Wednesday, November 6, 2013

Terjumpa Blogger Famous!

Impian nak jumpa kak Red (google redmummy.com) sejak dulu lagi time Ayu pergi rumah dia sebab Ayu menang tiket ke Sunway Lagoon [post]. That was years ago before Ayu kawin lagi. Tapi time tu memang x dapat jumpa Kak Red. 

Alkisahnya ada satu hari tu, I'm not feeling well. Pagi2 siap nak ke office pun rasa macam x larat sangat. Tapi, gagahkan juga kaki ni ke office. Sampai office, hmm memang x dapat nak kuatkan diri plak. So, I went to clinic and got an MC. Once dah dapat MC tu tetiba rasa ok. Ceh nampak sangat nak mengular! Serius ni Ayu x larat tapi larat sikit2. Got what I mean? :P

So by noon Ayu balik rumah but but but, sempat tu singgah KLCC! Ayu singgah pun bersebab. Shopping kasut! Matlamat utama ke KLCC memang nak shopping heels and teringin susuhi at that time. So singgah la kejap. Apparently time Ayu sampai KLCC tu ngam2 lunch hour. For sure la kena beratur untuk makan. So I queue. At that time Ayu x perasan lagi depan Ayu tu Kak Red. Perasan pun suddenly dengar suara macam suara Kak Red. Then Ayu sempat jeling2 and skali memang kak Red!!!! Ok cuak macam jumpa artis you alls! Tapi kan time tu Ayu x terus tegur kak Red. Mencari idea ni nak start tegur macam mane. Kebetulan time tu kak Red dengan kawan dia. Dalam hati Ayu pun terfikir, nak tegur x nak? Nak x nak? Karang x tegur kang, menyesal plak. So, tabahkan hati, tegur jela. Macam mane Ayu tegur kak Red?

Ayu buat2 baru perasan yang itu kak Red (padahal dah lama perasan cuma malu nak tegur) Tetiba Ayu angkat kepala and pandang kak Red (kak Red beratur depan Ayu untuk tunggu turn nak makan dekat sushi) 

"Eh, kak Red!!!!"

Kak Red senyum je.

"Saya suka sangat baca blog akak" sambil lompat2. Serius Ayu lompat ok. 
"Saya pernah pergi rumah kak Red hari tu untuk ambik tiket Sunway Lagoon"

Dari tadi Ayu je yang pok pek pok pek. Kak Red senyum je. Pastu bla bla bla, Zeeshan bla bla bla lagi. kak Red ada la tanya sikit2 pasal Ayu. 

"Kak nak ambik gambar boleh x?"

Yang kelakarnya, last time, I wore the same baju kurung when I went to kak Red's house

Cantik tau kak Red ni.

Gambar ni dah klua dekat my IG lama dah. Di like dan di komen oleh kak Red. Suka! :D

Bla bla bla lagi pastu turn untuk kak Red masuk untuk lunch since tempat duduk dah kosong. Sebelum kak Red masuk, kak Red sempat la pegang tangan Ayu and said

"Ok Ayu. See you"
"Ok kak. Cium kan Zeeshan untuk saya ye? Bye"

Pastu plak sebelah seat kak Red tu ada kosong 1 seat. Since I'm alone, I can just go and seat next to her but never mind. Takut mengganggu plak. Sebab kak Red ada kawan yang lain. Mana tau depa nak cerita hal2 peribadi ke kan? Tapi nasib baikla waitress letakkan Ayu bukan dekat sebelah kak Red. Huhu.

Pengalaman jumpa kak Red memangla best. My idol for blogging. Who is your idol in blogging world? 


{From Ayu with ♥}

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...