Tuesday, April 29, 2014

Our Tour Guide In Korea

Ayu engaged dengan t/g ni agak last minute sebab undecided sama ada nak hired t/g or not? Last2, after discuss and tengok pros and cons, kami ambik jugak. Rate berlainan ikut musim and ikut how many pax in one group. Itu korang kena bincang sendiri dengan owner dia eh? Jangan lupa sebut nama Ayu time minta quotation sebab manalah tau dapat discount. Gitu ingat nama kau famous la kan? Sudah!

So our t/g nama dia Amirul. The owner itself. Amirul ni ex student dekat Korea. Now dia dah kerja dah pun. Ok itu jela intro pasal dia. The rest, kena tanya tuan punya badan. Kalau nak search web dia, boleh click sini. Engage dengan Lurima Travel ni best sebab dia x terkejar-kejar macam agent2 perlancongan yang lain. I remembered when I was in Guilin, semua nak terkejar-kejar. Stress aku.

Amirul ni dia flexible. Kita boleh pilih nak ke mana and so on, then nanti dia akan quote kan the price. Kalau ambik package dengan Lurima Travel ni, transportation adalah menggunakan subway & bus. Kalau nak private MPV mungkin korang boleh request, but I don't know.

Amirul ni dah lama duduk Korea, so jangan risau. Dia dah tahu selok belok perjalan di Korea. Package yang Ayu ambik dulu termasuk, makan minum (lunch & dinner), transportation, entrance fee and tour guide fee. Accommodation Ayu x ambik dengan dia sebab awal2 lagi Ayu dah booked sendiri. Lurima Travel juga ada menyediakan package yang termasuk dengan accommodation.

What I like most pasal Amirul ni adalah dia sangat fasih berbahasa Korea. Teruja tengok dia sembang2 dengan orang Korea. He speaks fluent Korean language!

Oh ye lagi satu. Lurima Travel juga bakal mengadakan package di mana, sepanjang korang berada di Korea nanti, t/g from Lurima Travel akan shoot korang di sana. In the end, korang akan dapat cd yang merakamkan pengalaman bermakna di Korea. Best kan? Time Ayu pergi hari tu, that services x de lagi. Kalau x, sure Ayu ambik! I think this is the one services yang x banyak ada dengan travel agent kan? So, try la Lurima Travel ni ok?

Recommended? Yes of course!


This is him, Amirul




Thank you Amirul for the services that you give to us in Korea.

{From Ayu with ♥}

2 comments:

Anonymous said...

Cemana awak contact untuk confirm and etc, sebab as i know lurima tak bagi any contact no, just email. and susah jugak sebab tak directly

Ayuni Hj Rosli said...

Sorry baru nampak this comment. I think is not nice kalau saya nak publish no Amirul dekat sini. Try tanya dekat website je eh?

Thanks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...