Wednesday, February 16, 2011

Trip to Penang With Love | Part 2


The next morning Ayu terjaga bila makcik 5rz dh start sibuk2 kt dapur utk wat nasi lemak around 0530 hours. Huwahhh. Paginya! Ngantuk lg sbb mlm tu kul 0300 pun Ayu x tdo2 lg. Huhu

Bila dh cerah ckit kt luar, mak 5rz suruh mandi siap2 sbb nnti ramai nk msk blk air. Ayu pun ikt jela sbb Ayu tau Ayu ni mandi lama, siap pun lama. X nk la nnti org tertunggu-tggu plak psl kte kn? Lps mandi and siap2, breakfast nasi lemak. Sedap..... Ngan ayam goreng lg. Wallah!


Tema biru. Tp dh 5rz suruh Ayu bwk bj yg ni. So bedal jela


Oh ye. Rombongan meminang ni ke Kodiang ye. Jadi sgt jauh dr tmpt 5rz. Dlm 2 jam lebih perjalanan ke sana. Lps semua yg nk ikt meminang dh siap sedia, kami pun bertolak dr Penang dlm kul 1100 kot klu x silap. Disebabkan perjalanan yg jauh dgn smalam Ayu x dpt tdo lena, Ayu tertidur dlm keta on the way ke Kodiang. Bila sesekali terjaga, Ayu perasan yg Ayu dh lentok kt bahu mak 5rz. Huwaaaa. Malunya den! Sesedap je Ayu tdo atas bahu mak 5rz kn? 

"Laa x pelah Ayu. Tdo jela. Smalam Ayu x dpt tdo kn?" Kata mak 5rz
"Dia biasalah tmpt br ni mmg kte x biasa. Nnti tgk mlm ni plak hang tdoq mesti ok." Kata ayh 5rz plak.

Ayu pndg2 5rz and tersengih sengih malu sbb sedap je kn haku landing ats bahu mak 5rz. Then jln2 lg pastu x sedar Ayu terlentok ats bahu mak 5rz lg. Okeh mmg mcm ntah pape. Sian la plak wat mak 5rz mcm tu. Can't help it! Ngantuk sgt. Ayu rasa Ayu dh try control utk x tdo ats bahu mak 5rz tp ntah mcm mane boleh plak landing atas bahu mak dia. Malu! malu! malu!

Smpi kt tmpt perempuan waktu Zuhur cam tu. Kami semua terus msk umah and dh siap get ready semua tp suddenly, wakil pihak pompuan suruh kami lunch dulu. Seriously Ayu x lapar time tu sbb Ayu byk minum air on the way ke Kodiang. Cuaca time tu panas amat deh! Rugi sgt sbb diaorg msk nasi tomato tp tekak Ayu x leh nk masuk nasi la sbb kenyang air sgt2. 




Lps semua selesai mam, some of them msk dlm umah nk teruskan acara meminang. Ayu malas nk msk, so dok luar jela. Lg besh dpt angin dr luar. Smbl2 tu Ayu ngan 5rz dok bersembang la ttg masa kami bertunang dulu. Sweet ok bila dpt igt blk kenangan majlis pertunangan kami dulu. Hehehe..... Pung pang pung pang majlis settle. Then acara tgkp gmbr plak. Ayu ngan 5rz msk la tp x duk kt main hall. Duk hall yg satu lg. Suddenly, makcik2 5rz pggl nama Ayu suruh tgkp gmbr ngan 5rz. Masa tu Ayu wat x tau jela. Sbb sedar Ayu bkn part of family 5rz lg sepenuhnya. So malas nk sibuk2 kn? 5rz dh mmg sedia tggu kt mini pelamin tu. Then kedengaran nama Ayu dipanggil skali lg and this time ntah kenapa Ayu bgn n melangkah ke mini pelamin tu plak. Pastu ada la suara mengusik

"Ha. Dia nk kena mak mertua dia pggl br dia dtg"

Laaa Ayu x perasan la plak yg pggl for the last time tu mak 5rz. Hehe. Patutla tergerak hati nk bgn. :)



Sama x muka cousin 5rz (yg laki tu) ngan 5rz? Lebih kurang kn?


Didn't I tell you that I love when he took pic of me without realizing it?


Bila rombongan laki nk blk, ada yg cadang nk sggh shopping kt sempadan. Ayu time tu rasa penat nk blk tp bila pk blk, ikt jela. Lg plak dh ikt family 5rz kn. Plus dh dekat sgt ngan sempadan. Dh smpi tmpt shopping tu, x de ape pun yg menarik perhatian Ayu. Sempat la beli kacang tumbuk utk ayah. Ayah suka kacang tumbuk tu. Then mak 5rz plak found this one dress yg very the sexy and said to me

" Ha. Tu cantik Ayu. Ambik la"

Sporting x my future MIL? Malu pun ada sbb Ayu x terpk pun mak 5rz boleh suruh Ayu beli dress mcm tu. Tp ntah kenapa Ayu cam berkira kira plak nk ambik dress tu. Bila tnjk kt 5rz, 5rz kate cantik and dia tanya Ayu nk ke x sbb klu nk dia nk ambik. Tp ntah la. Don't know what's wrong with me! Regret sbb x beli that dress. Mmg cantik and sexy. Haha. 'B.... Nnti belikan utk syg klu jmpa mcm tu lg k?'



En 5rz. Awak pregnant brape bln tu yang? :p


Makcik. Makcik nmpk garang la dlm gmbr ni. Hehe

Kesudahannya, x dela shopping byk mana pun. Cuaca sgt panas. Badan Ayu dh berlengas. Alhamdulillah kami pg satu tmpt tu je. After that semua blk Penang. On the way nk blk, smpi sesat la plak but worth it. Jauh perjalanan luas pemandangan. Tp x worth it la utk minyak keta 5rz. Huhu.

Then smpi2 Penang, semua suruh mam. Ayu plak nk mandi dulu sbb badan x selesa. After mandi br Ayu mam and then after that wat keja ckit ngan 5rz sbb ada hal nk kena settle kn within that week. Then mlm tu tdo. Igtkn boleh la nyenyak sbb dh letih sgt sehari suntuk dok berjln. Rupanya second night tu kul 0400 pun Ayu still berjaga. Sakit hati ok bila kte penat ngan mengantuk tp mata x leh nk lelap! After 0400 hours tu Ayu rasa br Ayu lelap. Ok nnti smbg last day kt Penang plak k? Till then peeps. 

{From Ayu with ♥}

6 comments:

farahfatihah said...

wahhh syokkknya jalan2!

~Ayu BnSyg~ said...

Mmg syok :)

~Ayu BnSyg~ said...

Mmg syok :)

Mawar misswateva said...

klakar part telentok2 kt FMIL tu la ayu..hehee..confirm segan kann.nseb mak 5rz sporting..=D

Mia-Ina said...

part ayu tertido kat bahu mak 5rz tue x leh tahan...klu mia pun, jd malu gak..tp kira sporting la mak 5rz..suke dgr cite bahgia dr ayu nie..so sweet...x sbr nak tunggu ayu & 5rz kahwin..

~Ayu BnSyg~ said...

Mawar : Oh Ayu br tau FMIL tu future mother in law. LOL! Slama ni pk FMIL tu father mother in law. Hahahaha. Nasib you bg tau Mawar!

Mia : Terima kasih kak Mia. Slalu sggh blog Ayu ni n komen kt blog ni. Terharu sgt2. Ayu lg x sabar nk tawen ngan 5rz (ok gatai mode)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...