Wednesday, September 18, 2013

Quinny Zapp Xtra with Folding Seat (Pre-Order)



*This is sticky mode entry. Please scroll down for more fresh updates.*

Assalamualaikum.

Ada anyone yang nak join Ayu beli this stroller x? This is brand Quinny, model Zapp Xtra. But, this one ada 4 wheels instead of 3. Tapi, kebaikannya, the stroller can reclined and boleh folded seat without separate it into 2 pieces. Let me brief a bit about Quinny Zapp Xtra.

Quinny Zapp

This one yang mula2 skali diperkenalkan. Kebaikannya, the seat can be folded with it's body in 1 piece. Tapi problemnya, this Quinny Zapp tak boleh reclined. So Quinny modified and has been improved into Zapp Xtra.

Quinny Zapp Xtra

This one serius cun. Boleh reclined. Tapi awatla x boleh folded together in 1 piece? Bila fold jadi 2 pieces. Leceh! Body dia bila fold, memang kecik tapi seat tak boleh fold. So still bulky for me. Customer made a complaint and again, Quinny improved into Zapp Xtra with Folded Seat.

Quinny Zapp Xtra with Folded Seat.

Super duper like! Boleh reclined. Boleh fold together with it's seat and bila fold, jadi 1 piece saje. 

Kecik kan bila fold?

Me loike! Satu je yang Ayu x prefer, was the 4 wheels. Nape la sesaje tambah 1 wheel lagi? 3 wheels kan smart. That is the minor issue for me. 


Kindly refer this link for more on the product's details or boleh tengok video dekat atas tu.

So, ada sesiapa yang nak join Ayu beli this stroller from US? Fyi, this stroller tak masuk Malaysia lagi. Tak tau la bila nak masuk. But kat US, dah ada since last year. Ayu je ketinggalan baru tau. Insya-Allah, Ayu akan place order for me satu. Siapa nak join, meh Ayu orderkan skali. Korang cari ramai2 kawan and beli pun ok. Lagi banyak beli, lagi murah. 

Price as below:
  1. 1 - 4 units = RM 1480 (inclusive shipment to Semenanjung only. Sabah Sarawak need to add up another RM 40)
  2. 5 - 9 units = RM 1420 (inclusive shipment to Semenanjung only. Sabah Sarawak need to add up another RM 40)
  3. 10 units above = RM 1340 (inclusive shipment to Semenanjung only. Sabah Sarawak need to add up another RM 40)
To those yang berminat, kindly take note on the followings:
  1. For serious buyer only!
  2. Kindly comment here your details (Name, email, hp number, what colour you want and quantity)
  3. ETA (Expected Time Arrival) will be in middle January 2014. I know. So lambat sebab Ayu guna SEA cargo. Delays should be expected. I will update to you from time to time. No worries.
  4. Deposit (RM 1200) need to be bank in at least on 18 September 2013. Kindly email me your proof of payment as well. 
  5. Take note that this one exclude the rain cover. Kalau nak sekali dengan rain cover, boleh email Ayu at bnsayang@gmail.com
 {From Ayu with ♥}

12 comments:

ct said...

br je tgk psl quinny yg ni kat youtube...tp quinny ni xboleh utk new born kn?kalau new born kena letak maxi cosi tu kn?
kalau boleh mls nk beli maxi cosi tu...

~Ayu BnSyg~ said...

ct: Boleh sebab Ayu plan nak baringkan je seat tu kasi tdo then settle la. Sebab stroller skrg pun (SCR 6) Ayu buat macam tu. Faris dari baby guna SCR 6 tu. Fyi, Ayu pun x beli maxi cosi tu=)

ct said...

baby dh umo berapa?
ayu order dr sapa?
ada kenal sesapa kat sana ke?
kat malaysia ni ada jual jgk actly, tp mahal la...
mklum la xder jual kat kedai lg...

~Ayu BnSyg~ said...

ct: Faris dah 1 tahun 5 bulan. This one nak beli utk Faris + insya-Allah second baby nanti (I'm not expecting yet) Sebelum second baby (insya-Allah kalau ada rezeki) kasi Faris pakai dulu.

Ayu x kenal sesiapa dekat sana tapi Ayu kenal orang yang deal dengan orang dekat sana. Kenal pun gitu jela.

Yup dekat M'sia memang ada tapi yes mahal. Paling murah was 1799 kot. RM 1699 boleh dapat kot tapi kena order banyak.

Tapi klu ct rasa baby x sesuai letak dalam ni without maxi cosi, x yah la beli. Sebab masa Faris baby dulu pun, dalam SCR 6 tu Ayu letak tilam kecik & nipis. Might do the same thing dekat this stroller jugak. Newborn cepat membesar so I don't need that maxi cosi (for the time being la) Ada rezeki lebih, mungkin boleh dipertimbangkan =)

ct said...

ramai dh ke yg join ayu order skank ni?
masih dok pk2 lg ni,
patut beli ke x...
sbb banyak betul kos nk kena keluar dkt2 nk bersalin ni..
hehehehe..

~Ayu BnSyg~ said...

ct: X de org pun lagi. Ct jela. Kekekeke. Kira Ayu sorang jela ni. Hahaha.

Nak bersalin memang banyak pakai duit. X pe. Fikir masak2 & discuss ngan suami.

Bila due Ct? First child ke?

ct said...

itula.mmg banyak pakai duit ni..
pastu plak roadtax kereta mati hujung bulan ni..uwaaa...
a'a..1st child.due 6/10 ni...
ada jgk survey2 kat kwn2 bdk opis yg dok sana...tp mahal jgk..
apa2 email @ fb la...
nnt sy email link fb kat email ayu

~Ayu BnSyg~ said...

ct: Roadtax tu yang x tahan!!!! Dah dekat dah tu nak bersalin. Good luck =) X pe. Kalau nak, email dekat Ayu but order must made before 18th Sept 2013 ni ye. Thank you =)

siti noor ashraf said...

nnt klau beli bru nk letgo scr6 gtau kite tau..hohi

~Ayu BnSyg~ said...

Siti: Memang beli but sorry dear. That SCR6 tu Ayu dah let go ke SIL.

Anonymous said...

ayu...how can i get ur contact number?ada tayar 3 x?

Nor Ayuni Rosli said...

Anon: Sorry lambat reply. You can email to me. This one 4 tayar tapi now dah klua yang 3 tayar yg boleh fold skali jugak.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...