Thursday, April 10, 2014

Winter Sonata Trip - Lotte World (Day 4) Part 1

Hari ke 4 adalah hari untuk Faris sebab kami nak ke taman tema. Ok plan asal adalah, Ayu nak pergi Everland tapi t/g cakap Everland lawa time spring and lagi satu Everland ni open air. So faham2 la kalau sejuk, tahan jela. Dia suggest pergi Lotte World sebab Lotte ada castle and ada both outdoor and indoor. Fikir punya fikir, oklah. Tukar plan ke Lotte World mengenangkan kesian mak and Faris kesejukkan nanti. So hari ke 4, kami ke Lotte World!

Faris muka benggang sebab dia x nak pakai mafla tu.

Dari hotel, kami jalan kaki ke subway yang paling dekat dengan hotel kami, Bomun. 5 minutes walk je. Dari mana pun korang, it doesn't matter as long as last stop korang adalah station Jamsil. Turun station Jamsil. 

T/g belanja this. Sedap yum yum!

Dari sini, jalan sampailah ke Lotte World. Sebelum masuk, kami lunch dulu. Kami lunch di sebuah cafe yang bernama Lotteria. Sini makan dia macam McDonald. Kami order Shrimp and Octopus Burger. Makanan semua lain entry ye. 

Faris concentrate tengok benda lain
It was Lotte's 25th anniversary

Lepas t/g beli tiket, kami masuk Lotte. 

Nah harga tiket
Masuk2 je terus ada show. So lepak tengok sini dulu
Dekat sini kami try cari surau tapi x jumpa. So sembahyang duduk jela. Sementara Faris tengah tdo, me and 5rz klua pergi jalan2 dekat outdoor tengok castle while mak and ayah jaga Faris. Depa pun x kuasa nak klua dengan sejuk2 tu aihh. Duduk lepak indoor lagi best. 





Dah puas main2 sikit, masuk balik indoor then ajak mak & ayah jalan2. That time Faris pun dah bangun, So angkut bawak dia main ape yang dia nak main. Then repeat klua outdoor skali lagi sebab saje nak bawak mak ayah jalan2. 

Dekat Gulin main benda ni nangis2 Faris. Now dia dah suka sebab dah kenal ini horse =)










Cuaca time ni very nice. Sebab tu without winter coat pun ok dah

Dah puas kat outdoor, masuk balik indoor and kasilah Faris main ape yang dia nak main. Hari dia kan?






Lotte World ni kecik je sebenarnya kalau nak compared dengan Everland. Macam mane Ayu tau Everland besar? Melalui pembacaan. And rata2 Ayu baca, Everland memang lagi berbaloi pergi berbanding Lotte. So, kalau ada rezeki ke sana lagi, Ayu nak ke Everland plak and semestinya time spring!

Kami naik belon udara panas ni. Lama kot beratur sini
Gayat jugaklah naik ni.



Next activity after Lotte World would be naik cruise. Next entry, insya-Allah. 
{From Ayu with ♥}

3 comments:

Chekgu Azrine said...

Nice sharing..
Syioknya klu dpt ke sana..

NAzzXXra MR said...

Salam ayu..done exchange link..baru perasan ayu dah tukar url, no wonder dah tak keluar kat sidebar..hehehehe..my sister ada ajak pergi korea end of this month, company trip, tapi bila fikir nak handle anak bujang sorang2, terpaksa tolak tawaran tu..huhuhu..next year maybe...

Ayuni Hj Rosli said...

Chekgu Azrine: =)

Nazz: Wsalam. Kita pun dah exchange link. Tq dear. Meh Ayu ganti kan teman your sister meh. Hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...