Friday, July 8, 2011

Been Hiatus =(

Been away for few days but I still blog walking to some of my fav blogs. Cuma malas nak leave comments je. Sorry...

I just started a new job last Tuesday. That's explain why I've been hiatus all this while. So far so good. Masih terlalu awal nak cakap pape pun. But so far, Ayu tak de kawan. Sedih ok. Makan sorang2. *sobs*sobs* Tapi selalu sedapkan diri sendiri cakap 'Tak pe Ayu, x pe. Bertahan. Bertahan.' Bila boring2, called 5rz. Pastu ngadu la pasal ape saje. 

Time mula2 dapat keja hari tu, tetiba 5rz cakap

"Macam tak best plak syg dh start keja"
"Eh, kenapa? X kasi org keja ke?"
"Bukan x kasi. Nak keja, keja la. Just dah terbiasa bila balik rumah sayang tggu depan pintu"

Senyum plak den dongar dia cakap macam tu. All this while pun memang Ayu tak bekerja and kebetulan satu company ni nak guna orang. Ayu grab jela walaupun it's just for a contract basis. After that, carilah kerja tetap balik. 

Daily routine pun nowadays dah berubah. Dulu pagi2 boleh bangun lambat sikit. Sekarang kena bangun awal nak siapkan dua orang. Diri sendiri dan 5rz. 5rz jenis yang bawa bekal ke tempat kerja. Chumel kan? Even though dulu Ayu tak bekerja, Ayu still siapkan breakfast and bekal dia tiap2 pagi. But nowadays kena doubled buat kerja. Mana nak siapkan breakfast + bekal 5rz lagi, mana nak siap diri sendiri lagi and +++. Itulah cabaran yang harus diharungi oleh seorang isteri. *cewah!* 

Despite of all, Ayu still bersyukur. Sekurang-kurangnya balik kerja, Ayu tak payah susah payah nak masak from the start. Just continued tolong mak dekat dapur je since almost of the time we reached home, mak almost dah habis masak. So I just cleared out everything that messy saje. Kalau dulu lainla. Petang je Ayu dah start masak. 5rz jenis yang balik awal. Dulu, 1730 hours pun dia dah terpacak kat rumah. Sekarang dia saje balik lambat sebab nak ambik Ayu dekat LRT and balik sekali. Ayu ni jenis yang sukakan public transport especially LRT. Dari first job dulu, alhamdulillah tempat kerja Ayu semua dekat2 dengan LRT. Kalau jauh sekali pun, Ayu akan cari alternatif lain. Like for example kalau company tu jauh dari tempat Ayu keja, Ayu akan stop by dekat the nearest LRT station then take a cab or just walk. Macam kerja sekarang ni jugak la. Still jalan kaki after stop by dekat the nearest LRT station. Easy that way sebab malas nak terperangkap dengan jam. Plus, we can't predict jam, like we cannot estimate how many hours from home to office. Kalau jam brape lama akan terperangkap? Kalau jalan clear plak, berapa lama akan sampai ke office? Kalau guna LRT, for sure boleh estimate masa dengan tepat. It's just sometimes LRT buat hal jugak la but not most of the time.

Oh ye. Sini bosan sebab tak boleh nak on facebook. Ayu dah try configure macam2 but seems like error all the time. Luckily blog boleh bukak. (Bolehla blog walking time lunch hour) Tapi this entry bukan fresh from oven la as I mention dulu2 lagi, most of my entries were scheduled earlier. Just tunggu nak publish jela. That's why most of the entries punya time cantik2 je. *hiks*hiks*   

Ok I think that's all for today. Not really an interesting update pun. Saje je for the sake of updating. Please stay with me as I'm not ready to giving up my personal blog just yet. 

{From Ayu with ♥}

8 comments:

LisaLisut said...

chill ayu.i know the feeling.sll i ade geng nk lunch2.bila sorg2 quit n dpt kerja lain i was dumbfounded.huhu.then slow2 cr klik baru :) am happy again.hehe.

knp la bandar utama takde LRT dari puchong.sobsob.so tired dgn LDP jemmmmmm je..

zimie said...

ayu,lepas ni pun lebih kurang u jugak.my fiance baru apat kerja lain.skrg ni i just spend this week happy2.gelak tawa.jumpa harus hari2(erk)next week dia dah takde.keje jauh.takley nk lunch same2 lg mcm dulu.sobs.

ElyaElmo said...

ayu biasa la tu..budak baru masuk tempat baru...tegur jee derang, join je derang g lunch k:)

liyana said...

goodluck ayu..

Cik Syeeda Sobbihi said...

cepat2 ayu dpt teman k!

~Ayu BnSyg~ said...

Lisa : I'm chilling out babe but dlm hati sedih jela. Tapi I ok je. Why don't you just stay around your work place je?

Zimie : Bestnye keja offc ngan org tersayang. Ayu pnah gak dulu tp time gaduh masya-Allah semua org dapat tau. Mcm x pro plak

Elya : Segan nak tegur. I pemalu tahap gle!

Liyana : Thanks yang! =)

Syeeda : Amin, insya-Allah

Linda Yusoff said...

Goodluck ayu

~Ayu BnSyg~ said...

Tq Linda =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...