Wednesday, September 11, 2013

KFC New System

I think this new system cuma ada in some locations. This was at Wangsa Maju. Yang sebelah dia ada Pizza Hut tu. Ayu order menu macam biasa then the staff gave me one receipt with number on it. Ala macam receipt yang kita dapat once kita queue dekat bank etc. So I go to 5rz and asked him. Never that I know that he's actually dah lama exposed to this new system. Dia la yang mengajar Ayu pasal system ni. Sebab time tu Ayu x paham that number tu untuk ape? Tu tanya dia.

The new system work like this. You beratur and order macam biasa. 


After order, make sure they gave you one receipt yang ada tertulis nombor atas kertas tu. Then you tunggu la sampai nombor korang dipanggil. At least x payahla korang berdiri/beratur lama2. Boleh duduk rehat sementara diaorang tengah siapkan order korang. Once your number dipanggil, tunjuk receipt then you will have your meal. Simple kan? I love this new system. Please KFC. Provide this system to all your outlets/branches. 

Screen tu akan tunjuk nombor yang sedang dipanggil in case customer tak dengar ke kan.

Gitu je entry aku sekarang ni. Kekeke :p

{From Ayu with ♥}

8 comments:

S.n.Fariza said...

lg ok. thanks :)

NURSHAKIRA ABDUL HALIM said...

lagi ok macam ni :)

suka3! cepat la sistem tu ke sini..hee

Azanna Radzuan said...

blogwalking here. mntk tlg follow blog sy eh :
http://azannaradzuan.blogspot.com/

✿ pink velvet ✿ said...

nampak nau lame x menjenguk kfc, sampai xtau pon ade system camtu dah, haha~~~

~Ayu BnSyg~ said...

Fariza: Thanks to some KFC =)

Shakira: Ke sini tu ke mana?

Azanna: Thanks for blog walking here.

pink velvet: Hehe

cikpia said...

errrr.... kat JB ada dak camtu? hehe

~Ayu BnSyg~ said...

cikpia: X tau la plak awak sebab Ayu duk KL. Huhu. Sorry :(

Didie Kamila said...

cool..tp x prnah pun experience lg..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...