Monday, July 23, 2012

Desperate Housewife

I'm a BIG fan of Desperate Housewife. Tak kisahla season ape pun. Dari dulu, tak pernah missed. But, since I gave birth to Faris, I started to missed the series. Dah la dalam tv kate final season plak tu. Let's recap how did I missed the series. Gave birth to Faris on Saturday. Next Tuesday at 2230 hours ada Desperate Housewife at 8tv (as usual) But I didn't stayed to watch the series. Penat lepas bersalin tak habis lagi. Dengan nak uruskan Faris lagi kan? So skipped 1 episode. Then skipped another episode one by one. You see. Bila dah ada anak ni, rancangan tv, Ayu dah tak selalu tengok dah. Even tho it's my favorite show. Kadang buka tv and tengok HBO. Next movie tu ada cerita yang menarik untuk ditonton. Tapi korang ingat, boleh get ready tunggu depan tv sampai cerita tu start? Mana boleh. Baby kalau dah nangis minta susu ke etc2 bagai tak kan nak suruh dia tunggu kan? So, ya. Ayu ni memang lama sangat dah tak tengok tv.




Coming back to Desperate Housewife. Ayu rindu sangat nak tengok final season tu. So I told 5rz

"B tolongla carikan syg mana nak tengok Desperate Housewife. Syg tengok kat  youtube tak dela."

Sekejap je 5rz jumpa link. Yang penting free. I think ramai je yang tau mana nak cari kan cuma den ni ha yang masih tak tau nak cari di mana. Sampai la 5rz save link tu and I'm a happy wife / mother. :D Sekarang, boleh la tengok my favorite show tanpa perlu ikut siaran di tv. Kat tv pun I guess dah tamat dah cerita ni kan? Ayu je belum tengok habis lagi. Satu hari, Ayu dapat tengok 1 episode. Itu pun Ayu tengok sambil pump malam2. 

What I like most about Desperate Housewife ni adalah friendship yang diaorang ada (Bree, Gabrielle, Susan and Lynette) I always wondering, among those 4 housewives, karektor siapa yang lebih kurang dengan Ayu?




Bree : Master of cooking (baking to be exact). Always want to be perfect among others, but turns out, hidup dia tak perfect sangat pun. Ajar anak displin konon2 nak jadi a perfect family but anak perempuan dia lari dari rumah and her son jadi gay. 




Gabrielle : The smallest among others. Slalu tengok Carlos (husband dia) angkat dia gitu je. The richest one, the cantik one, the glamorous one, the sexiest one. Walaupun dia ni mata duitan, but she always by her husband's side. Contoh, time Carlos jadi buta sekejap, dia still setia jadi isteri kepada Carlos. Kata je tak nak anak but end up, ada 2 anak. Besar2 plak tu. Lain sangat dengan dia yang slim melim. Bekas model la katakan. Tapi masa zaman Carlos buta tu, Gabrielle chubby and sedikit tidak terurus (no make up, no fancy clothes etc) Rasa chumel sebab suddenly karektor dia berubah 100% Slalu kantoi ngan Carlos kalau dia sembunyikan apa2. Bila terkantoi tu, kelakar sangat. Macam2 alasan dia bagi. Padahal dah terkantoi tu! 




Susan : The clumsy one I would say. And not to forget, orang yang paling tak pandai nak simpan rahsia. Dia ni sorang je yang ada 2 anak with different husbands. Yang lain semua ada anak with the same husband. 




Lannate : Family type. Paling ramai ada anak. Yang sulung kembar lagi. Selalu rasa keputusan yang dia buat untuk husband dia betul tapi sebenarnya tak. A bit of queen control tapi padanla dengan Tom yang jenis tak kisah pada mulanya. Try to be supportive to her husband tapi dalam hati, dia tak setuju sangat pun dengan ape yang husband dia nak wat (example : want to learn Chinese, want to further study etc)  

So, which one are you? Anyway, here's the link if you missed the whole episode of this show.
  1. Mula2 buka link ni  http://watchseries.eu/serie/desperate_housewives Click the link that you want to watch.
  2. Then akan klua banyak2 link macam kat bawah ni. (Tengok gambar kat bawah nanti) Korang pilih je mana satu yang boleh tengok. Semua link adalah episode yang sama saje. Yang membezakan cuma dia cepat loading and boleh tengok ke tak. Itu saje.
  3. Then, enjoy your movie :D
Sorry blur

ps:// All pictures except yang atas ni, Ayu ambik dari google.
pss:// How's your Ramadhan this year?


{From Ayu with ♥}


9 comments:

Cik Tqah said...

hoho.. my sis suke tgk..cik tqah jrg tgk tv..xbape minat

Syima Syaz said...

belum habis lagi ayu....skrg bree dh kantoi pasal tanam mayat tu.tgg next episode ni.tgh takde anak blh la layan.husband i mmg suka sgt citer ni..i yg terjebak

cikpingu said...

xpenah tgk cite ni..haha... best ek?

malynd_anggun said...

kat astro dah final..i pun missed..tq for the link..kat astro xde pulak ulang skang nih time i cuti besalin..haishh..ehehe

Lara is Veelara said...

my fav series too...n btul...i pn lama giler ketingalan...huhhhh.

~Ayu BnSyg~ said...

Tqah : Try la tgk. Mesti terjebak.

Syima : Cayalah husband you yg minat tgk cite ni. I slalu gak ajk 5rz tgk tp dia malas. Kadang2 je dia akn tgk skali.

cikpingu : The best!

Anggun : Welcome. Lagi best tgk time tgh bercoti!

Lara : Bukak je link yg Ayu kasi tu nnti. X dela tertinggal after this. =)

Syima Syaz said...

tp mark mati...huwaaaa....nanis

~Ayu BnSyg~ said...

Syima : Ayu dah abis tengok dah. Heee =)

Anonymous said...

buy xanax buy xanax online insurance - xanax bars yellow time release

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...