Thursday, January 5, 2012

Am My Tummy Not Obvious To You?

Semalam back from work naik LRT coz 5rz tak dapat nak fetch. Selalu time naik LRT mesti susah nak dapat seat. Yela sebab time peak hours kan? Pergi kerja and balik kerja. But back then ok la sebab ada reason yang munasabah (the tummy was not that obvious) Tapi semalam rasanya kalau sekali pandang pun orang boleh agak Ayu ni prengnant. Kalau buncit sekali pun agak2la besar macam tu. 

Korang agak2 den buncit ke den pregnant? Haha soalan! :D Ini adalah saya semalam. Obvious kan saya pregnant?

Boleh tak from the moment I walked inside the LRT, no one even care to give me their seat. I saw this one man who was just duduk in front of me. Selamba baca paper. There's another guy berdiri sebelah Ayu. Depan dia ada seorang perempuan tengah duduk and diaorang bersembang-sembang. Must be his wife or friend. Tak kisah la siapa pun. At first I thought tak pelah maybe perempuan tu pun pregnant. Bila sampai kat destinasi diaorang, Ayu tengok nan hado pregnant nye. Kalau nak kata perempuan tu tak nampak Ayu pregnant pun, dah tentu2 laki yang berdiri sebelah Ayu tu boleh nampak Ayu ni pregnant. Or maybe perempuan tu sakit? Perempuan tu pregnant but her tummy tak show lagi? Don't know. 

Ni dio laki wat2 tak nampak nih! Tengok tangan den kombang semangkuk.

Tapi yang Ayu hangin sangat dengan lelaki yang baca paper tula. Boleh wat2 tak nampak plak. Dari mula Ayu naik LRT sampailah ke destinasi Ayu, berdiri sepanjang masa. Tak dapat peluang nak duduk pun. That took about 9 stations all together. Tak prihatin lansung! 


{From Ayu with ♥}

23 comments:

veesakura said...

ish! x berhati perut! kesian bini dia dapat laki tak prihatin

dilla nadila said...

ish...jual ikan (selfish) la dorang ni..tak prihatin langsung!

Suria said...

teruk betol laaaaa, gile xde perasaan.. tipu la kalo xnmpk ayu pregnant

tetiba teringat iklan yg Adlin Amal Ramli dlm LRT tu, huhu~~

xoxo--eena said...

my sis cite benda ni mmg selalu terjadi, hari2 kot. kalau i dah lama kena sound haha

Wawa Yusoff said...

alahai...kesiannye ayu kena berdiri..

yg lelaki tu mmg xleh nak kata apelah sbb mmg dia xkan rasa mengandung.. tp yg perempuan tu mmg melampau kot.. mcm x paham2 pulak kan..

~ NANA ~ said...

byk denga cerita camni..x phm jugak kdg2 dgn mentallity org kita ni...huhu

Liyana said...

teringat iklan adlin dlm lrt tu plk,, hehe

kesian ayu kena berdiri

mRs mysarah said...

masa i preggy 5 months (kot) i ada naik lrt jugak. n ada sorang kid ni (indian) about darjah 6 or form 1 or 2 mcm tu, give me a seat. masa tu perut i memang tak berapa nak nampak pown tapi keprihatinan dia tu buat i jadi segan pulak hehehe.

yang i nak cakap kat sini sebenarnya, budak2 pown boleh reti, paham keadaan kita, ni kan orang tua bangka!

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

dia tolong bangsa dia je kot...hehe~

amal said...

aduii org kita x prihatin. iklan adlin aman ramli tak berjaya la kot ehe...

NAzzXXra MR said...

boleh beza kalau pregnant atau buncit..the way we walk pun dah nampak..diorang ni nampak sangat buat2 tak nampak..kalau i, dah cakap kuat2, "alamak, takde seat kosonglah pulak, sian baby mummy"..sambil pegang2 perut & pinggang..

Cik Ayu said...

most of malaysian people memang mcm tu.. sivik kurang x kira lelaki ke perempuan

LisaLisut said...

sgt ignorant!!!! kurang ajar!!!! tak de kesedaran sivik!!! herghhhhhhhh.emo lak aihhhhhhhhhh

~Ayu BnSyg~ said...

veesakura : X sure la tu laki dia ke sape.

dilla : Hehe jual ikan ye? I learn new words today. Thanks to you.

Suria : Bila ckp psl iklan tu br la perasan. Ha'ah kite dh ada iklan cam tu kan?

xoxo : True. Pernah juga nampak case mcm ni berlaku.

Wawa : Ntah la. Ayu lebih sakit hati ngan laki baca paper tu. Pompuan tu pun Ayu terasa gak tapi Ayu pk mayb dia sakit kot? Hahaha :D

~Ayu BnSyg~ said...

Nana : Masing2 penat balik keja kot? Eh aku pun keja ape? Duk usung another nyawa lagi dlm perut ni. Sudah!

Liyana : Tetiba semua dok igt Adlin kan?

mysarah : Sejuk perut mak budak tu ngandung kan dia. =)

Maera : No comment. *hiks*hiks*

amal : Rasanya iklan tu m'beri kesedaran to some people je.

~Ayu BnSyg~ said...

Nazz : I wish I'm that berani too. Klu I dpt sound mcm tu, sure semua yg tgh duduk pun malu besar kan?

Cik Ayu : Sama plak nama kita eh? Tapi saya dah Puan. Eh? Haha. Yup. Agreed with your statement.

Lisa : Awat asyik emo je Lisa oii? Dari fb lagi dok emo? Are you ok Lisa?

Anonymous said...

yg baca paper tu cina ea...cina memang kuang ajaq!! diorg nak melayu cepat mati!

mrs irmidrza to be said...

siannyer...kalu miza of course hanginn giler...

but tell u dear...malaysian people memang tak gentleman...huhu.but its truth..i have one lecturer...from arab..leh kata dah ade pangkat prof.dr dah..but he still let me go in first in the lift instead dia yang berebut masuk..kalu kat msia..tak sempat kita masuk...dah tolak2..it is true?

nway...nak exhange link ngan u dear..

thanx drop by to my blog

http://lildrwalimah.blogspot.com/

Cik Syeeda Sobbihi said...

hai ayu! sy lama xdrop by sini.. awk dh pregnant! congrates dear =)

PUAN THALHA : said...

dah nampak la perut ayu. cuma memang lelaki tu yg tanak bagi duduk tu.. huhu.

~Ayu BnSyg~ said...

Anon : Yup chinese. Huhu no comment. *teeeet*

irmidrza : Some are like that kan? X semua. Done linked you dear. Tq =)

Syeeda : Thanks dear :)

Puan Thalha : Mmg nmpk sgt2 dah. =)

nYomeL said...

obvious kot ayu pregnant.
melampaunye lelaki yg bace paper tu.
haihhh..

~Ayu BnSyg~ said...

nyomel : Mmg perut sudah obvious dear.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...