Friday, July 13, 2012

Faris's First Movie

Last weekend we went out to see Amazing Spiderman. This is by far the first movie after I gave birth. Not to mention, also the first movie for Faris too. Actually dah lama dah 5rz ajak Ayu tengok wayang and Ayu pun ada teringin nak tengok wayang time lepas pantang hari tu. Tapi tula bila fikirkan Faris, takut menganggu orang lain plak. It's not that I can't leave him with my mom or MIL, tapi tula. Seboleh-bolehnya Ayu tak nak bercerai susu lagi dengan Faris. Selagi boleh bagi direct, Ayu bagi direct je. Yang Ayu pump and simpan wat stock tu untuk bekalan time Ayu kerja je.

Ooo my tembam nye aku!!!!!!!!!!

Yeay Faris pandang camera!



We bought the tickets online and booked for couple seat yang terletak di belakang and tepi sekali. Ini untuk memudahkan Ayu klua masuk in case Faris merengek or nangis ke what-so-ever. I don't have problem kalau dia nak menyusu time wayang nanti sebab dah tentu2 time tu dah gelap.

Before the movie starts

As if he said "Ok jom masuk panggung"




So let's see how Faris behave throughout the journey.
  • Before klua umah dah susukan dia. Sampai Wangsa Walk dia dah tido. Then kami pergi lunch dulu but time tu Ayu puasa. So duduk jela tunggu 5rz and Ain (my lil sis) abis lunch.
  • Before masuk panggung Faris dah bangun and it's time for susu again but we distracted him by bawak jalan2 dulu. Sebab time tu panggung kami tak buka lagi. Nak menyusu kat mane? Wangsa Walk tak de bilk menyusu. Sekian! 
  • Lepas masuk panggung terus susukan Faris and he's a good baby boy. Dah kenyangla katakan :D
  • Faris pun tengok wayang sama2 and he's been very good until suddenly dia poo2. Hehe.
  • I went out to changed his diapers. Tukar kat luar hall je. Tukar pampers dalam stroller adalah sangat susah okeh!
  • Then Ayu masuk panggung balik and continue tengok movie, so does Faris. 
  • Lama lepas tu, Faris poo2 lagi for the second time. Aiyok! 
  • I went out again but this time Ayu masuk ladies tukar pampers kat sana. But the changing process still dibuat didalam stroller. Susah lahai. Dengan time nak tukar pampers tu Faris dok rengek2. Tak tau sebab ape. Time tukarkan pampers dia kat luar hall ok diam je. 
  • Then sambung tengok wayang balik and time tu Faris dah rengek2 balik sebab dia dah ngantuk.
  • Ayu susukan dia skali lagi sampai la dia tido.
  • I pass Faris tu 5rz and Faris tdo dengan nyenyak sekali. Tetiba bunyi action dalam cerita tu plak wat Faris terkejut. Apa lagi. Terus menangis and time tu, 5rz plak bawak dia klua panggung and pujuk dia. Time ni cerita pun dah nak abis dah.
  • Bila Faris dah tenang, 5rz masuk panggung balik but dia terpaksa berdiri untuk dukung Faris. Faris nak didukung. Kalau letak dalam stroller dia nangis. So, berdirila 5rz sampai habis cerita tu. Tapi tak lama pun 5rz berdiri.
  • Lepas movie habis, Faris tdo dengan lenanya. Hai la anak. Time movie poo2 twice and only sleep after movie habis. Hehehe :p 
So overall, I enjoyed the Amazing Spiderman even though terpaksa klua masuk panggung. It's a new experience for three of us. Insya-Allah next time nak bawak lagi. As long as kita tak ganggu orang lain, it should be fine. That why kena ambik seat belakang and tepi sekali. 
 

{From Ayu with ♥}

6 comments:

Allene said...

Berani la awak bwk bb... Lin tak berani.. Tgk wayang kene tinggal kan dia kat umah mak. :)

ettyzukhair said...

okeh jeles...daddy ameer xbg masuk wayang dah...sedih...janji nk beli cd pon x..so tggu kuar astro jelah...lamenyelah hai xmasuk wayang...setahun lebih hoi...terer2 hehe

♥ balkidz_hunny ♥ said...

lamanya lah aku tak masuk panggung wayang. setahun 3bulan tauhu?
sepp sket etty! kahkah. aku tengok astro first je khatam semua cerita. tapi cite omputih takdelah :( tunggu HBO pulak. sabarrR!

cikpingu said...

fuyooo dh g tgk wayang... cayalah faris..
tp poopoo 2x.. alamakkkk..

Puan Simply Syeeda said...

experience baru tu.. hmm sy xsempat nk gi tgk wayang slps kawen. msg2 bz, plus kitorang jauh2. hmm tingin jugak mak boyot nih nak msuk panggung blk!

~Ayu BnSyg~ said...

Allene : Mula2 je Ayu x berani tapi time tu takut2 gak. Cuma kena klua masuk panggung la klu anak nangis.

etty & Qis : Lamanya 1 year ++ x msk panggung.

cikpingu : Tu la. Time tula dia nak poo2 twice kan? Hehe :p

Syeeda : Better g tgk wayang puas2 sekarang. Nnti time pantang lagi boring tau

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...