Tuesday, November 19, 2013

Tragedi Berdarah Faris

Weeks ago, we went to a wedding at Taman Tasik Titiwangsa. Kawan 5rz punya wedding. Dah lama x datang tasik tu. Itula tempat kami selalu dating dulu. Lepas kawin rasanya hari tula first time datang ke tasik semula. Down the memory lane sangat. Oh first time juga bawa Faris jalan2 ke tempat ayah dan ibu dia dating dulu. Kekeke.

Sampai2, kami terus terjumpa dengan pengantin. Untung dapat jumpa pengantin time orang ramai x tau lagi kehadiran pengantin. X dela berebut nak bersalaman dengan pengantin. After jumpa pengantin, kami cari seat bawah khemah. Sambil makan, kami menikmati keindahan tasik. Rupanya best juga buat wedding dekat tasik tu sebab berangin. Best je. Tapi maybe sebab rezeki jugak time tu asyik berangin tapi x hujan. Faris lagi la seronok siap nak ke tasik main air. We take turn jaga Faris, as usual la.

After makan and tangkap gambar, 5rz ajak jalan2 around tasik. Seronok sangat sebab Faris sangat excited tengok itu ini. Lepas tu we decided to take a break. 5rz duduk dekat tepi longkang. Ayu dengan 5rz leka berbual sampai lupa nak tengok Faris. Tiba2 je dengar suara Faris nangis. Time tu Ayu tengok Faris dah jatuh tersungkur. Mula2 Ayu ok lagi. Skali bila 5rz angkat Faris and Ayu tengok darah, terus Ayu cuak. Terus Ayu kluakan sapu tangan untuk stopkan darah Faris tu. Ajak 5rz pergi klinik terus. Takut la luka dia kena jahit ke kan?

Longkang tu macam ni ha




On the way ke klinik, Ayu cari la juga kot2 kepala dia ada terkoyak ke x, tapi x jumpa. Benjol tu adalah. Sampai klinik daftar and terus masuk but not entertained by Dr yet since Dr tengah ada patient. Nurse bersihkan dulu darah2 Faris. Sambil2 tu nurse tengokkan juga kot2 ada luka besar dekat kepala Faris. When the Dr is free, Dr tengok keadaan Faris. Alhamdulillah according tu Dr, x de luka terkoyak ke ape. Just kena sapu ubat jela. Lega Ayu dengar. Takut juga kecik2, dah nak kena jahit kan? Sure sakit!

Faris ngantuk time dia. Sian dia tertidur otw ke klinik. Dalam sakit pun boleh tdo lagi ha.



Syukur la nothing serious about Faris. But up until now, kepala Faris ada benjol sikit. How to reduce the benjol ya? Tuam jela kan? Sebab Ayu slalu jugak skip tuam2 kan Faris. Ke macam mane? 

Sian Faris nangis je time nurse tu basuhkan luka dia. Sedih nau dia.


{From Ayu with ♥}

4 comments:

permatabiru said...

batter tuamkan dengan air suam selalu

* my new url
http://permatabiru0310.blogspot.com

a doctor said...

first 24h tuam dgn ais - to stop internal bleeding
lepas tu warm compression - to incease blood flow for faster healing.

benjol tu sebab tak tuam dgn ais masa awal.

Chekgu Azrine said...

Kesian faris..
NAsib xd apa2 yg serius

Nor Ayuni Rosli said...

permatabiru: Thanks

Dr: Ooo saya baru tau. Thanks Dr

Azrine: Nothing serius, alhamdulillah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...