Thursday, March 27, 2014

After Faris, then it's mine!

It's my birthday today! Alhamdulillah tua setahun lagi. Best kan? Hari tu birthday Faris (24th March), today my birthday plak. Siapa yang jadi mangsa sekarang? 5rz! Hari tu 5rz ada tanya

'Syg nak ape? Tapi jangan mintak London la. Minta ape yang B mampu'

Gitu nak beli London untuk aku. Muahahahaha. Tapi Ayu cakap x nak ape2 pun. Boleh percaya x? Mueh eh eh eh. Tapi seriously time tu x tau nak mintak ape. Sebab tu cakap x nak pape.

On the other story plak, smalam we both went back from office sama2. Naik lrt sama2 since 1 minggu kereta dekat bengkel. Seronok sebab terasa macam waktu bercinta dahulu kala. Eh sekarang pun masih bercinta, but you know what I mean. X faham x pe. 

Singgah KLCC lepak2 dekat taman. Pastu tetiba jumpa abang Nara. Tapi x sempat nak ajak bergambar. Kuikuikui. Seronok sangat jalan2 dekat KLCC walaupun x de arah tuju. Yang paling seronok bila dapat jalan sama2 sambil pegang tangan. Lama dah x jalan pegang tangan since kadang nak pegang stroller la, mana nak kejar Faris lagilah. If you a parent, you'll understand. 

Then before Maghrib balik and ambik Faris dekat rumah FIL. Malam semalam time nak suapkan Faris dinner, dia tantrum x nak makan. Pastu Ayu bukak Minion dekat laptop 5rz and after that makan macam biasa. Memang selalu ragam makan dia macam tulah. Kena lekakan dia dengan something, baru dia nak makan. Dah sudah semua, Ayu naik atas then settled kan ape yang patut. I went to bed early last night but tepat 1200 am on 27th March (today), 5rz bisik dekat telinga Ayu 'Happy Birthday'. I was really sleepy that night so I just say thank you and continue to sleep. At about 1.20 am, Ayu terjaga and went to toilet. Bila dah sudah, klua from toilet then I saw something dekat meja make up. My birthday present! Wow! I am really surprised b. Siap ada card. Then suddenly 5rz terbangun and I terus cepat2 naik katil dengan buat2 muka mengantuk. Hehe.

Then 5rz tanya

"Syg dah nampak present syg kan? X payah buat2 x tau plak"

I was sengeh2 tapi 5rz x nampak then buat2 muka blur lagi.

"Ha? Ape b cakap ni?"

Poyo sangat lakonan aku time tu. Then he said

"X nampak ke?"
"Ape dia?"
"Birthday present syg"
"Ye syg tau b dah wish dah tadi"
"Ala syg x payahla buat2 x tau plak. Syg dah nampak kan sebenarnya?"
"Ape dia ni? Nampak ape?"
"Tu atas meja make up tu, b ada letak present syg"
"Ye ke? Ape b beli? Kan dah kate, syg x nak ape2"
"Pergila tengok sana"
"Alaaaa b pergilah tolong ambikkan"
"B dah susun cantik2 dah tu. Pergilah tengok sendiri"
"Alaaaa b ambiklah then susun atas katil ni balik"

Pastu 5rz merajuk plak sebab dia kata Ayu macam x excited nak tengok present yang dia kasi. Ding dong ding dong, last2 5rz ambik that present and Ayu buat2 la surprise like it was the first time I saw that present. Kenalah ambik hati sikit.

Up until now 5rz x tau lagi yg actually Ayu memang dah nampak surprise dia atas meja make up tu. Kalau b baca ni, yes I am surprised last night. Your surprise menjadi lagi tahun ni. Thank you b susah payah belikan that present. Then 5rz cerita that actually the present was actually was in his laptop's bag the whole time. Time lepak dekat KLCC smalam, present tu ada dalam bag tu. Time Ayu ambik laptop dia nak buka minion dekat Faris, it was there as well. Time tu 5rz cerita, dia dah fikir surprise x menjadi dah. Tapi seriously, memang time Ayu ambik laptop tu, Ayu x nampak lansung that bungkusan walaupun bungkusan tu actually betul2 dekat sebelah laptop tu. Allah betul2 x nak kasi Ayu nampaklah tu. 

Pastu lawak birthday Ayu plak was the message below. Mak la ni. Mak paling comel di dunia.

Adib memang suka panggil Ayu dengan Yawww! Pastu tiba sangat mak melencong jauh ke menantu dia nama Dayu

Amin...

Amin...

Along pun tiba melencong gak tapi nak aminkan jugak. Amin....

I don't know what's the plan for tonight. X sure nak dinner or celebrate mana. Rasa macam nak dinner je kot tapi x sure nak makan mane. Ada suggestion x? *krik*krik*krik* Bunyi cengkerik! 

{From Ayu with ♥}

2 comments:

Chekgu Azrine said...

happy birthday dear!!!
panjang umur dan murah rezki

Ayuni Hj Rosli said...

Amin. Tq

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...