Wednesday, November 3, 2010

How Do We Met | Part 2

Attention : As always, it's really a long story. You're welcome to leave anytime you wish in case you get bored. 

Continuous from [this entry]

Before Ayu fly ke Jepun, Ayu kena attend kursus Jepun for 1 week kt UiTM Shah Alam. During that period mmg kami jarang contact each other but he’s aware that I’ll be leaving on the jet plane soon. But on one fine day, he called

“Bz ke? Boleh ckp x ni?”
“Boleh. X bz la. Kn time lunch ni”
“5rz kt area Shah Alam. Igt nk ajk Ayu lunch sama boleh?”
“Hmmmm. Tp kt sini mmg dia sediakn mknan utk kteorg”
“Hmmm so x leh nk klua la?”
“Bkn x leh. Boleh je tp…………………. X pelah. Ayu rasa cam nk mkn kt sini je”
“Hmm ok x pelah”

Kesian plak kt dia bila pk blk. Ye2 nk jmpa tp Ayu jual mahal. Serius time tu x de pape feeling lg. That was about 3 days before I took off and also the last time we spoke before I took off to Japan. Msg pun lnsg x. Tp Ayu kt Jepun x lama pun. Lama x lama, boleh la. 10 hr kt Jepun ikt trip under UiTM.  (Japan stories will be told later, insya-Allah.)

Then after 10 days kt Jepun, Ayu selamat pulang ke tanah air. Smpi2 dh mlm. Mak and ayah fetch me at the airport. Dlm keta mak ajk g dinner esk mlm.

“Esk kte g dinner tau. Mak dh letak nama Ayu skali”
“Ha?”
“Jom la. Ada artis ni.”
“Sape?”
“Fahrin Ahmad”

Serius minat ngan Fahrin Ahmad tp tolonglah. Penat jln2 kt Jepun x abis lg. Niat di hati actually mmg x nk pg even though mak dh sebut nama Fahrin Ahmad tp last2, ikutkn aje.




Both pengacara for that night

Mlm time dinner tu la 5rz called. Time dia call Ayu dh dlm hall and keadaan agak bising.

“Smalam dh smpi sini kn?” Sini tu Malaysia in case you guys wondering. Huh?
“Ha’ah. Rindu sgt2 nk mkn nasi lemak tau!”

Gelak di hujung talian.

“Bising je ni Ayu kt mane?”
“Oh ni ha. Mak sibuk dok ajk g dinner. Ada Fahrin Ahmad!”

Oleh kerana keadaan agak bising, we end up the conversation and hoping to chit chat later.

Selang beberapa hari after that, Ayu g jmpa 5rz together with Qym sbb nk kasi souvenir from Japan. Actually x plan pape pun nk beli souvenir utk 5rz. Nasib baik ada lebih. Boleh la kasi 1. Ayu kasi dia key chain pedang samurai. Lawa tau pedang tu walaupun it just a key chain. Siap boleh bukak lg pedang tu. And what's worst, that’s the only samurai that I bought.  Kenapa eh kasi pedang samurai tu kt dia? Time tu Ayu rasa that samurai suit him. Ok boleh pki ke reason ni?

Then, hr berganti hr, 5rz dh msk part 6 for his Diploma and Ayu plak kena settle kn praktikal Ayu. Time tu Ayu practical kt TM Menara Rebung located at Bangsar? Kerinchi? Jln Pantai? Semua boleh! J

Nk dijadikan cerita, satu mlm tu 5rz ajk Ayu and Qayum tgk dia main futsal. Dia minta Ayu berlakon jd gf dia sbb ex gf dia ada skali kt tmpt futsal tu. Dia suruh Ayu menyamar sbb ape pun Ayu dh lupa. Sbb ape eh? Bkn sbb nk tunjuk yg dia dh ada gf br tp sbb lain yg Ayu betul2 dh lupa. Eiii nyanyuk plak! Turns out, ex gf dia x dtg pun. So x pelah. Then bila Ayu nk blk (5rz x abis main futsal lg) Ayu klua la dr court. Sebelum nk klua court tu, 5rz boleh stop futsal dia and lari kt Ayu. Tercungap-cungap dia.

“5rz ada benda nk ckp kt Ayu ni”

I guess you guys know already?

“Ape dia?”
“Actually 5rz…...”
“X yah ckp la 5rz. Ayu x nk dgr”

Huh? Berlagak gle. Actually time tu Ayu malas nk pk psl cintan mintan ni sbb masih terluka ngan ex bf dulu. Cewah!  So end up mcm tu jela. But after that 5rz still keep on trying tp jawapan Ayu still sama. If I’m not mistaken dia pnah tanya 2 kali kt Ayu. Dua2 Ayu tolak but we still friend though. Still lepak sama setiap kali Ayu blk practical dr office.

Pastu plak, *jeng*jeng*jeng*………………….. Ayu minat ngan sorg staff kt tmpt Ayu practical. Adus! Lg besh, staff tu pun minat kt Ayu. (Suka2 je ckp dia minat kt haku!) Pnah klua date ngan dia skali je. Tp lahai. Mamat ni adoiiii. Still can’t get over his ex la. Klua date cite psl ex dia.

“Oh Ayu pun suka bj yg mcm ni?”
“Ha’ah sbb nmpk chumel je”
“Ex saya pun suka”


“Ayu ni byk ckp la. Mcm ex saya”
“Ayu ni klu ckp asyik nk menang je kn? Klu x, wat muka. Mcm ex saya”

Ok obviously dia still igt kt ex dia. So mendekatkn diri dgn Ayu adalah semata-mata to get over his ex which is x jd pun. Entahla. Mamat ni pelik pun ye gak. Time kt offc, slalu chatting ngan dia. Siap kasi lagu chumel2 lg utk Ayu. Dlm hati Ayu ni mmg la teramat suka kt dia and hoping that he would ask me to be his gf. Duhhhh. Weh malu wei klu dia baca! X pelah blog I x famous pun. J

To be continuing again…….

ps://Byknye lahai kau punya cite Ayu oiii! X abis2 lg cite ni. Brape part nk abis daaaa 

{From Ayu with ♥}

8 comments:

Khumaera Ismail said...

ta sbr na dgr smbgnnye ;)

fati said...

letak je berapa yang kamu suka.. ada yg mbaca ;)

♥ balkidz_hunny ♥ said...

sweet je cite u :)
i nak buat story how we meet tapi macam tak sweet!!
takpelah bace ayu punye sudeh!!

~Ayu BnSyg~ said...

Khumaera : Thanks sayang. U always comment entry I :)

fati : Klu x de yg baca pun x pela. Ayu slalu baca blk. So bila igt2 blk rasa suka :)

Balkids : Sayang. Wat jela. Ape plak x sweet? Disebalik cerita2 tu mesti ada yg sweet. Wat eh?

Mia-Ina said...

x sbr nk tau lg cite nya...lekas sambung

~Ayu BnSyg~ said...

Mia : Insya-Allah. Later k?

Squarecut Ring said...

lor...sambung pelis1 I marathon cite u ni. haha

~Ayu BnSyg~ said...

Kak Yana : Marathon ye? Hikhik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...