Monday, September 9, 2013

Matta Fair 2013

Last weekend kan ada Matta Fair dekat PWTC. This was our first time ke matta fair. Before this kami beli online saje. Main purpose ke sana was tu cari ground package sahaja since we already secure our tickets early this year. Plan asal, Jumaat after work pergi sana untuk kutip pamplet saje. Balik rumah study and on Sabtu or Ahad baru datang balik untuk booking package. 

So, Jumaat after work hari tu, terus shoot ke PWTC. Susah dapat parking and kami parking illegal tepi2 jalan tu. 5rz kate x pela but remind him when it's 7 pm. Nak masuk matta fair kena bayar rupanya! Awatla sampai nak kena bayar bagai! RM 4 per person. 

Siapa kenal dia ni siapa? Ayu beli entrace ticket dengan dia la! Oh rupanya 5rz dekat belakang sedang perhati bini dia tengah watpe

Dia ni model @sincerlybyusonline. Ke owner ntah. Go follow dalam IG okeh? Ok mamat dekat blakang tu dok tengok aku lagi.

Lepas tu plak the signage was really confused for us. Or maybe because it's our first time pergi sana. Tu yang macam clueless tu. The international hall was all the way back back there. Like you have to walk 5-8 minutes to reached the hall. Nasib baik hall tu ada aircond. X la panas sangat. 


Kami just masuk hall 1 dan 2 je for international sebab rata2 kami tengok harga sama je. Nak murah, kena minimum 10 pax. Mostly semua 2k+ for ground for our destination. Depends la korang nak ke mana kan? Then bila dah kul 7 tu, I remind 5rz about the car. Sambil jalan2 dalam hall tu 5rz said 

"Kita backpack jela. Lagi murah. Mostly semua harga lebih kurang"

Ayu pun rasa better backpack jela kot. X mampu la dengan package2 segala alam ni. So now, kena start study la. Tengah berkira-kira gak ni sebenarnya. Ayu suka ambik package sebab senang diuruskan oleh agent walaupun ada kekurangan gak kalau ambik dengan agent. Skrg ni nak kena fikir cara nak backpack plak. Huhuhuu. Adventurous la sikit kan? But at the same time, Ayu still email mana2 travel agent yang Ayu rasa berpotensi untuk kasi package menarik dengan harga yang mampu milik. Best luck for me!   

Hong Kong? China? Taiwan? Japan? Korea? Europe? Turkey? Semua boleh kalau ada duit!!!!!

Ok dah sampai Indon =)

So last2, kami x jadi nak ke matta again on Saturday or Sunday. Semua pamplet yang kami ambik tu kami guna untuk cari tempat2 menarik untuk kami lawati. And actually the international hall bersambung di hall 3, 4 dan 4M. We passed that one. Malas dah nak masuk hall tu. Kami terus balik ke pangkuan Faris. =) 

Bila kami dah klua form PWTC tu, kebetulan polis plak baru sampai nak menyaman kereta2 yang park dekat tepi2 jalan tu. Nasib la kami punya kereta dekat atas bukit and kami sampai awal. Sebab polis tu start saman dari bawah bukit. Bukit? Celah mana plak PWTC ada bukit? Hmmm macam fly over tula.  So pengajarannya di sini, parking dalam tempat legal. Ala tapi time kami pergi tu pun, semua car park full. So nak salahkan siapa? Suruh naik public transport la tu. Sudah!


{From Ayu with ♥}

4 comments:

Chekgu Azrine said...

belum pernah ke matta fair..redha jela hubs tak kaki holiday..sob..sob

Miss N and Mr N said...

slalu mmg gitu..kalo g matta fair.. tetiba terasa pakej mahal. so, mmg sebolehnya nk cari alternatif backpackers..bley jimat sket. hihi. tp kalo setakat nk beli admission tiket mcm ke aquaria, petrosains or local attraction yg lain mmg berbaloi. ataupon..ada jugak pakej hotel dlm msia..mcm gold coast morib tu.. ok la harganya..mmg jimat.

Puan Ida said...

Ida pun belum pernah g matta fair g
in sha allah nanti leh pegi
ida baru follow blog ni
jemput ye follow blog ida gak
umielman.blogspot.com

~Ayu BnSyg~ said...

Azrine: :(

Miss N and Mr N: Ooo baru tau. Thanks for the info ye.

Puan Ida: Thanks Ida

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...