Friday, January 14, 2011

Mari Top-Up Secara Online

Rasa mcm semua dh tau kot mcm mane nk top up online. Ayu je lmbt tau. Tu pun adik Ayu, Adib yg ajr. So ni saje2 jela nk letak kt blog in case ada org yg x tau lg. (Org lain semua dh pki line. Ayu je dok zaman tok kadok pki prepaid lg) 

Yg ni utk Maybank users. Bank lain, wo pu chi tau. Let say klu korg x de Maybank account. Korg boleh suruh sape2 yg ada Maybank account utk tolong top up utk korg. Then korg kena byr blk la kt org yg tolong top up kn online tu. 



Login mcm biasa


Smpi kt main page, click 'Buy Online'


Then next page. Click ' Instant Prepaid Top up'



Select your network. Digi x boleh ye



Select how much do you want to top up. Jgn lupa isi skali no telefon yg korg nk top up kt belah kanan tu.


Then dia akn klua cam ni. Mcm summary. Click kt 'Request a TAC number' This is for safety


Once korg click step kt ats td tu, screen akn klua notification mcm ni. Your TAC number will be sent to your mobile phone. Once you receive the TAC number, isi dlm tempat kosong yg bertanda TAC (refer pic atas)


Done

Senang kn? Nape la Ayu lmbt tau. Klu dulu payah betul nk top up. Nk klua g kedai malas. Now dh ada top-up online ni rasa sgt best! Nnti korg cuba tau. 


ps://Sorry klu gmbr sgt kecik. Click picture to see more clearly.

{From Ayu with ♥}

2 comments:

Anonymous said...

hi ayu..
btw cimb pun leh topup online..lbh kurg je step mcm maybank..
kalo bsn lak slain on9, buleh pkai msj je..^_^

suke bace blog ayu sbg rujkn..

nice to know u..:)

~hajar (",)

~Ayu BnSyg~ said...

Hajar : Oh cimb pun boleh eh? Wah bagus gak Hajar tau yg BSN pun boleh wat. Pki msg je plak tu. Anyway thanks for the good info and thanks sudi baca blog Ayu yg x seberapa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...