Friday, July 22, 2011

Wedding Review (Nikah Attire, Veil and Shawl)

Salam penghulu hari. 

Seperti yang semua sedia maklum, Ayu just hantar nikah attire Ayu ke tailor biasa saje. Tak ada ape yang wow pun. Kain pun beli yang biasa2 aje. Beli chiffon beaded dekat Jakel. Beli package sekali dengan lelaki punya. Sampin pun dapat free je. And insya-Allah, raya tahun ni, baju nikah ni jugalah yang akan kami pakai. 

So, Ayu sent dekat my fav tailor. Sejak abang2 Ayu kawin, semua baju Ayu untuk kenduri abang Ayu, Ayu memang buat dekat dia. Sedap je bila pakai. Kedai dia kecik je and tepi jalan je. Ni fb dia korang boleh tengok. [clik] Dari situ korang boleh tengok blog dia. Harga pun bagi Ayu ok la. Personally, kalau nak buat baju kurung biasa, better buat dekat tempat lain. But since Ayu nak buat pun kain chiffon beaded (yg first time beli and tak tahu la bila lagi Ayu akan beli), so better buat dekat tailor yang Ayu memang sedap pakai. Design pun yang common2 je. 

Tunjuk full baju macam ni aci tak?
Yang close up tak jumpa. Boleh la kan?

As for shawl nikah pulak, Ayu rented from SK Adam. Thank you SK Adam. I think I'm her first customer kot? Even dekat dia punya blog pun tak pernah cakap nak disewakan. Ayu je suka2 try nasib tanya in case dia sudi nak rent out her shawl. Alhamdulillah dapat.

Curi dari blog SK
Then untuk veil pulak, actual plan was to wear my reception veil. Ayu ni jenis yang tak kisah sangat pun sebab dah tak ada budget nak tempah veil lain untuk nikah. Hehe. Bila hari kejadian, Ayu pakai je veil sanding. Suddenly my mak chu tengok and dia kate tak kena sangat2. Tukar plan B. The plan was to wear no veil. Just like moose

Curi dari blog moose
Sekali my nyah Lina cakap

"Sat I balik rumah cari veil Wanie"

Wanie was my MUA for tunang hari tu. Nasib baik Lina jumpa veil tu. Masya-Allah cantik sangat2 veil Wanie. So, kes settled. Thank you Wanie =)


{From Ayu with ♥}

11 comments:

liyana said...

cantik... sy hari tu baju nikah sume sewa..hee sbb xtau nk tempah kt tailor mane..huu~

Cik Emie said...

bebeh same ngn bju nikah emi nati la hehe

ElyaElmo said...

ayu baju kiter sama kan..hihi..aah planning the same thing. bju nikah akan pakai masa raya..tapi x sure laa muat ke idak lgi ni..haha

LisaLisut said...

yeyeye.semua nk pakai bj nikah as raya.i pn join kaki la nt.nikah bulan raya trus raya skali hahaha..

cntiknye veil SK. i tatau pulak si SK nk rent out.hehe.i pun pinjam kawan je.save bajet :P

UyaRayza said...

cntiknye SK hehehe..n suke sgt gmbr korg dalam langsir tue hehehe

Fariza said...

WOW.
suka.
lg2 peluk penuh erat. hik3

Fariza said...

WOW.
suka.
lg2 peluk penuh erat. hik3

sk said...

ha setepek besor gambar haku kat sini. hahaha

lisa, i rent out shawl tu jek, veil pon pinjam org punye. hohoho

uya ni mesti silap komen ni. mesti nak ckp cantiknye ayu. marah tuan blog. hahaha

Mia-Ina said...

cantik ayu

~Ayu BnSyg~ said...

liyana : X de tailor fav eh? X pela. Janji semua dah selamat kan?

Emie : Ramai kan ambik this kind of corak?

Elya : I know. Insya-Allah muat unless kalau dah pregnant. Dah?

Lisa : Bukan veil la. Shawl je dari Sk

Uya : Sk mmg cantik. Lemah lembut je orgnye.

~Ayu BnSyg~ said...

Fariza : I lagi suka *gediks*

Sk : Harusla letak besar2. Cantik ape gambar SK tu. =)

Mia : Tq kak Mia. Alhamdulillah =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...