Wednesday, April 9, 2014

Winter Sonata Trip - Nami Island (Day 3) Part 2

Sambungan trip to Nami Island [post]

Pulau ni besar tapi kami x la jalan semua tempat. Mana yang terlarat je. Basically dalam ni semua sama je. Or maybe sebab kami pergi bukan time spring. Otherwise sure scenery sangat cantik!

Dibelakang tasik beku.
Lupa yang Faris takut patung. Memang frust x dapat bergambar secara tenang dekat sini

Yeah. In support of breastfeeding.





Seronok pulak dia duduk dalam ni. X nk klua.
Awat muka cam tu plak Faris?

Nampak je panas tapi, sejuk. Kena angin tiup lagilah
Tinggal jauh pun x kisah

Fakta tentang Nami Island. Pulau ni sebenarnya berbentuk seperti daun. Dekat sini, kalau time spring, ramai suka buat photoshoot. Pulau ni besar tapi kami x la jalan semua tempat. Mana yang terlarat je. Basically dalam ni semua sama je. Or maybe sebab kami pergi bukan time spring. Otherwise sure scenery sangat cantik! Brape kali aku nak ulang ayat aihhh!

Yeah Apa Khabar ada disitu. Proud Malaysian, I am
Pulau Nami berbentuk daun seperti ini.
Mula2 Ayu ingat atas tu belon tapi bukan. Mentol. Malam2 sure cantik.





Then jom masuk tempat favorite orang slalu tangkap gambar tu, Metasequoia Lane. Tempat ni memang cantik sebab trees dia cantik. Hehehe.








Ok tips nak dapatkan gambar yang cantik dekat Metasequoia Lane ni supaya gambar korang x sesak dengan orang yang lalu lalang adalah, korang pergi dekat hujung lane ni (sampai nampak satu tasik dekat hujung tu). Kat situ x ramai manusia. Boleh dapat snap gambar macam dekat bawah ni. 

Ok? Cantikkan?
Then kita pergi lawat tempat Winter Sonata first kiss plak. Dekat sini aku nak snap picture kiss ngan 5rz tapi alahai malula dengan parents plak. Melepas. Kekeke. Oh ye lupa nak add, dekat pulau ni ada disediakan sewa basikal dan guna scooter kaki tu. Ini bagi memudahkan pelancong cover tengok satu pulau. 

Sepanjang di Nami Island, mak jadi ninja. Hehehe




Dalam pukul 3 petang, kita orang siap2 nak pulang ke Seoul. Macam biasa, naik ferry yang sama. Kali ni Ayu, 5rz n Faris duduk luar. Faris tdo lagi pun. Senang. Balutkan dia je. 

Itu ferry. Macam kapal selam kan?



That penutup telinga tu Ayu guna untuk tutup pipi je. Kena angin, sejukkkkk


Disebabkan masih awal nak balik Seoul (tiket subway kami pukul 430 petang) ayah minta minum coffee. Nak panaskan badan. Coffee shop dekat je. Turun ferry, ada satu kedai kopi. Minum lepak2 situ. 


Sambil tu tanya dekat t/g plan kami bila t/g x de nanti. Tanya macam mana nak pergi ke sesuatu tempat etc. Ini sebab kami engage t/g untuk certain days sahaja. The rest, kami akan try jalan sendiri. 

This is our t/g. Nanti aku kasi details dia. He's good!

Puas panaskan badan, naik taxi balik ke Gapyeong station. Station Gapyeong ni open air tau. Tapi x pe. Dia sediakan tempat nak panaskan badan. Bagus. 

Berebut la semua nak panaskan badan dalam ni.
Then sampai Seoul tetiba nampak sales kasut and boots. Macam2 ada. Murah plak tu. Boots macam Ayu pakai dalam gambar dekat atas2 ni semua 10000 won sahaja! 10000 won = RM 30. Mana nak dapat kat KL kan? 

However, semua dapat habuan kecuali me and Faris. Faris dah sah2 x de saiz while me, x minat.

After that went for dinner and balik hotel terus. Original plan after Nami adalah ke N Seoul Tower tapi that tower kami dah pergi day 2 hari tu. [post] So, after Nami, was a free and easy activity. Lepas dinner semua tu then sampai hotel pun pukul 2030 hours jugaklah. 5rz ada tanya nak jalan ke mana2 ke x tapi Ayu dah x tau nak jalan area hotel tu ke mana, so duduk bilik jela. 

End of Day 3. =)
{From Ayu with ♥}

1 comment:

nadzirah zoulkepli said...

as salam ayuni. boleh tak sy nak details ur t/g masa pegi nami ni.? thanks!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...