Wednesday, July 11, 2012

The New iPad =)

Bought the new iPad3 on Celcom's offer. Actually, 5rz the one yang dapat offer, tapi Ayu yang beli. Not all people dapat offer macam ni. Bila tanya kenapa, orang Celcom cakap certain people je dapat this kind of offer. Remeber my post yang before 5rz took off to Sabah? [post] Kami tergesa-gesa and terkejar-kejar sebab nak tanya details about the iPad's offer la. Actually hari yang sama tu terus nak angkat dah tapi both of us tak de cash. Debit plak dia accept Maybank je. Both our gaji masuk dekat bank selain Maybank. Nak g kluakan duit plak jauh. Plus 5rz dah lambat nak ke airport time tu. So, ok la tak ambik on that day. Tunggu 5rz balik dari Sabah baru pergi ambik.

One thing yang bagusnya, the device should be delivered in 2 weeks time. Kira bila kita dah sign up package ngan Celcom tu, the iPad tak boleh dapat terus. Kena tunggu 2 minggu baru iPad tu sampai. 5rz balik dari Sabah last Monday. Went to Celcom on the next day, Tuesday. I assume the iPad will be delivered somewhere on 18th or 20th July. Tapi, last Friday 5rz called

"Sayang. iPad dah nak sampai"
"Eh? Bukan 2 minggu ke?"
"Entah. Ada orang called cakap nak hantar iPad kat rumah"

Nasib baikla time tu my mom was at home. Dah macam beli online plak kan?





So yes. The iPad dah selamat tiba, syukur. Nak beli accessories dia masya-Allah mahalnya! Pastu still tak jumpa2 lagi cover idaman kalbu iaitu warna pink. Kalau ada pun harga membunuh tau tak? Cover pink saje RM 281? Pengsan!!! Kalau ada yang murah and ada warna pink plak, sudah kehabisan stok. So the device still not covered properly. Duk jela dalam plastik tu ha. Pastu screen protector tu plak, pun mahal sampai RM 50. We just bought yang lappy punya screen protector RM 15 then potong cantik2. Cantik ke? Janji tak calar. Senang cite semua costly la heh. 

By the way, we still figure out on how to use the device. Macam2 Ayu dah install. Instagram la, Astro on the go la. Banyak la! Oh yes. Tengok tv pun boleh. Kang ada jugak yang ngulat tengok tv time kerja pulak kang:D *hiks* Suka suka suka!


ps://Maaf la ye. Entry jakun ni. >_<

{From Ayu with ♥}

7 comments:

Riana said...

waahhh..bestnye ayu dapat murah =)

Cik Tqah said...

wa..beshnyee.. cik tqah br beli tab..murah jee

♥ balkidz_hunny ♥ said...

skrg ni Ipad/Tab keperluan. I takde lagi. HAHA.
nantilah kalau ade rezeki!

Cheyan said...

eh menariknya..dpt murah..untung2..bgus la celcom ni..

Ardini Humaira said...

waaa bestnye ipad! dni guna tab je :D

ettyzukhair said...

same kidz aku pon takde lg..cian ameer dok tgk upin ipin dlm youtube kat fon mommy cinonet ni..bg laptop kat dia, dia pi hentak2..(btw sbnarnye nga ngecek daddy dia gak ni nak tab gak) huhu

~Ayu BnSyg~ said...

Riana : Rezeki syukur :D

Tqah : Tab pun ok what.

Kidz : Insya-Allah ada rezeki u nnti k.

Cheyan : :D

Ardini : Tab pun ok. Lg friendly user compared to ipad.

etty : Semoga hubby u belikan utk u nnti. Amin.. Hehe :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...