Friday, November 19, 2010

Wedding Preparation (Nikah Outfit) | Part 3

Mula2 dulu mmg Ayu and 5rz dh settle down utk wat bj nikah kami warna grey. [Post here] Tp actually klu iktkn, Ayu nk wat warna pink belacan. (same colour that I’m wearing on my E-Day) The reason was coz I already have a veil to match it with. Mmg veil time tunang dulu Ayu beli kt Jakel and rasa sayang plak sbb guna skali je. Boleh je tolak ngan mak andam tp sayang la plak. Sentimental value. In fact, alhamdulillah ada gak org yg berkenan nk sewa veil Ayu tu.

Sometimes pujuk gak kt 5rz nk nikah wat warna pink belacan. Kadang2 5rz kate ok. Tp bila dia tgk blk warna tu kt kedai, dia rasa mcm was2 plak. 5rz seboleh-boleh nk warna putih atau cream2 putih. Lg satu, tau sbb dia ni jenis laki yg x nk pki pink. Ayooo bknlah pink sgt pun. Nnti la dh kawin nnti akn suruh jgk dia pki pink. X pun kasi hantaran kemeja warna pink ke? Kehkehkeh.

On one fine day, kami jln2 kt Semua House. Found this. Terus 5rz berkenan.


The lace was actually warna oren kecoklatan. So lining plak dia gunakan warna putih + cream. Ayu tgk pun Ayu rasa not bad. Pandai kedai ni wat patung mcm ni sbb klu dia letak patung pompuan tu saje without patung laki, Ayu x berkenan pun nk bj mcm tu. Tp bila patung laki tu ada rasa cam ngam plak. 


Cam x cantik kn combination putih + cream ngan oren coklat tu klu x de patung laki kt sebelah?


“Ha klu wat cam ni boleh la klu syg nk pki warna pink belacan tu tp dlm dia x payah la ambik warna pink belacan gak. Ambik la warna cam putih2 cream ke. Then b plak wat warna sama ngan warna lining syg tp sampin b akn pki warna pink belacan syg tu”

Huhu at least dia nk la jgk warna sampin dia warna pink belacan tu. Hehehe. Tp kn korg rasa kena ke warna pink belacan tp lining warna putih ke, cream ke grey ke? Kena ke? X pelik ke? Takut plak den. Contoh pink belacan Ayu cam gmbr kt bwh ni time Ayu tunang. 





Nk x nk kena g kedai tgk mana yg lawa dulu kn?

{From Ayu with ♥}

8 comments:

Aya@Pansy Princess said...

ayu, combination kat patung tue lawa dah.. nmpk sweet jer :)

Khumaera Ismail said...

lawa la dear yg kat patung tu.. =)

ElyaElmo said...

ayuu...masa tunang dh pakai pink belacan...
masa nikah pe kata cr kaler lain...hihi. kaler kat patung tu pun lawa.

Dita Lolita said...

baju kat patung tuhh lawa!! :)

~Ayu BnSyg~ said...

Aya : Mmg sweet tp Ayu x nk warna oren or coklat dear.

Khumaera : Lawa kn? Tp x mo kaler tu. Hihi

Elya : Wah ramai la plak suruh ambik kaler kt patung tu. Hmm mmg la tunang dulu dh pki kaler pink belacan tu tp minat la plak. Lg satu x nk membazir veil. Huhu

~Ayu BnSyg~ said...

Dita : Semua ckp bj kt patung lawa. Huhu

Wanie Nasir said...

dear,i think u better choose new colour for your solemnization rather than pakai warna pink belacan sama macam u tunang.baru nampak lain sket.kalau tak nanti dalam gambar u bila tgk balik tunang pakai pink belacan nikah pon pakai pink belacan,macam tak best kan?i rasa kat patung tu ok dah.besides,time nikah kaler2 slow macam tu sesuai.just giving my opinion ;)

~Ayu BnSyg~ said...

Thanks Wanie. Will consider about that k? Sayang semua!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...