Wednesday, April 2, 2014

Winter Sonata Trip - Myeongdong (Day 2) Part 3

Sambungan from previous entry. After ke Namdaemun, singgah Myeongdong. Ayu paling suka Myeongdong!!!! Skin care sangat murah!!!! Tapi, before Ayu rakus nak habiskan duit dekat Skin Care/Kosmetik, t/g guide bawa kami ke kedai CD. Secretary Dato' dah kirim siap2. CD dia sahaja buat beg Ayu berat. Tapi Ayu ikhlas beli untuk dia. Senang sebab secretary Dato dah bagi list siap2. Siap colour print lagi cover album macam mane etc. Ayu tunjuk je dekat orang kedai tu, then dia yang tolong carikan. Sekejap je dah siap. Then Ayu bayar. 

T/g tolong translate. Senang ada t/g ni. Kerja jadi mudah


Banyak dapat free gift dekat sini. Poster la, poskad la, gambar la.


Part bayar ni Ayu memang susah sikit. Everytime overseas trip, duit semua mesti 5rz yang pegang and bila nak bayar, panggil 5rz je. Ayu cepat confius tengok duit2 asing ni. Karang tersalah bagi, susah plak. Walaupun dekat duit dah tulis brape won, tapi otak Ayu ni susah tangkap matawang asing. 

Settled bab CD, t/g nak try bawa kami pakai Hanbok dekat another Tourism Center dekat Myeongdong. Memang x de rezeki Ayu sungguh nak pakai Hanbok. Semua dah fully booked. Time tu Ayu dah rasa nak menangis dah. Tapi kuatkan hati, x yah layan sangat perasaan tu, so I moved on.

Lepas tu, ayah x tahan sejuk and nak rehat dekat coffe break. So kami masuk this Hollys Coffee nama dia. Ordered la ape2 yang patut. 





Sementara tunggu coffee and hot choc datang, kita akan diberi satu device ni. Device ni akan vibrate once order kita dah siap. Senang kerja dia orang. Customer pick up order sendiri plus, after minum/makan pun, kita kena kemas and hantar tray sendiri. This apply dekat Coffee Shop sahaja ye. Dekat kedai makan, pekerja yang akan datang bersihkan meja kita except dekat Nami Island, kita yang bersihkan sendiri.

The device
Dah minum sikit, Ayu and 5rz pergi ke building sebelah, Forever 21 untuk cuci mata. Faris, ayah, mak and t/g rehat dalam Hollys dulu. X de ape yang menarik pun di Forever 21. Lebih kurang harga di Malaysia saja. After that, masuk Skin Food and borong la pape yang patut. 

Settled di Skin Food, jalan balik ke Hollys Coffee then suddenly I saw this orang ramai beratur. Dalam beratur-beratur tu, Ayu nampak orang pakai tudung. Dekat Korea memang bersepah orang Malaysia tapi Ayu pelik kenapa dia beratur nak beli Kebab? Halal ke? Sekali Ayu nampak sign halal. Tanya 5rz nak ke x? Dia kate, dia nak cuba. Beratur sangat panjang dan lama! Sampai berapa kali ntah 5rz tanya, nak ke? Last2 beli jugak. 

Nadya, silalah beli oiii! Depan Forever 21 je. Lagi sedap dari Mr Kebab dekat Itaewon tu ha

Rupa2nya, kebab dekat Myeongdong ni la yang paling sedap kalau nak compare kebab dekat Itaewon tu semua.  Bagi Ayu la. Tekak masing2. Kebab ni gerai je. Bukan restaurant. Tepi2 jalan je. Dia buka gerai dia betul2 dekat depan building Forever 21. Nadya, you cari tau kebab ni. X menyesal kami beratur lama nak merasa kebab ni. 

Day 2 punya itinerary actually sampai sini sahaja sebenarnya. Eh bukan. Maksud Ayu, sepatunya, after Myeongdong, t/g akan bawak pergi dinner and that was it. Tapi t/g tanya, ok x kalau kita cover Namsan Tower malam tu jugak? Atas persetujuan semua, kami setuju dengan cadangan t/g.

Cerita Namsan Tower next entry. 

{From Ayu with ♥}

5 comments:

Nadya Zahid said...

HAHAHAHA....ok..InsyaAllah i cari kebab ni...
u bli x snail cream?org ckp cream tu sgt bgs...

Ayuni Hj Rosli said...

Nad: Snail Cream tu bagus untuk ape?

Chekgu Azrine said...

Kebab pun ada ye jual kt korea..wow sat

Ayuni Hj Rosli said...

Chekgu: Ada tapi kena pandai cari yang halal la.

Ayuni Hj Rosli said...

Chekgu: Ada tapi kena pandai cari yang halal la.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...