Tuesday, January 10, 2012

Wedding Review (Catering)

Assalamualaikum semua.

Ayu nak continue with my wedding review. Heee~~ lambat benor nak habis wedding review ni. Ok now pasal catering which I had a problem ever since [post]. To summarize it all vendor catering tipu kami. Kata nak kasi walkway FOC but last min cakap tak boleh FOC and banyak putar belit cerita. Ok itu saja problem yang Ayu tau before reception. That's why I have to struggle wat my own walkway, of course with the help of others [post]. And I have decided right after reception nanti, nak slow talk with this vendor. Yela nape wat orang macam ni kan? I thought the only problem with this vendor was the walkway, but when the day comes, Ayu tengok ada je benda yang dia janji nak kasi tapi tak ada depan mata den ni ha. I know benda tu benda kecik je but Ayu memang dah sakit hati pasal walkway tu. So segala benda yang vendor ni wat silap sikit, Ayu akan terus terasa hati. *sobs*sobs* 

Masa Ayu dekat meja beradab, Ayu tengok air Ayu. Memang Ayu request nak air laici (sama dengan air minuman tetamu) Cuma beza air tetamu dengan pengantin adalah, air pengantin vendor ni janji nak kasi buah laici sekali. Tapi at the end, tak ada walau sebiji pun buah laici. Ape cite? Like I said before, buah laici je kot. Small matter. Tapi at the first place saya dah terasa. Nak buat macam mana kan? 


Bukti air pengantin tak ada buah laici

Ayu ada plan nak slow talk dengan vendor catering ni right after majlis. Tapi time tu dah penat sangat dah. So tak sempat nak jumpa makcik catering ni. So I decided nak email makcik tu later2. Later2 tu sampai sekarang Ayu tak email and complaint. You know why? Simple. Sebab saya baik hati *ecewah!* Hahaha. The reason was because of this





Ayu memang tak berkesempatan nak tengok macam mana rupa dewan Ayu before the reception. Time Ayu berarak pun Ayu tengok memang dewan sudah dipenuhi dengan tetamu. So I don't know how the dewan looks before the arriving of the guests. Tapi bila Ayu belek2 gambar dari cousin 5rz and saw those pics, buat hati Ayu berkata 'eh, cantik dewan aku ni' Well at least cantik and good enough for me. 

Fyi, dewan ni juga di deco oleh vendor catering. And look at the cover meja and ribbon kerusi tu. Actually Ayu request, cover meja semua buat warna putih + silver and ribbon kerusi please buat selang seli. Maknanya purple,silver,purple,silver. But then dia buat lain plak. Dia letak kalau cover meja warna putih + silver, ribbon kerusi akan jadi warna purple and kalau cover meja warna putih + purple, ribbon kerusi akan jadi warna silver. (Korang paham ke tak den cakap ni?) For me, memang this vendor suka hati je wat ikut cara dia tapi the outcome still good for me. Even Ayu rasa, memang lagi cantik dia buat setting macam ni compared to my setting. So, Ayu puas hati sangat2 dengan service pasal deco.

One more thing yang ok dengan service catering ni of course the lauk. Ayu dengar ramai kata sedap. Yang tak sedap, Ayu tak dengar. Hahaha. So okla. Despite of kekurangan some services dia (walkway and buah laici tak de), service lain still ok.

So that is why I decided to let go saja (tak email complaint cakap pasal walkway and buah laici tu) But if you asked me did I recommend this vendor or not? Ikhlas dari hati, tidak. Tapi, itu sudah rezeki Ayu ada some problems with this vendor. Rezeki orang lain2. Mungkin orang lain yang menggunakan khidmat vendor ni tak de problem. That's all.

{From Ayu with ♥}

7 comments:

dilla nadila said...

ayu,ni dewan kat ne ayu?ke ayu da ade special post unt dewan?sbb dila tgh nk cri dewan skrg.so, kalo ayu bley share2 psal dewan mcm quotation sume tu,bley jgk dila wat reference..how?

sk said...

ayu, mknn haritu mmg sedap. siap ada ikan masin dgn pecal yg buat lg sedap tu! :D

~Ayu BnSyg~ said...

dilla : Ni Dewan Seroja dekat Kem Kementah. Tau? Special post utk dewan x de rasanya. Dewan ni cuma org tentera je yg boleh guna. Ayu pun sbb guna orang dalam sbb family Ayu bukan tentera. Since dh ada orang dalam, alhamdulillah dapat sewa murah sangat2. Harap dpt membantu.

sk : Lupa plak yg sk pun ada dtg memeriahkan majlis Ayu. Terima kasih banyak.

mia-ina said...

nmnpk menarik & baru dewan nie

~Ayu BnSyg~ said...

Kak Mia : Thanks and mmg dewan baru.

Anonymous said...

saya salah seorang dari jemputan tempoh hari.. pihak katering ni, kalau boleh, tak yah rekomen kot..nasik abis bila time peak hour..lambat refill..ish2..

~Ayu BnSyg~ said...

Anon : Personally mmg saya tak recommend pun tapi nasib masing2 la kan? Dah rezeki saya nasib macam tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...