Tuesday, November 12, 2013

Kereta Kena Pecah

Every Friday, kami akan ke pasar malam berdekatan dengan rumah in law. Macam biasa akan beli burger dekat situ. Burger situ sedap yum yum yummy! Hari Jumaat tu, memang kebiasaannya susah nak dapat parking around that area. Most of pasar malam area memang susah nak dapat parking pun. Since susah nak park, Ayu je yang pergi pasar malam while 5rz duduk dalam kereta. Kebetulan plak adik ipar Ayu dekat pasar malam jugak and dia bawak Faris skali. So, Ayu pergi ambik Faris then suddenly 5rz called tanya dekat mana. By that time Ayu dah agak yg mesti 5rz jumpa parking. Ok lagi syok jalan dengan 5rz. 

Bila dah selesai beli burger dekat pasar malam, balik la ke kereta. Sekali 5rz terkejut sebab tengok tingkap sebelah dah pecah. And for sure, laptop 5rz pun dikebas. Frust sangat muka 5rz time tu. Kesian tengok keadaan dia. Actually laptop tu 5rz letak bawah seat, tutup dengan car seat Faris dekat tempat seat and dalam car seat Faris tu plak ada diaper bag Faris. 5rz cakap, pencuri tu nampak diaper bag Faris tu. Tu sebab dia pecah and ambik diaper bag tu. Kebetulan dia ambik diaper bag tu, might be dia nampak bag laptop. Ape lagi kan? Angkat la skali. 

Crime scene. Huwaaaa :'(


5rz cuba juga cari pencuri tu tapi x jumpa. After that, kami terus ke balai buat report. Sampai dekat balai rupanya ada 2 kes pecah kereta dekat tempat pasar malam yang sama! Amboi kaya kau pencuri durjana! Settled pukul 10 malam! Aku dengan laparnya. 5rz pun lapar gak. Nasib baikla Faris dah dinner sebelum tu. Buat report polis pun macam tu jela kan? Nasib la kalau dapat balik barang2 yang hilang tu. Hmmm...

Di balai polis

Ibu bosan so ginila jadinya tapi anak tu monyokkkkkk plak

Yang Ayu pelik, diaper bag Faris pun kau nak kebas durjana? Dalam tu teddy bear Faris, essentials need for Faris etc. Terpaksa la beli balik barang2 tu all over again. Nasib dia x ambik smart tag dalam kereta tu skali. After that tragedi, memang x la kami tinggalkan ape2 bag and barang beharga dalam kereta lagi. Bonet? Kereta 5rz x de bonet. Sekian! Hahaha :D 

Silala ambik pengajaran dengan kisah sedih kami ni.


{From Ayu with ♥}


12 comments:

Cik Puan Diksu said...

Peringatan untuk saya jugak.TQ

MAMA KHAYR MK said...

eh kerete apa xde bonet ayu?

mrs kayrul said...

pernah jadi kat kawan opis jugak...kereta kena pecah kat pasar malam..hilang laptop jugak...kalau nak pergi mana2 kena pastikan laptop x tinggal dalam kereta..pencuri nie ada alat yg boleh kesan laptop dlm kereta tau....

Wawa Yusoff said...

tinggal diaper bag pun mmg dah tak selamat dah. org kalau dah desperate baju anak kita pun dia boleh buat jual..

Moga ada himah atas tragedi ni ye ayu.. kesian 5rz..

permatabiru said...

selalu risau juga bila parking..jenayah sekarang xkira tempat

permatabiru said...

selalu risau juga bila parking..jenayah sekarang xkira tempat

Nadya Zahid said...

ala...ksian u..mmg durjana bol pencuri2 zaman skang

Norhazrina Abdul Hamid said...

ya Allah mujur x jadi apa2. xpela harta benda nak di ambil asalkan jgn kita kehilangan org tersyg. smoga lepas ni rezeki lebih mencurah2 :)

DYatie said...

even plastik hitam kecik cinonet pun belum tentu selamat kalau malaun gitu nampak. haish!

Nor Ayuni Rosli said...

Khayr: Tgk next entry.

Kayrul: Tau pasal alat tu. Tu la dah terkena baru nak beringat :'(

Wawa: Insya-Allah everything happens for a reason. Tq Wawa

permatabiru: Betul tu

Nad: Lama you x komen sini

Norhazrina: Amin. Insya-Allah dear

Dyatie: Ha'ah kan? Betul jugak tu

veesakura said...

takziah ayu. zaman skang ni, pantang nampak any beg dlm kete, confirm kene sebat. even shopping bag tu pon, kalo de brg dlm, jgn tinggal..

Nor Ayuni Rosli said...

vee: We learn our lesson. Insya-Allah x buat lagi. Huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...