Tuesday, March 25, 2014

Letter to Faris 2

Dear Faris,

Yesterday (24th March) was the day you turn 2. We celabrate it a day earlier. Actually, the was no party or special celebration was made for your birthday. Both ayah and ibu sepakat nak bawa Faris jalan2 je a day before your birthday. We took you to Aquaria KLCC hari Ahad lepas. Since Faris pun suka tengok fish etc, ya you having fun on that day. So does we. 

Ayah treat you and me for lunch that day. Beli satu kek tapi Faris x nak makan plak. Sudahnya, ibu and ayah yang habiskan kek tu. Since you already turns 2, insya-Allah dengan izin Allah, boleh la ibu and ayah kasi adik dekat Faris kan? Hehehe :p 




Let see what's your achievements and ragam during these past 2 years. 
  1. Faris dah pandai tdo sendiri dalam coat. Yeay. Ibu and ayah can cuddle more!
  2. Faris dah pandai cakap sikit2. So far, ibu faham ape yang Faris cakap. Nak makan, cakap nak mam. Nak susu, pandai mintak.
  3. Dah pandai cakap bila dah poo poo, cakap 'bu, yak' sambil tunjuk pampers. Insya-Allah ibu akan start potty train Faris after this. Exact time x tau bila.
  4. At this age, Faris paling suka tengok train, lori and bus. Kalau berjalan, duduk dalam keta tu becok mulut Faris every time nampak train je, nak tegur. Nampak bus je nak tegur.
  5. Dah pandai duduk diam2 dalam kereta. Once masuk kereta je, Faris sendiri yang bukakkan seat tengah2 tu and duduk sendiri atas tu. Then ibu akan pakaikan seat belt and alhamdulillah, Faris duduk diam. So far, ibu and ayah x belikan Faris car seat lagi. Car seat lama ada but Faris dah x muat duduk dalam tu. Nantilah eh? One fine day nanti, ibu belikan car seat idaman ibu. Hahaha :D



Dalam pada x de party semua tu, ayah and ibu still belikan another cake for you and we did celebrate it on your birthday. 








Biggest achievement for us during the past 2 years was, we both x pernah berpisah tdo malam. Ibu x pernah outstation ke mana2 walaupun ada satu hari tu, ibu kena pergi trainning, tapi alhamdulillah time tu you still on breastfeed. So I gave that excuse and ibu x payah pergi that training. Continue to grow up ye anak ibu. If ibu were to get pregnant again, I hope you understand whenever ibu rasa penat nak layan Faris main ke, or when you get a lack of attention from ibu ke kan, maafkan ibu ye nak. Ayah and ibu have tried our best for you and we hope you remember that. Happy birthday anak ibu, Faris.






From your number one die hard fan
-Ibu-

{From Ayu with ♥}

2 comments:

Chekgu Azrine said...

So sweet..happy belated birthday faris

Ayuni Hj Rosli said...

Tq Cikgu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...