeee

Khumaera Ismail said...

waooo...pegi yee sang ea!! hehe~

Yang Comel,
Khumaera Ismail

farahfatihah said...

huhu siap posing kat tangga lagi cik adik kita ni hehehe semuanya nampak sedap je huhu

~Ayu BnSyg~ said...

Kina : I pun suka sgt2! Haha gmbr last berangan je. X lawa pun :(

Elya : Hamboiii jgk la!

Khumaera : Ye ye yee sang! Chumel plak maera wat initial tu!

farah : Mmg semua sedap ok! X tipu.

mizzura said...

hi...macam sedap jer tengok chinese food tu...tapi part last posing tu tak tahan ...sempat lagik :-)

~Ayu BnSyg~ said...

mizzura : Mmg sedap. haha semua x tahan eh tgk last post tu. huhu

Mawar misswateva said...

ayu, comellllll..=)

~Ayu BnSyg~ said...

Mawar : Alhamdulillah. Thanks Mawar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...