Wednesday, November 20, 2013

Upin Ipin Restaurant

I am sure ramai tahu about this restaurant kan? Keinginan nak pergi tu memang dah lama ada tapi malas nak cari location je. Sekali tu Ayu teringin sangat nak makan satay Kajang. 5rz bawa la Ayu to the nearest place dekat Taman Melati, Setapak. Bila sampai dekat sana, time nak cari parking tu tiba2 terjumpa plak restaurant Upin Ipin ni. Suka betul Ayu dapat jumpa that restaurant. But that time x dela terus makan dekat situ. We stick to our plan nak makan Satay Kajang.

One fine day tu 5rz called ajak after office hour jom dinner dekat restaurant Upin Ipin. Ok set. Ambik Faris and then after Maghrib klua. Sampai2 je Faris dah excited dah. 

See the excitement?

Menu dia x dela banyak mana. So2 jela. The famous ayam goreng yang Upin Ipin suka sangat tu pun ada. But we didn't ordered that one though. Lapar nasi.





His. Banyak gle nasi goreng dia. Sampai 5rz x habis! Tapi berbaloi la. Kenyangggg sangat
Mine. Biasa2 je. Faris kongsi dengan Ayu and order juga fries and nugget untuk dia. Banyak juga fries & nugget dia tapi gambar x ambik


Persekitaran dekat dalam kedai tu ok. Wall paper semua penuh dengan Upin Ipin. Tv pun depa pasangkan movie Upin Ipin tu. I wonder setiap kali dia pasang that movie je ke eh? Naik muak plak pekerja kedai tu kan?


Ada jual toys Upin Ipin juga

Service was good or maybe juga sebab time kami datang tu x ramai orang lagi. Food pun sedap especially nasi goreng yang 5rz ordered. 

Ni first time Faris duduk dalam baby chair dari mula2 sampai kedai sampai kami nak balik. First time! Sebab ape? Dia leka dok layan movie Upin Ipin. Bukan x de movie tu dalam iPad tapi kalau bukak dekat iPad, pandai la dia nak tekan cari cartoon lain plak. Oh sangat tenang 5rz dengan Ayu dinner malam tu. First time dapat dinner dengan aman dekat luar. Penangan Upin Ipin.

Dok tengok botol air Upin Ipin yang dijual dekat belakang sana tu





Korang yang x pernah merasa lagi makan dekat restaurant ni, try la. Kalau bawak anak2 surely lagi excited. Hehehe. Details boleh tengok sini 

Sayang Upin Ipin. Muah! Nanti kita datang lagi ye?

{From Ayu with ♥}

8 comments:

Cik Puan Rara said...

ada dulu rara baca dorg kata x sedap.servis lambat.tapi mcm ok je ni.hehehe.myb sbb tekak lain lain kot kan.hehe

Liyana said...

terliur pulak tgk cencaru sumbat dia tuh...

Chekgu Azrine said...

Jln kaki je klu dr umh..tp xpnh cuba mkn sini..blh kot dipertimbangkan

Nor Ayuni Rosli said...

Rara: Lain branch lain service kot? For me ok sangat.

Liyana: Pergila try

Azrine: Dekat la kalau macam tu. Try la. Sedap.

Rose Azadir said...

As Salam…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com . Saya follow sis n kalau sudi follow la saya balik yer…

Nor Ayuni Rosli said...

Rose: Thanks Sis

Wafee said...

Sy pnah mkn sini Ayu... This exact location... Tp I hv to say, the service n the food is very disappointing... Mgkn timing xkena... Ktrg pegi ramai2, n semua xsedap!! Smpi ktrg ckp kdai je cantek, n ramai org sbb bdk2 suke, tp mknn hampeh... Huhu

Jemput singgah blog sy juge ye ^_^

www.blog-wafee.blogspot.com

Nor Ayuni Rosli said...

Wafee: Oh ye ke? Bagi saya plak, ok. Food pun sedap je. Cuma x byk pilihan jela.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...