Friday, January 21, 2011

How Do We Met | Part 3

Okies sambungan entry sebelum2 ni. [Here] Sorry lmbt nk post. Actually dh lama siap. X publish je.  

Korg bayangkn eh, Ayu ni duk la menunggu saat dia ckp dia suka kt Ayu. Actually byk kali dia ckp dia minat Ayu but at the same time, dia duk cite psl ex dia x abis2. Kadang2 Ayu luahkan perasaan Ayu kt 5rz psl ni. By the the way, 5rz mmg tau Ayu minat one guy ni and dia kate dia x kisah pun klu Ayu nk cite ape2 psl mamat yg Ayu admire tu. Every time Ayu luahkan perasaan Ayu kt 5rz, 5rz slalu setia mendengar. Dia x pnah nk burukkan laki yg Ayu suka. Dia slalu kate

"Entah. No komen. Suka hati Ayula"

Jawapan selamat. Dipendekkan cite (brape byk kali pendek ntah tp x pendek2 gak cite kau ni!) lama kelamaan, Ayu suka dgn sikap caring yg 5rz tnjk kt Ayu. Ayu mmg sukakn mamat kt tmpt Ayu practical tp perangai dia wat Ayu x brape berkenan. Suka sbb dia handsome and cute and at the same time dia mmg minat ngan Ayu. Cuma slalu dok kenang2 ex gf dia. 5rz plak x la brape handsome (hehe jgn marah ye) tp hati baik yg dia ada wat Ayu terpikat. So, bila bln2 terakhir Ayu practical, Ayu dlm delima. X tau nk pilih mana satu. Sama ada nk terus single, continue terhegeh hengeh kt mamat yg x brape nk layan Ayu or just terima lamaran 5rz.

I still stay single for quite some time. Bila masa yg Ayu betul2  sure suka kt 5rz pun I'm not so sure. Walaupun kami bkn gf and bf, tp kami slalu hang out sama2, jog and play badminton sama2. Cuma msg and call tu x brape sgt la. Biasa2 je. Until one fine day, kami klua tgk wayg and if I'm not mistaken time tu kami tgk cite The Fantastic Four (not sure no 1 ke 2 ntah). On the way back, kami sggh tmpt biasa kami jog, Taman Tasik Titiwangsa. Time tu eye on Malaysia still ada but now, no more already.

So entah kenapa mlm tu Ayu rasa masya-Allah! Sayangnya la kt 5rz ni and dlm hati Ayu berkata

'klu dia minta couple, I will say YES!'

Tp tp tp. Si 5rz ni x de ckp pape pun. Diam je. Dia dok cite psl benda lain. Yg Ayu plak dok tersengeh-sengeh, senyum2 dgn harapan 5rz tergoda. Sudah! Last2 agaknya dia dpt baca hint Ayu kot.

"Ayu ni........... sebenarnya dh boleh terima 5rz ke?"

Ouchh sggh malu time itu. Senyum smbl berkata

"5rz rasa?"
"Entah"
"Agak2 la"

Sudah! Kte org pompuan ni klu dh malu2 cam tu pastu dok layan laki tu then boleh plak every week klua jog ngan laki yg sama, of course la kan kte suka dia? Hehe. Then he replied

"5rz tgk Ayu ni dh mcm boleh terima 5rz kot?"

I can't recall what happen next (ecece mcm org2 yg dh kawin nk cite suspend mlm pertama plak. Sudah2!) X de what I mean was, I couldn't remember the exact word yg I replied to him.

And on 20062007 (20 June 2007) at 2145, we officially declared ourselves as girlfriend and boyfriend. 20062007 adalah sama hr yg Ayu tgk wayg tula. Mmg x planning pun nk ambik tarikh mcm tu utk declaration. Tup2 hati dh suka. After about 6++ month (ke 6 month ++? Mana satu english yg betul ye?)  5rz try ngorat Ayu, akhirnya I'm falling in love kt dia jgk. Hehe.


This is where we declared. Same spot and same chair. Cuma view eye on Malaysia dh x de

Lebih kurang mcm tula cite on how we met and fall in love. 5rz pnah ckp, Ayu la satu2nya perempuan yg dia sungguh2 nk. B4 ni once pompuan tu reject dia, dia akn cr lain. But when it comes to me (ni 5rz ckp k bkn I yg ckp) dia rasa lain. Walaupun 2 kali minta couple asyik kena reject je, tp dia x putus asa. Dia kate makin Ayu jual mahal, makin dia suka.

Dan sekiranya dulu 5rz bkn la sesiapa di kaca mata Ayu, kini dia segalanya. Dulu dia x handsome di mata Ayu tp skrg, 5rz sgt handsome di mata Ayu! Jd benarlah kate org. Bila dh sukakn seseorg, ape yg kte x suka dulu, kte akn suka and sayang kn?

So, here's the summary on how we met




{From Ayu with ♥}

8 comments:

pinky mouse said...

ur story sooooo sweet. semoga berpanjangan jodoh korang,,,,

LisaLisut said...

ehhh u kt seremban eh?mcm kenal itu taman tasik.hehe.oh u b2b seremban! nice!!! hello!

~Ayu BnSyg~ said...

pinky : Amin. Doakn semoga berpanjangan jodoh saya eh? Amin :)

Lisa : X la sayang! Ayu kt KL. Taman tu kt Taman Tasik Titiwangsa, KL. Tp kmpg den kt Negeri 9. Dua2 belah kt sana :D

lara said...

ayu:sweetnye kisa ayu n 5rz...antara ayat last tu,lara setuju...kalau dulu die bukan y paling hensem,paling x hensem tp slps kite suka die,die je y paling hensem..hehe,mcm kite r...sweetnye kisa pcintaan mcm ayu n 5rz.heheeh

lara said...

ayu:sweetnye kisa ayu n 5rz...antara ayat last tu,lara setuju...kalau dulu die bukan y paling hensem,paling x hensem tp slps kite suka die,die je y paling hensem..hehe,mcm kite r...sweetnye kisa pcintaan mcm ayu n 5rz.heheeh

~Ayu BnSyg~ said...

lara : Thank you sayang. I believe every love story pun sweet kn? Klu x sweet di mata org lain, mesti akn sweet di mata kte sbb kte yg rasa =) And my 5rz mmg la x handsome di mata org lain tp dia sgt handsome di mata Ayu! Hahaha

nYomeL said...

panjangnya cite! tapi abes jugak i bace ok! hehehee.. sweet love story.. smoga berkekalan.. ;)

~Ayu BnSyg~ said...

nyomel : Amin. Semoga berkekalan kehendaknya. Whoaa! Baca smpi abis eh? Boleh kasi award mcm ni!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...