Monday, February 21, 2011

Wedding Preparations (Legal Document) | Part 2

Sub Title : Kursus Kawin


This kursus kawin ni actually dh lama dh kami ambik. Since we both are still student lg. (Nmpk sgt kau gatai naaa) Sbb kami ada planning. Hahaha. Masa kt UiTM dulu mmg dh plan, last sem je nk ambik kursus kawin. Byk faedah ambik kursus kawin time student tau.

The price was half from outside. So boleh save kt situ. Kursus kawin ni kami ambik anjuran JAIS and dibuat dlm UiTM gak. Tp x semua student dpt ambik kursus ni. Cuma final year students saja yg boleh take part. 

Walaupun masa tu bz ngan report thesis masing2, but we manage to complete the course. X la bosan sbb penceramah and the foods sedap bangat deh!

Sijil dr JAIS mmg x de expired date. It valid for life but klu korg ambik sijil kawin kt mane2 tmpt klu x silap yg Ayu dgr ada yg ada expired date. Better check la sbb Ayu pun x brape arif ttg ni. 

Bila skrg ni dh sibuk2 prepare psl wedding br la realize yg nasib baik kami settle kursus kawin awal2 dulu. Klu la time skrg br nk ambik kursus kawin mmg x dan la. Mana nk siapkn borang nikah lagi, mana nk prepare wedding lg, mana nk rehat hujung mggu lg. Mmg sykur sgt.

Tips :
  1. Simpan sijil korg elok2.
  2. Please don't laminate your certificate sbb ape ntah. Lupa sbb ape. Tp Ayu pnah dgr la ada org ckp jgn laminate. Just simpan dlm file elok2.

{From Ayu with ♥}

4 comments:

FaRaLySsA said...

alaaa..nape xleh liminate>>>,,,huhu..farah dh liminate..huhu

farahfatihah said...

time blaja dulu yuran murah kan? hehe

lara said...

i pun same mcm u..da amik ms study dlu...hehe.bsyukur gak,xda la serabut sgtkan..
Xleh laminate sbb nnti org tu nk cop kat atas tu :)

~Ayu BnSyg~ said...

Fara : Ha yang. X leh laminate sbb lara ckp tu. Sbb org nk cop atas sijil tu nnti. Hmm klu dh laminate, korg kena ambik kursus skali lg. Pnah jd kt kwn.

farah : Yup. Mmg murah

lara : Byk masa boleh concentrate kt benda lain kn Lara?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...