Tuesday, November 23, 2010

Wedding Preparations (Hall) Part 5

End of the month is just around the corner. Dewan still x settle2 smpi skrg. Smalam ayah dh tanya kwn ayah yg keja kt Dewan B [post here]. Kwn ayah ckp still x dpt jawapan dr Lembagan Timbalan Pengarah. Boleh x Ayu nk jerit kuat2 skrg ni? Ok demam Ayu x kebah lg so ya, I'm still dlm keadaan lemah. Nk jerit pun x de suara. Skrg ni Ayu rasa cam nk jmpa Timbalan Pengarah kt Dewan B tu lah! Ape masalah dia eh? Bz sgt ke smpi skrg x baca2 lg surat kami? Bg korg yg x tau cite secara ringkasnya mcm ni :

  • Ayu nk sewa Dewan B ni tp kena ambik skali ngan katering dia.
  • Klu nk outsource katering lain boleh with approval letter.
  • Surat dh siap and dh hntr after Raya Puasa hari tu.
  • Smpi skrg jawapan still pending! 


Ikt milestone, patut bln ni kena booked dewan. 

Wahai Timbalan Pengarah, klu x nk approve kami nk outsource katering luar, just say so but please don't keep us waiting will you? Ni x. Blk2 asyik x de jawapan je! Entah2 surat kami dia dh baca ke tidak ntah. Ayu pun dh naik muak pagi2 remind ayah suruh update psl Dewan B ni. Skrg ni yg Ayu hangin sgt kt Timbalan Pengarah tu! Ayah walaupun bz tp dia slalu tanya kwn dia yg keja kt Dewan B tu. Kwn ayah yg keja kt Dewan B tu pun slalu update psl dewan tu tp every time dia akn update benda yg sama. Still pending! Still pending! Still pending! So skrg ni sape yg x wat keja? Timbalan Pengarah la kn? Adoiiii rasa nk sepak laju2 je leher timbalan pengarah tu! (Mampos aku watnya ayah korg Timbalan Pengarah yg aku maksudkn. Klu ye pun Ayu mintak maaf dulu k? Psl nk sepak laju2 tu x benar. Tp Ayu nk complaint kt dia tu betul!)

X kn x de alternatif lain? Ada2. Mak nk try booked our date kt Dewan ni. Let just called it Dewan C.[Post also here] The thing is dewan tu nk renovate thn depan. Yg ni lg satu masalah. Dulu time Kak Ita nk booked, org Dewan C tu ckp thn depan nk renovate la bagai. Ok fine. Satu hr tu Ayu msk satu laman web (web catering) and tetiba Ayu tgk list schedule dlm bln yg Ayu nk kawin, katering tu akn ada wat function kt Dewan C tu. Oh apakah? So Ayu called Dewan C.

"Hello. Saya Ayu dr bla bla bla. Saya just tanya mcm mane procedure klu saya nk booking dewan utk wedding?"
"Bila tu cik?"
"Thn depan bln bla bla bla"
"Thn depan kena call thn depan cik"
"Oh. Mcm tu ke? Ok terima kasih."

Lps je letak phone Ayu terpk. (Maafla. Tindakan logik akal lmbt ckit nk berfungsi time tu) I should replied to her like this

"Oh klu mcm tu klu saya nk kawin 1 Jan 2011, saya kena booked bila? Pg2 subuh 1 Jan tu ke?"

Apakah bodoh kamu2 ini? Bkn korg k? (Ayu x nk ckp Ayu bodoh cuma Ayu x terpk nk ckp mcm tu time tu. Heh?) Did I called her back? No sbb time tu tgh bz with other things smpi la skrg x terpk lg nk marah blk org2 kt sana. Skrg ni ayah kate nk tggu jgk Dewan B tu tp x tau la smpi bila. Ayu igt tggu smpi end of this month or end of this year ke? Tp takut x sempat la. Ayu x leh nk booked ape2 selagi hall x booked lg! X kn nk g book butik tp x tau tarikh bila? Tarikh ada cuma x tau boleh ke x nk kawin tarikh tu sbb hall ni lahai masalahnye kau! Ok bkn salah hall tp salah Timbalan Pengarah tu!!!!!!!!!!!!!!

Raya Haji hr tu blk kmpg. Semua sedara tanya amacam preparation. 

"Entah la. Satu ape x settle lg"
"Kau jgn Yu. Brape bln je lg"


Diam and malas nk bukak cite. Lg panas hati nnti! Tu x termasuk org tanya benda lain lg

"Nikah pki bj warna ape?"
"X tau lg tp nk pki warna pink belacan kot."
"Pink belacan? Ayu. Nikah ni kn sepatutnya majlis yg suci. So patut kau pki warna2 pastel. Putih ke bla bla bla"

So klu Ayu pki warna hitam ke warna merah ke majlis tu x suci ke? X mampu la nk bendung perasaan marah ni! Better Ayu diam dr terkeluar ayat kurang ajar Ayu ni karg. Ha, sape lg nk tanya psl wedding aku???

ps://Sorry for the outspoken here. Rainbow2. Where's my rainbow? Lama dh hujan di hati ini tp pelagi x muncul2 jua.

{From Ayu with ♥}

5 comments:

yUmIe said...

be patient my dear..dlu yumie pn slu gak dpt soklan2 yg panaskn ht..sbb yumie tng lme,so org asyk tnye ble nk lnsg.pdhal masing2 dh tau fiance still stdy..mmg time tu rse mahu krg ajar je sentiasa..hihi.pape pn sabar k.

Nina said...

sabar2. tp boley je if kawen next year, kte tmpah dewan this year. like my fiance. die dah book dewan utk next year. laen tmpt laen cara kot. tp jarang laaa klau kawen next year, kne tmpah next year. emm.

Mia-Ina said...

sabar ayu...mudah2an segalanya berjln lancar ya

Dita Lolita said...

caiyok!gud luck dear!!byk kan bersabar & kene kental!

~Ayu BnSyg~ said...

yumie : Insya-Allah akan sabar :)

Nina : Kn? Cam pelik je caranya gituw. Sakit hati!

Kak Mia : Amin. Ayu pun berharap dpt la rainbow tu klua. Lama sgt dh ni :(

Dita : Thanks sayang. Insya-Allah akn sabar selagi termampu. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...