Monday, January 3, 2011

Wedding Preparations (Boutique) | Part 1

Time pg pameran pengantin kt KLCC beberapa bln yg lepas, Ayu dh visit booth Rins Suzana. Suka dgn package yg ditawarkan and awal bln 12 hr tu dh 2 kali lawat butik Rins Suzana. Best woo tmpt dia. First time, Ayu pg sorg utk survey2 and dptkn harga yg lebih details. Second time pg ngan 5rz utk try bj plak. Org2 kt Rins Suzana mmg baik2 semuanya. Bj diaorg x payah ckp la. Masuk je Ayu mesti rambang mata nk pilih yg mana satu. Tp Rins Suzana ni limit kn satu hr 3 helai baju je kte boleh try. Try tu free je yet 3 pcs max in one day.

So time Ayu nk try bj tu dh kira2 dh nk pilih bj ape utk try. But lastly end up ngan 4 bj plak. Ayu dgn muka kesian ckp la ngan SA kt sana

"Hmm boleh x nk try 1 je lg bj?" Sbb time tu Ayu dh try 3 bj.

Nasib baik adik tu kasi. Hehe. So Ayu dh try 4 bj kt Rins Suzana. Tp Ayu letak 2 bj jela eh? 


Ayu suka dress ni sebenarnya tp ramai je yg x suka. Mayb sbb Ayu pendek so the dress doesn't look nice on my body kot?


From back

Ok inner dia kasi warna putih sbb first2 skali Ayu try dress yg warna putih. X kn setiap kali nk tukar warna bj nk kasi inner baru ye x? So kena pndi2 visualize la sendiri. Ni kasi tips ciput je klu korg nk g fitting bj.
  • Pki short kt dlm supaya korg x segan sgt ngan SA dia. Ayu x terpk pun nk wat mcm tu. Yela igtkn bj2 pengantin ni kte boleh pki sendiri. Sbb nk pki korset nk kena org yg tolong zip kn. Dgn kain lagi. And don't worry klu kain korg longgar ke ape sbb dia akn letak pin supaya bila kte try and tgk dress tu akn fit nicely on our body or not. Sbb Ayu x pki short, dh malu sesangat ngan SA ni. Dia la dok nmpk segala. Nk cover2 pun dh x boleh dh. Last2 redha jela. Pompuan lg pun but still la kn? 
  • Then klu bride yg pki tudung tu, better korg bwk inner korg sendiri tp make sure inner korg yg betul2 tight. Bila inner kte ketat seketat-ketatnya, bila kte pki korset akn nmpk cantik je. Inner yg Ayu pki sgt besar and diaorg mmg x de inner kecik. Inner x msk dlm sewaan. Means klu korg nk ambik bj Rins Suzana, korg kena beli inner sendiri.
Ha kn dh ckp nk kasi tips ciput je. Ni semua berdasarkan pengalaman Ayu la. Experience is the best teacher kn so utk fitting after this insya-Allah Ayu akn praktik kn.



Bj ni Ayu suka sgt colour dia. Veil dia pun Ayu suka sbb x meleret sgt.


5rz kate bj ni mmg cantik tp dia kate dia dh biasa tgk Ayu pki kebaya. So it's a no no.

Ok now let's talk about price. Mmg la pricey ckit walaupun 5rz kate ok memula dulu. Hehe dia kn banker utk wedding ni. So kena la dpt approval dia dulu. Bila lama2 pk, 5rz kate for that amount of price, better tempah bj baru. So bye2 Rins Suzana. Then cr alternative boutique plak and luckily found one but will update later. 

ps://Selamat tahun br 2011. I hope 5rz and I can be a better person after this. Amin

{From Ayu with ♥}

8 comments:

fia said...

saya suke baju y first tu...nice

ElyaElmo said...

ooowh takjadii yehhh ngn rins...

K.I.N.A said...

nk pergi rins suzana jugak la wekend ni..tapi mesti rins suzana ada dekat ppm ampang kan..

~Ayu BnSyg~ said...

fia : Kn? Tp ramai x suka :(

Elya : X jd dear.

Kina : Rasanya diaorg ada kt ppm kot. Tp klu nk g on weekdays, dia ttp hr selasa n rabu tau

Aya said...

omg, baju purple tue one of my fav! tp xde rezeki nk pi sewa kt rins suzana. huhu

Syima Syaz said...

package diorg not bad la...
hmmm

~Ayu BnSyg~ said...

Aya : My fav too sayang :)

Syima : Yup2. Mmg not bad

fia said...

sy rase comei tapi pendapat masing2 kan..terpulang pada awak nak pakai yang mana//sb yang bersanding awak..pastikan awak puas hati ya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...