Friday, March 21, 2014

Brown Hotel, Korea

Ayu booked this hotel from Agoda. Ayu dapat RM 895.20 for 5 nights in Seoul. Hotel ni terletak dekat area Gangbuk. According to our t/g, hotel yang Ayu pilih ni was actually agak jauh dari bandar Seoul. X pela. Dah booking dah pun. Rata2 Ayu search, hotel ni jela yang murah dan menepati citarasa Ayu. Ada jugak hotel lain, tapi bila Ayu nak booking tu, terus sold out. Sebelum terlambat, better la Ayu booked je Brown Hotel ni. 


Ayu memang ambik bilik yang ada 2 katil. Satu double, satu single

Sepanjang 5 malam di sana, Faris tdo katil single sorang. =)

Sempit je bilik dia tapi boleh la untuk kami 3 beranak

Toilet lengkap dengan bathtub. Itu yang paling Ayu suka.

Towel provided, so x payah susah payah bawak towel dari Malaysia. Buat semak bag je

Kelengkapan dalam hotel ni semua cukup. Towel, heater, tv with lots of channels walaupun mostly channel Korea without subtitles. Tapi dekat sana dapat AXN. So boleh la jugak kami tengok tv. Ape lagi? Fridge pun ada, 2 mineral water and basic things la. Cleaner datang every morning untuk tukar towel, cadar, bersihkan toilet etc, tapi kami x kasi cleaner masuk bilik pun sepanjang 5 malam di sana. Whenever cleaner datang, barulah Ayu akan kasi sampah2 untuk dibuang dan kasi towel untuk diganti. 


Pemandangan from my room




Ada 2 benda Ayu x suka tentang this hotel. My room x de almari! Ayu ni jenis kalau dah sampai sesuatu tempat, Ayu suka unpack barang2 semua and susun dalam almari siap2. So that the next day tu senang nak capai baju ape bagai. Since my room x de almari, Ayu letak atas lantai jela. Nasib lantai depa ada carpet. Bilik lain Ayu sempat tinjau, ada je yang ada almari, and ada yang x de. Tapi dia ada provide tempat gantung baju and 2 hangers. 

Another thing was, hotel ni dia x kasi cerek nak masak air. My mom siap2 dah bawak kettle dari Malaysia. Tapi, rupa2nya, ada sebab kenapa dia x kasi kettle. Setiap floor dekat hotel tu, ada disediakan tempat air (both air panas and sejuk ada) 


Nampak x? Dia macam air coway tu ha. Rumah mak guna Coway. Hehe

Hotel ni berdekat dengan subway jugak. Station subway dia nama Bomun. 5 minutes walk saje. Perhentian bus pun dekat. 3 minutes walk. Mini shop pun dekat. Seberang jalan saja. Dekat mini shop tu la Ayu slalu beli the famous banana milk. 

Recommended? Yes. Cuma, if ada rezeki ke Korea lagi, I would prefer to stay dekat Itaewon sebab senang nak cari makanan halal. 

{From Ayu with ♥}

3 comments:

arnie said...

AGODA mmg murah kan.. 5 malam x smpai seribu pun.. tp kene pandai pilih jgk kan.. bestnye korea!!

Chekgu Azrine said...

Bestnya dpt jejak korea..murahla 800lbh for 5 nights..

Ayuni Hj Rosli said...

Arnie: Depends gak la. Kadang Agoda murah. Kadang hotel.com etc. Tengok nasib.

Cikgu Azrine: Ha'ah rezeki la dapat g Korea N dapat hotel murah. Ni cuti skolah, cikgu ke mana?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...