Monday, July 11, 2011

Off Wedding Pictures

Insya-Allah minggu ni on 14th, genaplah 2 bulan Ayu bergelar isteri yang sah kepada 5rz. Sadly, gambar kawin tak siap lagi. I hired my friend actually and apparently, right after kenduri Ayu, dia telah di assign dengan project yang banyak (He's not a full time photographer pun. Buat part time saje) Mulanya memang hired dia untuk snap and edit pictures saje. Album semua nak hired someone else. But, sebab dah lama sangat, I started to asked him to email me the raw pictures. Dia kate later dia pos the raw material. Alhamdullilah last week dah dapat the raw one. I've been waiting to looked at my nikah moment. Sekali CD nikah tak boleh bukak. Straight away called him and nasib baik he had a copy. Ayu suruh dia sent it back to me and he said insya-Allah this weekend he'll be in KL (Dia kerja jauh dari KL. Enough said and that's all dia susah nak kasi the raw material. Nak sent through email pun berat)

I thought kalau dah dapat CD the raw one pun, at least I can continue on my wedding review. Sekali satu CD rosak plak. So, I just have to blog other stuffs which will be less interesting la kan? (Eh macam wedding den interesting plak. Eh, it is interesting at least for us even though wedding kami apa yang termampu saje) Kebetulan that 1 CD tu plak all about my nikah. Kebanyakkan cousin kami ambik gambar sanding je. Ayu dah bosan asyik tengok gambar sanding. Gambar nikah satu ape pun tak jumpa. Well gambar header Ayu yang kat atas tu pun Ayu play dari nikah video and pause, print screen and paste dalam paint. Kempunan gile nak tengok gambar nikah sendiri. Well I just need to be patient and tunggu la sampai this weekend. Harap2 dia jadi balik KL minggu ni.

In the mean time, Ayu tengah survey2 untuk hired orang lain yang boleh edit + buat custom album dengan harga yang berpatutan. Any suggestion? Basically Ayu nak buat 2 albums which, one for nikah and another one for reception. It need to be fast coz my plan are to bring all the albums and video time nak balik raya nanti. Surely semua akan tanya pasal wedding album and so on. Tension ok? Kadang Ayu tak kisah pun pasal benda tu tapi orang2 nanti akan bertanya. Besides, raya la the best time untuk semua ahli keluarga nak berkumpul then boleh la hidangkan depa ngan gambar kawin. So, ya hopefully dapatla cari orang yang boleh edit and buat album + harga bagus and siap before raya.

{From Ayu with ♥}

5 comments:

cheQmOomOo said...

myfiance photog ;)

iedayah said...

alololo..hope pic khwin akk cpt siap..xsbr nk tgk.kak ayu sy tgk video nikah xpnh xngis kak ayu..hihihi..=p

~Ayu BnSyg~ said...

cheQ : Meh kasi web nak tgk hasil and nak tgk package

Dayah : Hehe. Sure la Dayah nangis. Hubby x de kt M'sia kan? Sabar tggu end of this month dpt g sana jmpa ye =)

Syai Sipot said...

Salam Kak.

Cube try contact razqirazali 0173784463 dari stapak photography.

http://stapakphoto.fotopages.com/?&page=1
https://www.facebook.com/stapakphoto?sk=info

~Ayu BnSyg~ said...

Thanks Syai

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...