Monday, September 16, 2013

McDonald Penipu!

Lepas cite KFC hari tu, cite McDonald pulak. 5rz and I went to McD the other night for dinner. As usual, I ordered Fillet O Fish. Tunggu punya tunggu, datanglah our meal. Masa nak makan tu, macam biasalah Ayu akan buka bun burger tu sebab nak letak sos atas fillet ikan tu. Then Ayu terperanjat la bila nampak cheese dia separuh je! Before this Ayu makan, dapat je whole cheese. Ni kenapa dapat half je plak? Then I showed to 5rz and 5rz suruh buat complaint. Slalu Ayu berani, 5rz yang malas nak panjang cerita. But that night 5rz plak yang hangin lebih. 

But before that, Ayu jumpa sales person dekat counter tu and did my complaint. Boleh plak dia cakap memang before this dapat half. Ayu plak ok je. Then 5rz x puas hati. Dia terus nak jumpa manager. Manager tu cakap la elok2. Dia cakap memang before this dapat half je. Then 5rz cakap, ok kalau half, make sure gambar iklan tu biar jelas. Jangan nak mengelirukan pembeli! Pastu boleh plak 5rz cakap 'saya akan masukkan perkara ni dalam blog, supaya semua orang tau' Ohohoho! Ugut gitu kau. Tapi dia cakap elok2 la. X dela sampai nak bertumbuk bagai. And now, here I am blogging about it. 

Bukak je dah nampak half cheese!

Kedekut kan?

How about you guys? Mengalami masalah yang sama dengan Ayu or memang you all aware regarding this?


{From Ayu with ♥}

12 comments:

Anonymous said...

Kat Malaysia ni hampir semua atau memang semua restaurant makanan antarabangsa macam McDonald,KFC,Subway dan memacam lagi yang suke menipu dengan iklan,dalam iklan sume penuh dan besar portion makanan diorang tapi bile beli opposite sgt berbanding dengan iklan,servis diorang kat sini memang teruk sgt,saya dah 2/3 kali beli Pie Apple dari McD tapi bile tgk kat dalam plastik tak ade,duit dah bayar skali,bukan sekali kene tapi dah dua tiga kali,memang sakit hati,dah lah dah bayar,kalau kat negara luar khususnye eropah,dah lame dah sales girl/boy dan manager dia kene skali tapi bile kat Malaysiani kite punye hak sebagai pengguna dinafikan dan tidak diambil peduli,sakit hati sangat,servis kat negara kitani kebanyakannye teruk2 to be honest,anyway this is just my experience and opinion.

Anonymous said...

salam...sy xnk komen psl advertising fast food restaurant..sbb majority kita tau yg kje advertisement adalah utk menarik minat pembeli..eh, terkomen gak...hahaha...tp as ex-mcd crew..mmg fillet-o-fish cheese dia separuh je..kalo mtk extra cheese bru dpt penuh sekeping tu...and ni utk fillet-o-fish je la..burger len sume cheese dia sekeping...=)

Anonymous said...

ye betul. saya pun pernah bekerja di mcdonald selama 2tahun. dan memang untuk fillet o fish, cheese die separuh saja. maybe u xperasan sebelum2 ni. =)

~Ayu BnSyg~ said...

Anon 1: Kalau dah bayar then x dapat barang, itu kes serius.

Anon 2: Sebab before this saya x pnah request utk nak extra cheese but yet still dapat 1 whole cheese. That's why yang marah tu.

Anon 3: Nope. I'm pretty sure before this I got 1 cheese intead of half.

Chekgu Azrine said...

akk pun baru tau sis...huhu..sebab sebelum2 ni akk cek tgok mmg whole cheese yang dapat..hmmm

Umi Qi said...

Opppsss baru terbaca blog u dear....hahahah nsb baik masa party Qi order MC Chicken semua...no cheese...semua ada mayonise jek...huhuhu nih mcd mana nih?

mrs kayrul said...

alamak tak tau la plak...tak pernah order nie...sorry

~Ayu BnSyg~ said...

Azrine: Memang 1 cheese.

Umi Qi: McD Setiawangsa.

mrs kayrul: X payah order la kalau dah tau dapat half cheese kan? Tapi Ayu memang suka dengan fillet o fish ni.

✿ pink velvet ✿ said...

eeiiii! mcd ni makin lame makin byk isu yg dorang buat sampai mengeramkan cust. kan? nak bankrup dah kot :P

~Ayu BnSyg~ said...

pink velvet: Huhu.

miazara ina said...

mia jrg mkn mcd ..so kurang tau sgt...x sangka plk cheese jd separuh ya..lawak..lawak..

~Ayu BnSyg~ said...

Mia: Sakit hati tau

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...