Monday, March 17, 2014

Winter Sonata Trip

Assalamualaikum.



Alhamdulilah kami dah selamat sampai di Malaysia pun. Awal bulan March hari tu, kami ke Korea for a holiday. A day after kami fly ke Korea tu, kita semua digemparkan dengan kehilangan flight MH370. Dekat Korea pun dok klua berita tentang MH370 tapi satu ape pun x paham sebab x de subtitles. Tengok internet jela kalau nak tau pape update pun.

Oh ye. Kalau tengok previous2 entry, Ayu ada mentioned that the trip was so called the nervous vacation. Why? Sebab semuanya Ayu buat sendiri. From buying the flight tickets, booked an accomodation, finding the tour guide etc etc. Semua I buat sendiri. Bukan ape. Ayu bawak my parent. So kenalah plan properly kan? Not perfect, but properly. Alhamdulilah, semua pun dah selamat.


Kami ke Korea time winter. From my opinion, time yang paling best kalau nak ke Korea would be during spring started from April onward. Tapi, Ayu nak kejar tiket murah for Faris, so nak x nak, kenala beli bulan March. Faris punya birthday on 24th March ni. Kalau dah 2 tahun, dah harga lebih kurang sama plak ngan adult. Gitula lebih kurang. 



Flight tickets Ayu dah beli 9 bulan sebelum berangkat ke Korea. So harga tiket memang murah la time Ayu beli tu. So, insya-Allah, entry trip to Korea akan menyusul after this. 

To be continued....

{From Ayu with ♥}

4 comments:

Chekgu Azrine said...

Wow..dh smpi korea..bestnya

Ayuni Hj Rosli said...

Chekgu Azrine: =)

LindaF said...

Nanti nak try g korea pulak lah =)

Ayuni Hj Rosli said...

Sila2. Belanja I skali eh? Boleh I jadi t/g you. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...