Wednesday, January 25, 2012

Wedding Review (DIY Corsage)

Just a short entry. I make my own corsage. Tapi yang sedihnya, Ayu terlupa nak distribute corsage tu among family members before the receptation. Ayu teringat pun time Ayu nak ke dewan. Time tu dekat rumah dah memang tak ada siapa dah. Family semua dah ada dekat dewan. Nak suruh kawan Ayu, Niza distribute kat family Ayu, rasa macam dah terlambat. So, that corsage masih tersimpan rapi dalam laci Ayu up until now.

It's very easy to do this corsage. All that I need are: 
  1. Manila kad (cari yang keras sikit)
  2. Gam uhu
  3. Bunga for decoration (Ayu recycle bunga hantaran time tunang dulu. So dah save kat situ)
  4. Small pin (You can get RM 0.10 per pin)
  5. Printer

This are the final product.


Untuk family Ayu, Ayu buat line tepi warna silver while untuk family 5rz, line tepi warna purple.


Itu saja untuk post kali ini. My DIY corsage yang lupa untuk digunakan. Huhu....

{From Ayu with ♥}

5 comments:

cikpia said...

cutenya!!!

meh bagi kat aku la, tak elok membazir.... he he

~Ayu BnSyg~ said...

cikpia : Nak ke?

~Ayu BnSyg~ said...

:)

Sumayyah Nadhirah said...

waahh kreatiff!!

~Ayu BnSyg~ said...

Sumayyah : Tq

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...