Thursday, February 10, 2011

Wedding Preparations (Pre Wedding) | Part 1

This pre-wed shoot ni last min je wat and it's not easy to drag 5rz along. Dh nama pun pre-wed, harusla drag dia. Dh tu nk drag sape lg. 5rz jenis yg x suka bergambar. Mmg berlainan dgn Ayu yg suka bergambar walaupun sedar muka, body and pose bkn cantik bagai model! 

Sedikit cerita ttg my pre wed shoot ni. I love the idea yg Lynda wat. The counting days punya part. So, I planned to do the exact like hers. I msg her and seek permission to steal her pre wed idea and alhamdulillah Lynda kasi. Yeay! Thanks Lynda. Sayang kamu. 

Pre wed ni pun Ayu wat dekat kawasan biasa je, props biasa2 je, yg ambik photo pun bkn sape, adik Ayu je (kami x guna photographer handalan pun) make up pun sendirian berhad and bj pun x match ngan 5rz. 5rz dh setuju nk wat pre wed ni pun dh kira alhamdulillah. Jgn la nk disuruh dia pki bj kaler itu ini plak. Nnti lg dia mengamok!

Actually Ayu x tau nk wat tema ape utk pre wed ni. Nk wat cam org kebanyakkan tu mmg best. Yg mcm guna papan hitam kecik tu. Tp Ayu pk, hmm nk kena beli/sewa plak papan tu. 



Source : Google

Tp actually Ayu ada plan lain yg x menggunakan papan hitam kecik tu. Dpt idea pun after watching this video



This one pun cost saving. Beli buku lukisan lg murah dr beli papan hitam kecik tu kn? So Ayu mmg dh confirm nk wat guna buku lukisan tu je until I changed my mind again after saw this





Source : Google

Ayu rasa cam unik and rare. Plus, Ayu mmg ada scrabbles. Double yeay! So props semua mmg yg dh sedia ada. X payah nk beli pape.




And for sure la rumput kt tmpt Ayu shoot tu x selawa yg cam mat salleh wat tu kn? Rumput pun x brape nk hijau ngan daun2 kering berguguran lg. We both too lazy nk bersihkan daun2 kering tu and some of the pics plak ada org ramai kt belakang kami. Malas nk edit. (Padahal x pndi sgt pun nk edit2 gmbr ni)

Gmbr pre wed ni semua dh siap. Cepat je sbb kami x edit sgt pun. Dh kate x pndi nk edit kn? Bila tgk, masya-Allah Ayu sgt kaku. Nk senyum tp mcm kayu je or boleh katekan fake je senyuman ku itu. Huwaaa.... Tp overall ok la. Sbb the biggest achievement for me I would say, bila dpt pujuk 5rz wat pre wed ni. For those yg rapat ngan Ayu n 5rz tau la perangai 5rz ni mcm mane. Susaaaaaaaaah sgt nk ajk bergambar. 

ps:// Credited to my lil brother and Fara sbb sggp susah payah layan kerenah kami and to Lynda sbb beri kebenaran tiru idea pre wed dia.
pss:// Blk umah je 5rz gatal2 badan sbb kami duk baring2 atas rumput tu. *hik*hik*

{From Ayu with ♥}

10 comments:

nYomeL said...

hehe! idea ni mmg rare.. xpe, yg pnting dpt wat pre-wed kann..?? :D

adorable ~A.N.A said...

OLO2..cumilnye kamu b2.. btol2 ckp nyomel..hihi (eh menympok plak :P)

~Ayu BnSyg~ said...

nYomel : Mmg rare sayang.

A.N.A : Hehe chumel ke? I lg chumel kn? X kn 5rz plak chumel kn? *hik*hik*

Mia-Ina said...

alhadmulillah akhirnya firz ikut juga ye ayu...tercapai impian ayu

lovelyadibah said...

suka la idea nie:)simple and sweet:P

~Ayu BnSyg~ said...

Mia : Alhamdulillah

Dba : It's rare :)

cik syahira (a soldier's gf) said...

assalamualaikum ayu.

meh nak tambah lagi, RARE-nya.. hihi.

saya pun sedang study idea-idea yang save the cost ni. kena korek-korek balik semua harta yang my sweetheart pernah belikan dulu dan buat ia sebagai props.

baru ada extra sentimental value disitu. hihi.

~Ayu BnSyg~ said...

Syahira : Ha'ah klu guna props yg kekasih hati kasi mmg ada sentimental value. Good luck nnti k? xoxo

hazlynda kushairi said...

a'ah, idea ni sangat rare. tapi sweet sangat. best pulak tgk pre-wedding. rase mcm nak post wedding pulak ;P

~Ayu BnSyg~ said...

Wat la Lynda. Lg best wat post wed sebenarnya sbb boleh nk wat pose manja2. Auwww

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...