Monday, November 15, 2010

Wedding School Mate a.k.a Syikin

Assalamualaikum.

Ok I will start my blog after a long hiatus with the wedding story k? Dh berkarat dh cite ni. Couple ni dh blk dr honeymoon dh pun. Ok Syikin was my ex school mate but we never been in the same class. (Dia budak pandai, so slalu duk kt class depan2. Saya plak budak chumel. Hehehe) Eh ye ke Kin? Ke form 4 kau satu class ngan aku pastu kau pindah msk teknik? Lupa la...

Anyway, Syikin and pasangannya Hery dh nikah sebulan yg lalu but only then reception diaorg wat lewat ckit. (30th October 2010) X tau la psl ape. Psl dewan x de date yg available eh Kin? Ape yg best ttg hubby Syikin ni was his name. Hery Vikardo. Original name okeh! Eh jgn la plak korg dok pk dia kawin ngan mat salleh. Kawin ngan org melayu. (Eh ye ke Kin? Aku ni pandai2 je! Mana la tau ada darah2 barat ke kn? Huhu)



Time ni tgh gaduh sbb tu 5rz x termasuk dlm gmbr. Tp dh start nk baik2 la. Ecece tgk la 5rz dh duk sebelah I tu ;) 


X jd la nk wat pose kau Kin!

Anyway, the reception was held at Dewan Merak Kayangan, Felda. Suppose to went at the ceremony with my darlings, Nizz and Shiela but last minute, we I change the plan. So turns out, Shiela x jd g sbb last minute dia nk kena beli langsir, (Ehem! Makcik, wedding day dh dekat tu) Niza g wedding sorg2 and Ayu plak tggu 5rz blk dr Melaka. Sementara tu (ceh sementara tu plak) Ayu ngan 5rz gaduh. Huh mmg panas gak ah. So bila 5rz dh smpi, most of the people dh blk. X sempat nk chit chat lama ngan kwn2 sekolah. Niza was still there utk tggu Ayu. Thanks babe. Smpi je, kami terus mkn. Oh Niza was aware yg Ayu tgh gaduh ngan 5rz. Sudahnya, Ayu duk sebelah Niza and si 5rz duk hujung nun kt belah sana. Actually Ayu yg x nk duk ngan dia sbb time tu tgh panas lg. Nape kteorg gaduh? Hmm let's not make it public k? Main point nye disini nk ckp yg kami sedang bergaduh. Tp after that dh baik blk. Hehehe

Lps je Ayu sudah mam, pengantin kebetulan lalu kt tmpt Ayu. So ambik la kesempatan tuk snap pics ngan Syikin. Ayu smpt ckp ngan Syikin

"Aku nk peluk kau lama2 ni. Nk ambik berkat"
"Ha meh2"


Tgk kt stage tu. Semua budak2 skolah kami. Kami x join sbb br baik time ni ;) 


Babe. You tau I x suka you tgkp gmbr I using flash kn? Saje tau!


Ok I like this picture even blur. Coz it's without flash.


See the different using flash? Itu dia Hery Vikardo!

Walaupun x berpeluang nk snap pics ngan kwn2 skolah, but still dpt la ciom pipi lekat2 jap. Pok pek pok pek jap then off they go. Then b4 blk tu sempat pulak la bergosip panas ngan Hafiz. Ha jgn main2. Hafiz ni raja segala gosip you! So si 5rz pun ape lg. Kebetulan dia jmpa Syed Daniel (satu class ngan kami gak) yg dtg sgt lmbt, dia pg duk sebelah kwn dia ha borak la pnjg2. Ayu kt sebelah sini ngan Niza dok gosip panas ngan Hafiz. Then after that, apo laie. Blk la.


Babe I tau you wat this pic as your primary pic kt FB but smpi hati you kerat2 badan I kt sebelah tu. *sobs*sobs*




Tgk2. You still nk snap gmbr I guna flash! Ayoooo


Ok Hafiz yg belah kanan skali tu. Sebelah Hafiz is Syed Daniel.

ps:// Kin! I'm still waiting for your muffins' details. Superb!

{From Ayu with ♥}

6 comments:

misz_atiey said...

ske tengok ayu pakai shawl :) comei :)

farahfatihah said...

alolo comey gaduh2 manja =)

ellfazira© said...

eh i was there at her wed la! my fren too hehe whattasmallworld!! huhu

~Ayu BnSyg~ said...

misz_atiey : Thanks sayang :)

farah : Hehe :D

ellfazira : Ye ke? Really a small world. Best2

Syikin Asril said...

ayu.. nt bagi details nak berapa... owh the price nt i bagi eh.. dah tanya akak yg sponsor tu.. dia kate nk order leh je.. hehehe

~Ayu BnSyg~ said...

Ikin : Nk tau harga dulu sayang br boleh budget ok ke x nk ordernya. Nnti sent quotation ye? :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...